Povežite se s nama

Crna kronika

Suđenje četvorki za teško ubojstvo Nine Čengića: “Ivor ga je udario šakom u glavu, a Asja lokotom po trbuhu

Objavljeno:

- dana

Saslušanjem preostalih svjedoka u utorak, 15. ožujka, nastavljeno je suđenje Ivoru Vujasinoviću (29), Asji (25) i Ivanu (20) Gorskom te Dominiku Žnidariću (25), koje se tereti za teško ubojstvo Nine Čengića (35).

Hrvoje Č. sa svojim prijateljem Matejom ispred Kulturane pronašao je Čengića u nesvijesti te je zvao Hitnu medicinsku pomoć.

– Matej i ja smo krenuli kući i vidjeli da netko iza zida leži. To je bio Nino. Uho mu je krvarilo. Provjerili smo diše li i zvali smo Hitnu. Čekali smo je oko pola sata – ispričao je Hrvoje, koji bio upoznat s tim da je Čengić istučen, no rečeno mu je bilo da se pridigao i otišao kući.

Tučnjava

Ni u najluđim primislima Hrvoje nije slutio da je Čengić pretučen do smrti.

Hrvoje Č. tučnjavu nije vidio, no svjedok iste bio je Karlo Š.

– Ivor je pokojnog udario šakom u glavu, i to zatvorenom šakom, a Asja ga je lokotom udarila po trbuhu. To se sjećam, ostale stvari su mi te večeri u magli, mislim da sam imao alkoholnu amneziju, što zbog velike količine alkohola koju sam konzumirao, što zbog toga jer sam se dva dana prije tog događaja cijepio protiv COVID-a – ističe Karlo Š., koji se nakon tučnjave vratio u objekt i tražio od Asje da provjeri je li Čengić u redu.

– Ona je to i učinila te mi odgovorila da je dobro i da diše – isticao je Hrvoje u iskazu Državnom odvjetništvu koji mu je predočen na raspravi.

Vujasinovićeva obrana upitala je Hrvoja Č. kako to da se nekih stvari sjeća, a nekih ne.

– Rekli ste da je Vujasinović udario Čengića zatvorenom šakom. To se možete sjetiti, a puno toga niste zapamtili, a ovo jeste. Zaključujete li to ili ste to zaista vidjeli? Ako se dobro sjećam – nije u ovakvom predmetu vjerodostojno. Ili teretite ili ne teretite nekoga, pa budite čvrsti u tome što ste vidjeli – rekao je odvjetnik Ivora Vujasinovića.

Također i četvrtooptuženi Žnidarić je ispitivao svjedoka.

– Ne možeš se sjetiti. Čuj, cijeli iskaz ti je lažan – rekao je Žnidarić.

Branitelj drugooptužene Asje Dvorski upitao je svjedoka je li itko u rulji povikao kad je optužena četvorka izašla iz Kulturane: “Idemo ubiti Čengića!” ili kad su ga udarali, jesu li vikali: “Ubit ćemo te!”

Bez dogovora?

– Ne, to nitko nije vikao – rekao je Hrvoje.

Također, saslušana je i Monika T., koja je vidjela Čengića na podu unutar objekta. Naime, njegov pad s barskog stolca unutar objekta drži Vujasinovićeva obrana ključnim, odnosno da je taj pad bio koban za kasniju Čengićevu smrt.

– Pokojnog nisam poznavala i duboko me to sve potreslo. Ono što sam vidjela je Čengić na podu, a sam pad nisam vidjela. Tada se samostalno pridigao. Vidjela sam jednom da je pao – zaključila je Monika T.

Suđenje se nastavlja 30. i 31. ožujka.

Crna kronika

Starija žena na društvenoj mreži vidjela da država vraća novac pa prevarena za 1800 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 71-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je tijekom mjeseca srpnja na jednoj društvenoj mreži vidjela lažnu objavu vezanu uz povrat ukradenog novca kojeg vraća Republika Hrvatska, te je popunila zahtjev za povrat novca koji se nalazio u prilogu objave, sa svojim osobnim podacima.

Nakon što je popunila obrazac, putem telefona kontaktirala ju je ženska osoba koja joj se predstavila kao zaposlenica banke te joj je dala uputu da na svoj mobilni uređaj instalira jednu aplikaciju i da će joj biti vraćen novac, javila je PU varaždinska.

71-godišnjakinja je instalirala aplikaciju, nakon čega je za nekoliko minuta primijetila da joj s računa nedostaje novčani iznos od 1800 eura, te je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Nakon potrage pronađeno vozilo i mrtvo tijelo muškarca u Dravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u ponedjeljak, 15. srpnja u jutarnjim satima zaprimio je dojavu građanina da je kod dravskog nasipa na području „Dravske šume“, jedno vozilo sletjelo u tok rijeke Drave i potonulo.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici s ciljem traganja za osobom i vozilom.

Kako doznajemo vozilo je pronađeno kod Šintarije. Nakon izvlačenja vozila, pronađeno je i mrtvo tijelo muške osobe. U tijeku je identifikacija.

– Vozilo je pronađeno i izvučeno na obalu. Utvrđeno je da se radi o osobnom vozilu u kojem je pronađeno tijelo za sad nepoznate muške osobe. Zamjenica županijske državne odvjetnice odredila je očevid na vozilu i naložila obdukciju te je tijelo unesrećenog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin – javila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje