Povežite se s nama

Crna kronika

Mladić (21) zbog nepažnje izazvao težak sudar, troje ljudi završilo u bolnici

sudar

Objavljeno:

- dana

Na državnoj cesti između Šenkovca i Brezja jučer oko 9 sati i 15 minuta je došlo do prometne nesreće.

Vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka, 21-ogodišnjak sa šireg područja Općine Sveti Juraj na Bregu, brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na cesti (raskrižje, mokar kolnik, gust promet) tako da može pravovremeno zaustaviti vozilo ispred svake zapreke. Zbog toga je tijekom izbjegavanja udara u vozilo koje je bilo zaustavljeno na kolniku zbog skretanja prilikom kočenja izgubio nadzor nad upravljanjem. Došlo je do zanošenja vozila i prelaska na suprotnu prometnu traku. Pritom je vozilo udarilo o osobni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 70-ogodišnjak sa šireg područja Općine Štrigova. Automobil 21-ogodišnjaka je odbačen izvan kolnika.

Oba vozača, kao i putnica iz automobila kojim je upravljao 70-ogodišnjak, inače 64-ogodišnjakinja sa šireg područja Općine Štrigova, prevezeni su vozilom hitne pomoći u Županijsku bolnicu u Čakovcu. Na mjesto događaja bila je izašla i ekipa Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca radi izvlačenja unesrećenih iz vozila.

Zbog očevida u vremenu od 9 sati i 25 minuta do 10 sati i 25 minuta za sva vozila bila je zatvorena državna cesta broj 227 između Šenkovca i Brezja. Promet se odvijao obilaznim pravcima.

Crna kronika

Policija lovila vozača (26) kroz dvije županije – jurio je 150 km/h, prolazio na crveno…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U nedjelju, 28. veljače, u 10.22 sati Operativno komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu kako se osobno vozilo marke Opel Corsa koprivničkih registarskih oznaka kreće državnom cestom D2 iz smjera Vrbanovca u smjeru Ludbrega ugrožavajući sudionike u prometu nepropisnim kretanjem.

Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg su po dojavi navedeno vozilo na ulazu u grad Ludbreg pokušali propisno zaustaviti, ali je vozač odbio postupiti po znakovima i naredbama policijskih službenika, te je nastavio vožnju bez zaustavljanja.

Za navedenim vozilom, odmah su krenuli policijski službenici službenim vozilom i sa upaljenom svjetlosnom i zvučnom signalizacijom te ga slijedili, kojom prilikom je utvrđeno da je vozač na dva semaforizirana raskrižja namjerno vozilom prošao na upaljeno crveno svjetlo na semaforu, da se na raskrižju sa kružnim tokom prometa kretao u zabranjenom smjeru, da je vozilom pretjecao kolonu vozila na obilježenim pješačkim prijelazima, te se kroz naseljena mjesta Globočec Ludbreški, Čukovec i Bolfan gdje je brzina ograničena na šezdeset kilometara na sat, kretao brzinom od najmanje 150 km/h.

Navedeno vozilo je zaustavljeno uz pomoć policijskih službenika Policijske uprave koprivničko-križevačke u mjestu Draganovec, kojom prilikom je utvrđeno da je vozilom upravljao mladić starosti 26 godina s područja Novigrada Podravskog.

Također je provjerom utvrđeno da je isti upravljao vozilom bez položenog vozačkog ispita, pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.99 g/kg, za vrijeme dok mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije, te za vrijeme dok mu je bila na snazi mjera zabrane polaganja vozačkog ispita na rok od dvije godine zbog prethodno prikupljenih prekršajnih bodova.

Zbog počinjenih prekršaja je uhićen i uz sredstva prisile doveden u prostorije policijske postaje Koprivnica, gdje je zadržan do otrježnjenja, te mu je privremeno oduzeto motorno vozilo kojim je upravljao.

Jučer, 1. ožujka je priveden na Općinski sud u Koprivnici gdje je za počinjene prekršaje na području PU koprivničko-križevačke kažnjen ukupnom novčanom kaznom u iznosu od 15.600 kuna i kaznom zatvora u trajanju od 60 dana, te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 2 godine, dok mu je vozilo od strane suda vraćeno.

Za počinjene prekršaje na području Policijske uprave varaždinske policijski službenici su protiv okrivljenog podnijeli Optužni prijedlog Općinskom sudu u Varaždinu, a kojim mu prijete maksimalne kazne i to u iznosu od 83.000 kuna ili kazna zatvora u trajanju do 120 dana, te izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju do 18 mjeseci.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podignuta optužnica: kraj Ludbrega provalio u sušaru i ukrao 35 domaćih salama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

sušeno meso, pušnica

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 26. veljače podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina rođenog 1983. godine zbog počinjenja kaznenog djela teške krađe.

Okrivljenog 38-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine ušao u dvorište obiteljske kuće u mjestu kraj Ludbrega i podesnim alatom prerezao lokot na ulaznim vratima garaže.

Potom je prerezao i lokot na vratima sušare iz koje je uzeo i zadržao za sebe 35 komada domaćih salama u vrijednosti oko 2.800 kuna.

Nastavite čitati