Povežite se s nama

Međimurje

Studenti održivog razvoja na čekanju

Objavljeno:

- dana

NEMAJU TITULE

Na 3. sjednici Antikorupcijskog povjerenstva Međimurske županije, njegov predsjednik Mladen Babić se osvrnuo na prošlu sjednicu, tijekom koje je iznijeta problematika stjecanja stručnog nazivlja za studente održivog razvoja Međimurskog veleučilišta u Čakovcu.

Njima je, podsjećamo, pri upisu obećana titula prvostupnik, inženjer strojarstva ili graditeljstva, što im u konačnici nije omogućeno.

– Evidentno je da postoji problem koji treba iskomunicirati sa svim dionicima u procesu te iznaći rješenje koje će zadovoljiti sve uključene strane – istaknuo je Babić i predložio sastanak na kojem bi sudjelovali predstavnici Veleučilišta i studenata te sami članovi Povjerenstva. Inače, s ciljem suzbijanja korupcije i nulte tolerancije prema korupciji na razini lokalne i područne (regionalne) samouprave, Međimurska županija je u okviru svog djelokruga rada dala Povjerenstvu prijedlog Akcijskog plana za razdoblje od 2015. do 2017. godine.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Međimurju od 200-tinjak testiranih evidentirano 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda PCR metodom testirano je 195 osoba, od čega su evidentirana 42 pozitivna slučaja na COVID-19 u Međimurskoj županiji, priopćio je 27. siječnja županijski Stožer civilne zaštite.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 265.

Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 37.212 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

Testiranjima brzim antigenskim testovima koji se obavljaju u drugim zdravstvenim ustanovama i privatnim laboratorijima, primljena je informacija o 3 pozitivna slučaja.

Epidemiološka služba ne raspolaže podacima o ukupno obavljenim testiranjima u drugim ustanovama. Epidemiolozi su na temelju kliničke slike (bez testiranja) dijagnosticirali COVID-19 kod 4 osobe.

Prema dnevnim informacijama Županijske bolnice Čakovec, ukupno je hospitalizirano 57 pacijenata pozitivnih na COVID-19.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 5 pacijenata, a otpušteno je također 5 pacijenata. Na invazivnoj respiraciji nalaze se 2 COVID pozitivna pacijenta.

U protekla 24 sata nema preminulih osoba.

Od 25. veljače 2020. godine, kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas je u Međimurskoj županiji ukupno evidentiran 11.191 pozitivan slučaj, a oporavilo se 10.708 osoba.

Nastavite čitati

Međimurje

Grad Čakovec obitelji Barukčić iz Gline darovao stambeni kontejner

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Potres koji je 29. prosinca prošle godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju mnoge je obitelji ostavio bez krova nad glavom. Jedna od njih je i četveročlana obitelj Barukčić, koja od jučer, 26. siječnja, zahvaljujući Gradu Čakovcu, obnovu obiteljske kuće čeka u novom stambenom kontejneru.

– Ova glinska obitelj i bez potresa vrlo teško živi, otac Dragan skrbi se za dvoje maloljetne djece te teško bolesnu suprugu. Kuća im je teško stradala u potresu, a sa svakim novim podrhtavanjem tla pojavljuju se nova napuknuća. Stoga im je Grad Čakovec, na inicijativu Grada Gline, odlučio pomoći te u donjokraljevečkom poduzeću Tehnix kupio stambeni kontejner. Riječ je u stvari pravom malom domu, potpuno opremljenom, sa sanitarnim čvorom, tuš kabinom, mini kuhinjom, garderobnim ormarima, klima uređajem, četiri kreveta te sa mogućnošću priključka na svu komunalnu infrastrukturu. Ovaj mali stan ima 24 četvorna metra korisnog prostora, te će Barukčićima omogućiti da povratak u svoju kuću čekaju u primjerenim životnim uvjetima – ističu iz Grada Čakovca.

Izaslanstvo Grada Čakovca predvodili su gradski dužnosnici, a primili su ih i njihove kolege iz ovog banijskog grada. Gradonačelnik Gline Stjepan Kostanjević zahvalio je na donaciji rekavši da, zahvaljujući dobrim ljudima, lakše podnose posljedice koje je potres ostavio na ljude i imovinu. Ova nesreća pokazala je da Hrvatska ima veliko srce te je siguran da bi i Glinjani pomogli drugima da se nađu u takvoj situaciji.

Gradonačelnik grada Čakovca Stjepan Kovač naglasio je da „smo odmah nakon potresa financijski pomogli i Glini i Petrinji te da se brojni građani donacijama uključuju u akcije pomoći“. Procijenili smo, dodao je, da je stambeno zbrinjavanje trenutno prioritet te da vjeruje da će i ostale sredine pomoći da krov nad glavom dobiju svi oni koji zbog oštećenja ne mogu živjeti u svojim kućama.

Nastavite čitati