Povežite se s nama

Rukomet

Stvaranje igrača uz novog trenera

Objavljeno:

- dana

RUKOMETNI KLUB VARAŽDIN

Srećko Horenec, veliki zaljubljenik u sport ali u prvom redu rukometaš i rukometni trener stigao je u RK Varaždin kao pojačanje u trenerskom kadru.

 

Što bi ste izdvojili iz svoje sportske karijere?

Izdvojio bi igranje u RK Varteks od 1978. do 1989. zatim Viko pa Specijalna jedinica policije PU Varaždinske do 1999. a tada je polagano krenula trenerska karijera u Varteksu sa mlađim uzrasnim kategorijama. S vremenom postao sam pomoćni trener prve ekipe Varteksa oko godinu i pol. Nisam se tamo baš najbolje našao niti vidio da bi svojim radom mogao nešto doprinijeti pa sam se maknuo. U to vrijeme sam počeo raditi u Školi rukometa u Knegincu, tamo smo oformili klub i odradili smo taj dio oko dvije godine, s kadetima smo igrali prvu kadetsku ligu. Imali smo i seniore koji su igrali 3. hrvatsku rukometnu ligu. Onda je ponestalo dobre volje u općini da se to poprati financijski i nažalost morali smo ugasiti klub. Nakon toga sam otišao u Vidovec i radio s drugom ekipom Vidovca i za nekoliko mjeseci postao sam pomoćni trener prve ekipe. Ostvarili smo plan, plasman u Premijer ligu ali ja sam imao nekih nesuglasica u klubu i preuzeo sam mlađe uzrasne kategorije.

Trenutno ste prešli u RK Varaždin gdje preuzimate dio mlađih dobnih skupina kluba.

Vidio sam da se tu radi i da ljudi hoće ići naprijed. Tu sam se našao jer mislim da mogu pomoći.

Koje dobne skupine ćete preuzeti?

Preuzet ću godišta 1998/99. i 2000/01. Igrat ćemo ligu regionalnu ligu Dječaci A.

Kakva su Vaša iskustva općenito s radom s mladima na području Varaždinske županije?

Mlađe dobne kategorije uvijek su problem pogotovo u nekim klubovima, koji su stariji i tobože vrhunski organizirani jer ih moraju imati. Kod većine je tako. RK Varaždin mislim da je druga priča i da su tu dobri uvjeti da se igrači stvaraju, da se neke stvari ne preskaču u razvoju mladog igrača, pogotovo na ručnoj tehnici s loptom. Vjerujem da tu ima dosta dobrih dečki koji već sada pokazuju talent. Tu je ključan individualan rad za dalji napredak. Siguran sam da ćemo to uspjeti organizirati kako bi se rad s mladima podigao na još viši nivo i da se vidi napredak. Djece ima a i ambicije kluba su u skladu s tim. Neće se stati samo na masovnosti već će se težiti i kvaliteti. Djeca će ići u kampove da se čuje i za klub i da s njima rade i drugi treneri koji znaju svoj posao.

Kakav je Vaš plan za rad u RK Varaždin za naredno razdoblje?

Počinjem s radom 1. kolovoza, ali ovu djecu pratim od prije imao sam ih prilike upoznati na turnirima. Sada je bitno da izgradimo kolektivnu komponentu jer je rukomet kolektivni sport. Oni su sada u tom godištu u kojem dominira “daj loptu da zabijem gol” pa će trebati dosta raditi na kolektivnoj igri. Trebat će im pokazati da je u rukometu bitno i dobro dodati, proigrat, napraviti dobru akciju ali i zabiti. Za to će trebati vremena ali sam siguran da ćemo to napraviti za šest mjeseci.

 

 

U RK Varaždin svi dosadašnji treneri ostaju a dovođenjem Srećka Horeneca želja je podizanje intenziteta treninga. Ove godine bili su četvrti u ligi i peti u regiji a sljedeće godine želja je otići stepenicu više. U klubu su svi treneri volonteri i klub još uvijek nema generalnog sponzora te se financira od članarine i donacija prijatelja kluba. RK Varaždin organizira turnir za mlađe uzrasne kategorije 25. i 26. kolovoza a već 1. rujna putuju na tunrir u Šibenik. Klub radi u dvorani Sportskog centra TTS gdje su im odlični uvjeti i ponosni su što su najbrojnija škola rukometa u regiji. Ujedno pozivaju sve zainteresirane da se priključe treninzima i to godišta od 2000. do 2006. Dobrodošli su i djevojčice i dječaci.

Izvor:
Foto:

Rukomet

Vindijini hrvači osvojili odlično drugo mjesto na Prvenstvu Hrvatske u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na Prvenstvu Hrvatske u hrvanju za mlađe seniore u Zagrebu, ekipa Vindije ukupno je osvojila drugo mjesto, s jednakim brojem bodova iza Sesvetskog Kraljevca.

U velikoj konkurenciji, od čak 53 hrvača, momci iz Vindije su osvojili po dva prva, druga i treća mjesta.

Rezultati hrvača Vindije u pojedinačnoj konkurenciji:

60 kg Mihael Bešenić 2. mjesto

63 kg Marko Đigunović 2. mjesto

67 kg Filip Frankol 1. mjesto

67 kg Nikša Makitan 3. mjesto

72 kg Alen Fodor 1. mjesto

77 kg Karlo Cirkvenčić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Jan Siročić izgubio borbu za 3. mjesto

82 kg Sebastian Petrač bez plasmana

87 kg Ivan Ratković izgubio borbu za 3. mjesto

97 kg Leon Meštrić 3. mjesto.

Nastavite čitati

Rukomet

Europsko prvenstvo u rukometu za žene i u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

RUKOMET

U nedjelju, 31. kolovoza 2014. godine u 12 sati u Gradskoj vijećnici bit će potpisan ugovor o suradnji Hrvatskog rukometnog saveza i Grada Varaždina na organizaciji dijela Europskog prvenstva u rukometu za žene koje će biti održano u prosincu ove godine u Hrvatskoj i Mađarskoj. 

Ugovor će potpisati Sandi Šola, predsjednik HRS-a i Goran Habuš, gradonačelnik Grada Varaždina. Na potpisivanju ugovora očekuje se vodstvo HRS-a, te treneri muške i ženske reprezentacije kao i ženska rukometna reprezentacija.

 

ŽENSKA RUKOMETNA REPREZENTACIJA NA ŠPANCIRFESTU

Prije potpisivanja ugovora u vijećnici na Trgu kralja Tomislava  biti održana promocija samoga Prvenstva kao i planova za isto te samog grada domaćina. Na središnjem gradskom trgu, točnije, varaždinskom Korzu, od 11 do 12 sati Hrvatski rukometni savez organizira druženje hrvatskih rukometnih reprezentativki s građanima uz, dakako, prezentaciju same europske smotre.

Građani i svi rukometni navijači imat će priliku porazgovarat s najboljim hrvatskim seniorkama koje će u prosincu braniti boje Hrvatske na Europskom prvenstvu, te će se s istima moći fotografirati i dobiti željene autograme. Građanima će biti podijeljeni reklamni materijali o prvenstvu.

Samo Europsko rukometno prvenstvo na rasporedu je, pak, od 7. do 21. prosinca 2014. godine, u Hrvatskoj i Mađarskoj, točnije gradovima Zagrebu, Varaždinu i Osijeku te Györu, Debrecenu i Budimpešti.

Skupinu A, u kojoj se nalaze Mađarska, Španjolska, Rusija i Poljska, ugostit će tako Györ, skupinu B te tako i Norvešku, Dansku, Rumunjsku i Ukrajinu ugostiti će, pak, Debrecen. Varaždin će biti domaćin reprezentaciji Hrvatske, ali i Švedske, Njemačke te Nizozemske, dok će u Osijeku igrati skupina D u kojoj su se smjestile ekipe Crne Gore, Francuske, Srbije i Slovačke.

Hrvatice će u Varaždinu natjecanje po skupinama otvoriti 8. prosinca u 20.15 sati kada će zaigrati sa Švedskom, 10. prosinca suprotstavit će se u varaždinskoj Areni ekipi Njemačke u istom terminu, dok će dva dana kasnije, točnije, 12. prosinca, također u 20.15 sati, snage odmjeriti s Nizozemskom.

 

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje