Povežite se s nama

Moda i ljepota

Suha koža prva pokazuje bore i zato je treba znati njegovati

Objavljeno:

- dana

Kozmetički savjeti

Suha koža je ta koja prva pokazuje znakove starenja, tj. bore kojih se svi pribojavamo. Veliki je zadatak i obaveza njegovati baš taj tip kože jer nikada niste sigurni u kakvom je stanju vaša koža ispod površine.

Uzroci suhoće mogu biti genetski predisponirani, ali moguće je da je i kasnije postala suha zbog različitih vanjskih štetnih djelovanja kao na primjer pušenje, hladni zrak, suhi zrak, smog, sunce itd.Suha koža, zbog pomanjkanja lipida, ima oštećenu zaštitnu pregradu na površini.

Stanice nisu dovoljno povezane, zbog čega nastaju pukotine na zaštitnoj pregradi te prekomjernog gubitka vode i neugodnog osjećaja zatezanja na koži. Osim što je suha, s vremenom postaje osjetljivija, površinski se peruta i ako se na vrijeme ne počne s adekvatnom njegom, dolazi i do svrbeža.Takvoj koži uvijek je potrebna pojačana njega. Intenzivni profesionalni tretmani imaju u sebi nekoliko sastojaka koje je nemoguće dobiti iz preparata za kućnu njegu. 
 
Prvo se radi dubinski piling kože. Nakon toga slijedi dubinska hidratacija s uljnim ampulama ceramida. Oni su najvažniji lipidi koji stvaraju hidrolipidnu barijeru.
 
Nanosimo koncentrirane preparate s vitaminom F jer njegovo pomanjkanje vodi do ljuštenja kože.Primjenom te dvije supstance, ceramida i vitamina F, obnova suhe kože bit će moguća u vrlo kratkom vremenskom periodu i sigurni ste da je dubinski nahranjena.
 
Osobno u ovakvim tretmanima volim kombinirati i razne maske, od onih s algama, kolagenom pa sve do peel off u kojima radimo istodobno piling i vrlo me veseli oduševljenje klijentica koje nisu vjerovale da njihova oštećena i suha koža ponovno može izgledati zdravo i prirodno.

Izvor:
Foto:

Moda i ljepota

Najtraženiji tretmani s epidermalnim faktorima

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Najtraženiji anti-age tretmani s najbrže vidljivim rezultatima na svjetskom tržištu su definitvno tretmani s epidermalnim faktorima rasta, koji se smatraju vrhunskim postignućem znanosti u kozmetici pomlađivanja. EGF (epidermal grow factor) su živi aktivatori staničnog života.

Oni potiču rast novih epitelnih i epidermalnih stanica i na taj način pomlađuju i regeneriraju zrelu i oštećenu kožu te otklanjaju ožiljke. To se događa jer je pomoću njih moguće potaknuti stanice da se ponašaju kao u mladosti. EGF je set proteina koji sadrže čak 54 aminokiseline, što rezultira povećanom proizvodnjom kolagena i elastina.

Proteini preokreću proces starenja kože i obnavljaju zalihe kolagena u dermisu. Najvažnije svojstvo je u tome da su rezultati vidljivi već nakon prvog tretmana, a djeluju na dermalnoj i epidermalnoj razini kože.

Nastavite čitati

Moda i ljepota

Prije zime nahranite svoju kožu, no prvo je temeljito očistite

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

NJEGA KOŽE

Jesen je pravo vrijeme da nahranite, hidratizirate i pripremite kožu za nadolazeće hladne zimske dane. Odaberite hidratantnu kremu ovisno o vašem tipu kože.

Hidratacija i hranjenje kože su vrlo važni, ali je prvo potrebno napraviti piling kože. Detaljan piling važan je zapravo u svakom godišnjem dobu jer priprema kožu za bolju apsorpciju proizvoda za njegu, savjetuju na portalu Žena.hr. Možete koristiti dvije vrste piling proizvoda – one sa sitnim tvrdim česticama i one aktivne kemijski. Piling uklanja slojeve mrtve kože i otkriva mlađu i blistavu kožu. No, nemojte ga raditi više od dva puta tjedno.

Izvor:
Foto:

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje