Povežite se s nama

Crna kronika

Suđenje četvorki za teško ubojstvo Nine Čengića: slijedi rekonstrukcija na mjestu nekadašnje Kulturane

Objavljeno:

- dana

Na Županijskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje četvorki za teško ubojstvo profesora Nine Čengića (35).

Kao što je otprije poznato trećeoptuženi Ivan Gorski i četvrtooptuženi Dominik Žnidarić brane se sa slobode, no imaju zabranu posjećivanja javnih okupljanja i ugostiteljskih objekata.

Prvooptuženi Ivor Vujasinović i drugooptužena Asja Gorski su u istražnom zatvoru.

Na ročištu u petak, 29. travnja, svjedočila je Perica. K. bivša djevojka Mateja G. koji je zajedno s Hrvojem Č. pronašao Čengića u nesvijesti i zvao hitnu medicinsku pomoć.

– U Kulturanu sam stigla nakon 23 sata iz Saxa. S nama je bio i pokojni Čengić. Njega sam poznavala iz viđenja. Otišla sam začas jer sam radila jutarnju smjenu. Probudila sam se ranije i vidjela da Mateja, koji me morao voziti na posao, nema, pa sam se zabrinula – rekla je na suđenje svjedokinja i dodala što joj je ispričao Matej o tučnjavi, kad je došao po nju.

– Čengića su mirno ispratili van, došla je policija, ljudi iz Kulturane su se pritajili i tada je došlo do tučnjave u kojoj je sudjelovala optužena četvorka. Tko je koga udarao, ne mogu reći jer se ne sjećam što je točno govorio Matej – dodala je svjedokinja.

Njoj je predočen iskaz pred Državnim odvjetništvom od prošle godine, iz čega proizlazi da je današnji iskaz kontradiktoran.

– Jako se slabo sjećam svega, na ovaj današnji iskaz vjerojatno su utjecali i medijski natpisi iz kojih sam došla do zaključaka – dodala je svjedokinja.

Zastupnica optužbe uložila je prigovor na njezino svjedočenje.

Također, obrana optuženih je predložila rekonstrukciju cijelog događaja sa svjedocima koji su vidjeli pad pokojnog unutar Kulturane, jer obrana tvrdi da je taj pad s barskog stolca bio koban. Također, i rekonstrukciju izvan objekta, sa svjedocima koji su vidjeli tučnjavu.

Tražili su da se rekonstrukcija obavi u noćnim satima.

Sudsko vijeće prihvatilo je rekonstrukciju događaja sa svjedocima, no u dnevnim uvjetima. Također, na rekonstrukciji će biti i sudsko-medicinski vještak Davor Mayer.

Crna kronika

Starija žena na društvenoj mreži vidjela da država vraća novac pa prevarena za 1800 eura

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu 71-godišnjakinje zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela računalne prijevare.

Kako je prijavljeno, ona je tijekom mjeseca srpnja na jednoj društvenoj mreži vidjela lažnu objavu vezanu uz povrat ukradenog novca kojeg vraća Republika Hrvatska, te je popunila zahtjev za povrat novca koji se nalazio u prilogu objave, sa svojim osobnim podacima.

Nakon što je popunila obrazac, putem telefona kontaktirala ju je ženska osoba koja joj se predstavila kao zaposlenica banke te joj je dala uputu da na svoj mobilni uređaj instalira jednu aplikaciju i da će joj biti vraćen novac, javila je PU varaždinska.

71-godišnjakinja je instalirala aplikaciju, nakon čega je za nekoliko minuta primijetila da joj s računa nedostaje novčani iznos od 1800 eura, te je shvatila da je prevarena.

Policijski službenici poduzimaju radnje u cilju pronalaska počinitelja ovog kaznenog djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

FOTO Nakon potrage pronađeno vozilo i mrtvo tijelo muškarca u Dravi

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Operativno-komunikacijski centar Policijske uprave varaždinske u ponedjeljak, 15. srpnja u jutarnjim satima zaprimio je dojavu građanina da je kod dravskog nasipa na području „Dravske šume“, jedno vozilo sletjelo u tok rijeke Drave i potonulo.

Na mjesto događaja žurno su upućeni policijski službenici s ciljem traganja za osobom i vozilom.

Kako doznajemo vozilo je pronađeno kod Šintarije. Nakon izvlačenja vozila, pronađeno je i mrtvo tijelo muške osobe. U tijeku je identifikacija.

– Vozilo je pronađeno i izvučeno na obalu. Utvrđeno je da se radi o osobnom vozilu u kojem je pronađeno tijelo za sad nepoznate muške osobe. Zamjenica županijske državne odvjetnice odredila je očevid na vozilu i naložila obdukciju te je tijelo unesrećenog prevezeno na Odjel patologije Opće bolnice Varaždin – javila je PU varaždinska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje