Povežite se s nama

Život i društvo

Studenti FOI-ja vole pomagati svima: čak su djedove i bake podučavali informatici!

Objavljeno:

- dana

VOLONTIRANJE JE “IN”

Više od 720 volonterskih sati u ovoj akademskoj godini odradili su volonteri Centra za volontiranje i humanitarni rad FOI-ja.

Na nedavno održanoj završnoj svečanosti Centra, volonterima su uručene zahvalnice te volonterske knjižice. 

Suradnja s građanima

Volonteri su bili uključene u projekte potpore pripadnicima slabije zastupljenih društvenih skupina. Tako su sudjelovali u prikupljaju namirnica za obitelji slabijeg imovinskog statusa, promovirali su sport za osobe s invaliditetom, educirali osobe treće životne dobi u korištenju informacijske i komunikacijske tehnologije, zajedno kreirali mrežne stranice i profile na društvenim mrežama, a pomagali su u promidžbi obrazovanja i znanosti među djecom predškolske dobi.

Kroz niz ovih i sličnih projekata, studenti i volonteri su razvijali socijalne i profesionalne kompetencije.

Sedmero volontera s FOI-ja primilo je i rektorove nagrade za društveno koristan rad

Studentima su se priključili i sugrađani te stanovnici šire regije, prilikom čaga je ostvarena odlična suradnja volontera bez obzira na dobne razlike.

Sve aktivnosti odvijale su se pod vodstvom voditeljice Centra, izv. prof. dr. sc. Sandre Lovrenčić, uz koordinaciju volonterskih aktivnosti od strane izv. prof. dr. sc. Violete Vidaček Hainš te uz potporu Uprave FOI-ja i prodekanice za međunarodnu suradnju izv. prof. dr. sc. Nine Begičević Ređep.

Vrijedno priznanje volonterima je stiglo i u obliku dodijeljene rektorove nagrade za društveno koristan rad, a primili su ih volonteri Tadija Bagarić, Ivana Pomper, Martina Kušer, Antonija Milak, Karlo Nadoveza, Valentina Ricijaš  i Marija Ivurin.

Studenti su proveli i istraživanja vezana uz doprinos akademske zajednice društvu. Istraživanja su prezentirali u SAD-u te na međunarodnim konferencijama CECIIS u

Izvor:
Foto: ILUSTRACIJA/FOI

Život i društvo

Grad Novi Marof donira 160.000 kuna područjima pogođenima potresom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novi Marof Gradsko vijeće1

Grad Novi Marof donacijom novčanih sredstava pomaže područjima pogođenim razornim potresom koji je 29. prosinca zadesio Sisačko-moslavačku županiju.

Naime, gradonačelnik Siniša Jenkač donio je odluku kojom s 160.000 kuna pomaže gradovima Petrinji, Sisku i Glini te općinama Majur i Lekernik.

– Nikoga od nas prizori iz Sisačko-moslavačke županije tog 29. prosinca nisu ostavili ravnodušnim. Puno je objekata stradalo, mnoge su obitelji ostale bez krova nad glavom, no najgore od svega je što su izgubljeni ljudski životi. Kako bismo pomogli pogođenim područjima, odlučili smo uplatiti 160.000 kuna na račune gradova Petrinje i Gline te općina Majur i Lekernik, kao i na račun Glazbene škole Frana Lhotke iz Siska i Gradske knjižnice i čitaonice Petrinja koje su pretrpjele velike štete – poručio je gradonačelnik Jenkač.

Nastavite čitati

Život i društvo

Općina Vinica izdvojila novac za obnovu sisačke katedrale

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Područje Siska, Petrinje, Gline i okolnih mjesta pretrpjelo je u nedavnim potresima veliku materijalnu štetu.

Na mnogim su građevinskim objektima nastala  znatna oštećenja, među ostalim i na zgradi sisačke katedrale Uzvišenja sv. Križa.  

– Stoga smo  na poslovni račun Sisačke nadbiskupije uplatili  jednokratnu pomoć u iznosu od 5.000 kuna,  za sanaciju  nastalih oštećenja . ističe načelnik Općine Vinica, Marijan Kostanjevac.

Nastavite čitati