Povežite se s nama

Sport

Struka odlučila – Rodeš je nova hrvatska skijaška zvijezda

Objavljeno:

- dana

SKIJANJE

Mladi varaždinski skijaš Istok Rodeš dobitnik je nagrade Hrvatskog olimpijskog odbora „Dražen Petrović“. 

Istok je nagradu dobio u kategoriji najuspješnijeg sportaša mlađih dobnih kategorija za osvojeni naslov svjetskog juniorskog prvaka u slalomu i prvom hrvatskom skijašu koji je osvojio taj naslov. Rodeš je na Svjetskom prvenstvu u Sočiju zauzeo i 3. mjesto u alpskoj kombinaciji.

Reprezentativac

Nakon odlične ovogodišnje sezone Istok Rodeš uvršten je proljetos, na sastanku Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza na popis A reprezentacije. Istok je već bio na popisu A reprezentativaca prije dvije godine, a prošlu je proveo s B reprezentativcima.
Nagrada i status A skijaškog reprezentativca pomoći će Istoku da uz bolju stručnu pomoć i osigurane bolje uvjete treniranja i rada nastavi sa sportskim razvojem. Očekuje se da će i lokalna zajednica adekvatno popratiti Istoka Rodeša na njegovom daljnjem sportskom putu.
Nagrade se još dobili judašica Brigita Matić za najuspješniju sportašicu mlađih dobnih kategorija, koja je osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje i europske juniorske doprvakinje u kategoriji do 78 kilograma; najuspješnijom ženskom ekipom mlađih dobnih kategorija proglašena je hrvatska kadetska judo reprezentacija za osvojeno 3. mjesto na Europskom prvenstvu u finskoj Vantai u srpnju 2016. godine, hrvatska rukometna reprezentacija U18 proglašena je najuspješnijom muškom ekipom mlađih dobnih kategorija za osvojeno srebro na Europskom kadetskom prvenstvu održanom u kolovozu u Koprivnici, svjetska kadetska prvakinja u karateu, 16-godišnja Jelena Pehar proglašena je sportašicom – najvećom nadom hrvatskog sporta, dok ej u muškoj konkurenciji tu nagradu dobio Luka Štrbenac za osvojeni naslov europskog juniorskog prvaka u streljačkoj disciplini samostrel Field.

Priznanje

Dobitnicima će se Nagrada „Dražen Petrović“ uručiti 10. rujna na proslavi 25. godišnjice osnutka HOO-a u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu, a među uzvanicima bi trebao biti i predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora Thomas Bach.
Ova nagrada dodjeljuje se darovitim mladim sportašima i ekipama za izvanredne sportske rezultate, a redovito nagovještava buduće uspjehe nagrađenih sportašica i sportaša. Tako je dvostruka olimpijska pobjednica u bacanju diska Sandra Perković 2009. godine bila dobitnica ove Nagrade, a 2010. godine brončani boksač na OI Rio Filip Hrgović. Nadamo se da će i ova nagrada biti najava budućih vrniskih rezultata Istoka Rodeša.
Nagrada sadrži povelju i novčani iznos.

Izvor:
Foto:

Sport

Započeo je WRC Croatia Rally, u nedjelju jurilice u Varaždinskoj županiji

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: WRC Croatia Rally

WRC Croatia Rally započeo je u četvrtak, 18. travnja uz veliki spektakl u Zagrebu, gdje je 68 posada krenulo s intenzivnim pripremama automobila.

U predstojećim danima Rally će se održati kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Primorsko-goransku, Varaždinsku i Krapinsko-zagorsku te Grad Zagreb. Veliki se finalni spektakl očekuje u nedjelju, kada će posljednja četiri brzinska ispita vozači voziti cestama u Varaždinskoj i Krapinsko-zagorskoj županiji.

Prijavljeno je 68 posada iz 35 zemalja, a u najboljoj WRC kategoriji nastupit će čak 8 posada. U najjačoj, Rally1 klasi će tako naslov braniti Velšanin Elfyn Evans, kao i osmerostruki svjetski prvak, Francuz Sebastien Ogier, trenutačno vodeći u ovogodišnjem prvenstvu, Belgijanac Thierry Neuville te brojne druge zvijezde.

Hrvatski vozači koji će također voziti na ovogodišnjem Croatia Rallyju su: Tomas Hrvatin, Željko Magličić, Jan Pokos, Slaven Šekuljica, Igor Tomljanović, Viliam Prodan te Igor Mandić.

NEDJELJA, 21. travnja

BI/SS 17Trakošćan – Vrbno 1 – 13,15 km – 7:08

BI/SS 18Zagorska Sela – Kumrovec 1 (Live TV) – 14,24 km – 8:35

BI/SS 19Trakošćan – Vrbno 2 – 13,15 km – 10:23

BI/SS 20Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Wolf Power Stage) – 14,24 km – 13:15

Proglašenje pobjednika – INA Zagreb – 16 sati

Nastavite čitati

Sport

Županijski kup: Bednja uvjerljiva protiv Nedeljanca, slavlje i Varteksa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Odigrani su prvi susreti polufinala Županijskog nogometnog kupa, a u oba susreta u srijedu, 17. travnja slavili su domaćini.

Na stadionu Sloboda Varteks je ugostio Ivančicu i slavio s 3:1. Ivančani su poveli već u 1. minuti preko Kostelca i s minimalnim vodstvom otišli su na odmor. No, u drugom dijelu Bumbari su okrenuli rezultat. Prvo je Glavica u 55. minuti svojim golom izjednačio rezultat, da bi ih isti igrač u 68. doveo u vodstvo Varteks. Konačni rezultat postavio je Kanceljak golom u 78. minuti.

U drugoj utakmici Bednja je ugostili Nedeljanec i pobijedila s 3:0. Beletinčani su poveli u 16. minuti golom Bosilja, a na 2:0 povisio je Pomper golom u 29. minuti, da bi treći gol za Bednju postigao Kareem Donovan u 64. minuti.

Uzvratni susreti na rasporedu su u srijedu, 1. svibnja.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje