Povežite se s nama

Međimurje

Studenti MEV-a ugostili legendarnog Branka Zorka na tribini „Međimurske sportske legende“

Objavljeno:

- dana

Povodom proglašenja Međimurja Europskom regijom sporta 2022. godine, studenti 3. godine preddiplomskog studija menadžmenta turizma i sporta Međimurskog veleučilišta u Čakovcu organiziraju tribine s najvećim međimurskim sportskim legendama. Gost prve od četiriju tribina bio je legendarni hrvatski atletičar Branko Zorko, osvajač prve međunarodne medalje za Republiku Hrvatsku, prve hrvatske medalje na svjetskom prvenstvu u atletskoj disciplini te peterostruki sudionik Olimpijskih igara.

– Uz sudjelovanje u aktivnostima vezanima uz projekt „Međimurje – Europska regija sporta 2022. godine“, glavni cilj organizacije tribina je da studenti nauče više o organizaciji i promociji događaja te steknu iskustvo u komunikaciji s medijima i odnosima s javnošću – pojasnila je profesorica Međimurskog veleučilišta u Čakovcu Andrijana Kos Kavran.

U organizaciji tribina studenti imaju pomoć Međimurske županije i Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije, čiji je tajnik Tomica Jakopec istaknuo da je tribina „Međimurske sportske legende“ nastavak sportske priče pod nazivom „Čakovečke sportske legende“, koju je pokrenula Zajednica sportskih udruga Čakovca u suradnji s Međimurskim veleučilištem Čakovec.

– Tribina „Čakovečke sportske legende“ pokrenuta je da bi javnost, posebno mlađe generacije, podsjetila na sportske zasluge određenih pojedinaca, ali i kao način da se zahvali sportašima za sve ono što su učinili na promociji sporta i Čakovca – dodao je Jakopec.

Uz ugodan razgovor sudionici tribine su saznali kako i zašto je Branko Zorko započeo upravo s treniranjem atletike, ali i detalje o njegovim sportskim uspjesima i izazovima.

– Mladim sportašima je samo nebo granica. Uz dobrog trenera i kontinuiran rad, sve je moguće – poručio je za kraj Zorko, živuća legenda hrvatske atletike, koji trenutno obnaša dužnost tajnika u Zajednici sportova Koprivničko-križevačke županije.

Zorko je također uključen i u rad Atletskog kluba Križevci u kojem je trenirao tijekom svoje karijere. Svoje ogromno znanje i iskustvo predano prenosi na grupu učenika od petog do osmog razreda.

Titula Europske regije sporta 2022. godine svojevrsno je priznanje svim sportašima i sportskim djelatnicima koji su tijekom duge sportske povijesti stvarali temelje međimurskog sporta, a organizacija tribine jedan je od prvih događaja kojim su studenti Međimurskog veleučilišta odlučili dati doprinos tituli.

– Vrijednost titule prepoznata je na mnogim razinama, a posebno smo ponosni što je jedan od partnera i Međimursko veleučilište. Uključivanje studenata menadžmenta u turizmu i sportu projektu daje dodatnu vrijednost. Drago mi je što je gost prve tribine bio upravo proslavljeni atletičar Branko Zorko, koji je svojim rezultatima podigao ljestvicu sportskih uspjeha i to vrlo visoko. Njegova bogata sportska karijera zalog je budućim naraštajima, a naša je zadaća omogućiti uvjete za stvaranje novih legendi međimurskog sporta – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za civilno društvo, ljudska prava i sport Međimurske županije Maja Odrčić-Mikulić.

Međimurje

Malu slobodnu knjižnicu u Čukovcu svečano otvorili Sven Murk i Roko Gorupić

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Knjižnica i čitaonica Grada Preloga, u suradnji sa svojim osnivačem i predsjednikom Mjesnog odbora Čukovec Zdravkom Marčecom, u petak, 20. svibnja, otvorila je sedmu Malu slobodnu knjižnicu na području Grada Preloga.

Knjižnica je postavljena pokraj autobusne stanice, a svečano su je otvorili mladi predstavnici MO-a Čukovec, osnovnoškolci Sven Murk i Roko Gorupić.

Nova kućica s knjigama obojana je bojama ukrajinske zastave kako bi se pružila simbolična podrška Ukrajini i njezinim stanovnicima.

Mala slobodna knjižnica iz Čukovca već je postala dio šire zajednice te je se može pronaći na karti Malih slobodnih knjižnica Hrvatske. Njezina priča je zapisana i u katalogu kućica istoimene mreže.

Pozivaju se žitelji na slobodno korištenje knjiga u bilo koje doba dana ili noći, ali i na čuvanje kućice s knjigama.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Prelogu: nakon ribolovnog natjecanja, okušali se u pripremanju jela od dravske ribe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Drugi po redu Dani dravske ribe održani su u subotu, 21. svibnja, na prostoru Marine u Prelogu. Riječ je o događaju organiziranom u okviru projekta „Aqua Adventures“, uz veliku potporu Turističke zajednice Grada Preloga.

Jutarnji sati donijeli su ribolovno natjecanje za Kup Grada Preloga članova sportsko ribolovnih društava s područja Preloga.

Pobjednici po sektorima bili su Filip Horvat (ŠRD Ostriž Cirkovljan), Mladen Hozjak (ŠRD Smuđ Draškovec), Nikola Kutnjak (ŠRD Glavatica Prelog) i Željko Slaviček (ŠRD Smuđ Draškovec), koji je ostvario i najveći ulov od 1586 grama.

Ukupno prvo mjesto osvojila je ekipa Športsko ribolovnog društva „Smuđ“ iz Draškovca, ispred „Ostriža“ iz Cirkovljana, „Glavatice“ Prelog te ekipe „Sloge“ iz Oporovca. Nagrade su najboljima podijelili gradonačelnik Preloga Ljubomir Kolarek te predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Preloga Dejan Naranđa.

Članovima sportsko ribolovnih društava „Glavatica“ iz Preloga, „Smuđ“ iz Draškovca, „Sloga“ iz Oporovca i „Ostriž“ iz Cirkovljana, u pripremanju specijaliteta od dravske ribe pridružili su se i članovi Nautičkog kluba „Labud“ iz Preloga te ekipa Grada Preloga, koju je predvodio predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Okupljenim posjetiteljima Marine podijeljeno je više od 500 porcija jela. Ribočuvari Saveza sportsko ribolovnih društava Međimurske županije prikazali su dio svoje opreme i aktivnosti koje provode u svrhu očuvanja ribljeg fonda, a za dobru glazbu pobrinuli su se Andrea i Goran Šafarić.

Programu su se priključili i članovi Nautičkog kluba „Labud“, koji su otvorili svoja vrata te su svi zainteresirani posjetitelji mogli uživati u panoramskoj vožnji jezerom Hidroelektrane Dubrava. „Dani dravske ribe“ probudili su i dravsko čudovište, Pesjaneka, koji je ipak, ovoga puta, bio dobro raspoložen te su svi posjetitelji mogli iskoristiti priliku i slikati se sa njime.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje