Povežite se s nama

Crna kronika

Sudar teretnog vozila i dva automobila u Varaždinu

Objavljeno:

- dana

Ozlijeđena je 52-godišnjakinja

Jedna je osoba ozlijeđena u prometnoj nesreći koja se dogodila jučer, 5. rujna oko 12.40 sati u Trstenjakovoj ulici u Varaždinu.

Muškarac starosti 35 godina upravljao je teretnim vozilom iz smjera Koprivničke ulice u smjeru Optujske ulice. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozilom, osobinama i stanju kolnika u kočenju je izgubio nadzor nad upravljačem i prednjim je djelom vozila udario u zadnji dio osobnog vozila kojim je ispred njega upravljao 44-godišnjak, a koji se zaustavio u koloni vozila. Od jačine udara osobno vozilo je odbačeno prema naprijed, gdje je prednjim djelom udario u zadnji dio osobnog vozila, a kojim je ispred upravljao 57-godišnjak, te je 52-godišnja putnica zadobila ozljede. Medicinska pomoć joj je pružena u varaždinskoj Općoj bolnici. Ozljede joj za sada nisu okvalificirane.

Izvor:
Foto: ilustracija

Crna kronika

Varaždin: pedofil dobio 7 godina zatvora, Državno odvjetništvo žali se da je to preblago

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 14. siječnja 2022. podnijelo žalbu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u Varaždinu kojom je optuženi hrvatski državljanin starog 49 godina proglašen krivim zbog počinjenog teškog kaznenog djela spolnog zlostavljanja i iskorištavanja djeteta iz Kaznenog zakona i osuđen na kaznu zatvora od sedam godina.

Optuženik je oglašen krivim zbog počinjenja navedenog kaznenog djela u travnju 2021. godine u mjestu kraj Varaždina na štetu djeteta.

– Žalba je podnesena zbog odluke o kazni, jer državno odvjetništvo smatra da je sud optuženiku izrekao preblagu kaznu, na donjoj granici zakonom propisane minimalne kazne od pet godina zatvora, a takva kazna nije primjerena težini i okolnostima počinjenog kaznenog djela. U žalbi je predloženo da se optuženiku izrekne kazna zatvora u duljem trajanju – objavio je DORH.

Nastavite čitati

Crna kronika

U polju “Hrženička” netko je ukrao vrijednu lovačku kameru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zaprimljenom prijavom utvrđeno je da je između 11. i 15. siječnja 2022. godine u polju „Hrženička“ nedaleko mjesta Otok nepoznati počinitelj ukrao lovačku kameru.

Vrijednost predmeta je nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje