Povežite se s nama

Život i društvo

U Sračincu stipendije samo najboljima

Objavljeno:

- dana

Stipendije

Najbolji studenti i maturanti s područja općine Sračinec postali su općinski stipendisti.

Sračinec stipendira samo svojue najbolje studente. Tako će u ovoj akademskoj godini po 500 kuna mjesečno dobivati 17 studenata koji studiraju izvan Županije i Međimurja. Oni koju su na fakultetima u Varaždinu ili Čakovcu, njih šestero,  dobivati će sto kuna manje.  Sračinec stipendira i šest maturanata sa po 200 kuna. Kriterij je također izvrsnost.

– Kriteriji za dodjelu stipendija su dosta visoki, ali vi ste ih uspješno ispunili. Stipendijama Općine Sračinec želimo potaknuti mlade ljude na rad i nagraditi one najbolje – istaknuo je zamjenik načelnika i predsjednik komisije za dodjelu stipendija Krunoslav Lukačić. Čestitka se pridružio i inačelnik Sračinca, Božidar Novoselec.

Svi studenti dobili su i božićnicu od 200 kuna.

 

Izvor:
Foto:

Život i društvo

Najsjevernije županije ipak su izbjegle prijeteće hladne valove

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

DHM-zovi prognostičari za nedjelju najavljuju jutarnje temperature zraka na kopnu između -10 i -5°C, u gorju još nižu, a dnevna temperatura bit će svega oko 0°C.

Povremeni sjeverac pojačavat će dojam hladnoće, a bit će i mjestimičnih oborina sve do utorka. No, tada napokon slijedi zatopljenje s jugozapadnjakom i češćim oborinama.

Dodajmo da DMHZ na svojim internetskim stranicama upozorava na hladne valove koji mogu utjecati na zdravlje ljudi.

Srećom, na priloženoj tablici u zonama s velikom i vrlo velikom opasnošću, nema područja u Varaždinskoj i Međimurskoj županiji.

Nastavite čitati

Život i društvo

Produžena isplata “dječjih božićnica“ i podnošenja reklamacija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Isplata dječjih božićnica započela je 30. prosinca 2020. godine te je rok za dostavu istih produžen do 18. siječnja 2021. godine.

Roditelji, zakonski zastupnici, staratelji djece koja neće biti obuhvaćena u isplati „dječje božićnice“ moći će predati zahtjev za reklamaciju Gradu Varaždinu od 19. do 25. siječnja 2021. godine.

Zahtjev za reklamaciju nalazit će se na web stranici Grada https://varazdin.hr/bozicnice/ od 19. siječnja 2021. godine, a isti će se moći podići i u Gradskoj vijećnici u navedenom razdoblju.

Reklamacije će se obavljati isplatom na tekući račun podnositelja zahtjeva.

– Obavještavamo roditelje djece koji su predali zahtjev za donaciju na novorođeno dijete za dijete rođeno od 1. do 31. prosinca 2020. godine, nalog za isplatu „dječjih božićnica“ vrši se po službenoj dužnosti, te će ista biti isplaćena na tekući račun podnositelja zahtjeva – ističu u Gradu Varaždinu.

Nastavite čitati