Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin, u četvrtak, 25. lipnja, svečano je potpisan Sporazum o suradnji između Sveučilišta Sjever i Županijske bolnice Čakovec, čime je kvalitetna dosadašnja suradnja između ovih dviju ustanova sada i formalno nastavljena.

Sporazum su potpisali rektor Sveučilišta Sjever prof. dr. sc. Marin Milković te ravnatelj Županijske bolnice Čakovec doc. dr. sc. Tomislav Novinščak.

Ovim Sporazumom utvrđena je suradnja primarno u svrhu proširivanja i razvijanja suradnje u području znanstveno-istraživačke, nastavne i stručne djelatnosti u provođenju preddiplomske i diplomske nastave i edukacije studenata Sveučilišta Sjever u Bolnici, na preddiplomskim i diplomskim studijima Sestrinstvo, Menadžment u sestrinstvu te Fizioterapija s ciljem suradnje na međusobno povezujućim područjima djelatnosti obiju ustanova.

– Županijska bolnica Čakovec jedna je od značajnijih nastavnih baza Sveučilišta Sjever iz područja zdravstva. Izuzetno smo ponosni na našu veoma kvalitetnu i dobru suradnju, na obostrano zadovoljstvo, prije svega za naše studente koji će učiti i stjecati praksu od kvalitetnog i stručnoga zdravstvenog osoblja zaposlenog u Županijskoj bolnici Čakovec – istaknuo je rektor Milković.

Svečanom potpisivanju Sporazuma prisustvovao je i prof. dr. sc. Goran Kozina, prorektor za financije i opće poslove Sveučilišta Sjever, ujedno i pročelnik Odjela za fizioterapiju.

Komentari

Komentara