Povežite se s nama

Crna kronika

Suđenje četvorki za teško ubojstvo Nine Čengića: “Ivor ga je udario šakom u glavu, a Asja lokotom po trbuhu

Objavljeno:

- dana

Saslušanjem preostalih svjedoka u utorak, 15. ožujka, nastavljeno je suđenje Ivoru Vujasinoviću (29), Asji (25) i Ivanu (20) Gorskom te Dominiku Žnidariću (25), koje se tereti za teško ubojstvo Nine Čengića (35).

Hrvoje Č. sa svojim prijateljem Matejom ispred Kulturane pronašao je Čengića u nesvijesti te je zvao Hitnu medicinsku pomoć.

– Matej i ja smo krenuli kući i vidjeli da netko iza zida leži. To je bio Nino. Uho mu je krvarilo. Provjerili smo diše li i zvali smo Hitnu. Čekali smo je oko pola sata – ispričao je Hrvoje, koji bio upoznat s tim da je Čengić istučen, no rečeno mu je bilo da se pridigao i otišao kući.

Tučnjava

Ni u najluđim primislima Hrvoje nije slutio da je Čengić pretučen do smrti.

Hrvoje Č. tučnjavu nije vidio, no svjedok iste bio je Karlo Š.

– Ivor je pokojnog udario šakom u glavu, i to zatvorenom šakom, a Asja ga je lokotom udarila po trbuhu. To se sjećam, ostale stvari su mi te večeri u magli, mislim da sam imao alkoholnu amneziju, što zbog velike količine alkohola koju sam konzumirao, što zbog toga jer sam se dva dana prije tog događaja cijepio protiv COVID-a – ističe Karlo Š., koji se nakon tučnjave vratio u objekt i tražio od Asje da provjeri je li Čengić u redu.

– Ona je to i učinila te mi odgovorila da je dobro i da diše – isticao je Hrvoje u iskazu Državnom odvjetništvu koji mu je predočen na raspravi.

Vujasinovićeva obrana upitala je Hrvoja Č. kako to da se nekih stvari sjeća, a nekih ne.

– Rekli ste da je Vujasinović udario Čengića zatvorenom šakom. To se možete sjetiti, a puno toga niste zapamtili, a ovo jeste. Zaključujete li to ili ste to zaista vidjeli? Ako se dobro sjećam – nije u ovakvom predmetu vjerodostojno. Ili teretite ili ne teretite nekoga, pa budite čvrsti u tome što ste vidjeli – rekao je odvjetnik Ivora Vujasinovića.

Također i četvrtooptuženi Žnidarić je ispitivao svjedoka.

– Ne možeš se sjetiti. Čuj, cijeli iskaz ti je lažan – rekao je Žnidarić.

Branitelj drugooptužene Asje Dvorski upitao je svjedoka je li itko u rulji povikao kad je optužena četvorka izašla iz Kulturane: “Idemo ubiti Čengića!” ili kad su ga udarali, jesu li vikali: “Ubit ćemo te!”

Bez dogovora?

– Ne, to nitko nije vikao – rekao je Hrvoje.

Također, saslušana je i Monika T., koja je vidjela Čengića na podu unutar objekta. Naime, njegov pad s barskog stolca unutar objekta drži Vujasinovićeva obrana ključnim, odnosno da je taj pad bio koban za kasniju Čengićevu smrt.

– Pokojnog nisam poznavala i duboko me to sve potreslo. Ono što sam vidjela je Čengić na podu, a sam pad nisam vidjela. Tada se samostalno pridigao. Vidjela sam jednom da je pao – zaključila je Monika T.

Suđenje se nastavlja 30. i 31. ožujka.

Crna kronika

Tragedija na kupalištu Aquacity u Varaždinu: utopio se mladić (25)

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na kupalištu Aquacity danas, 1. srpnja, oko 20:15 došlo je do utapanja muške osobe starosti 25 godina.

Ovu je tužnu vijest javila PU varaždinska, a hitne službe izašle su na mjesto događaja i izvukle tijelo iz jezera. Uslijedio je očevid koji je trenutno u tijeku.

Nastavite čitati

Crna kronika

Lopov na Belim kipima iz kombija ukrao opremu za spašavanje vrijednu 70-ak tisuća kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U četvrtak, 30. lipnja, u popodnevnim satima u Dravskoj park šumi u Varaždinu, predio zvani „Beli kipi“, nepoznati je počinitelj provalio u kombi vozilo vlasništvo 34-godišnjaka, javila je PU varaždinska.

Iz vozila je otuđio torbe s opremom za spašavanje iz dubina i visina.

Visina materijalne štete procjenjuje se na sedamdesetak tisuća kuna.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje