Kakve sve nevjerojatne zgode i nezgode doživljavaju varaždinski lugari u borbi s drvokradicama, ovih dana nam je otkrio Ivan Krašek, upravitelj varaždinske Šumarije. Jedna od najzanimljivijih dogodila se kod Strmca…

Naime, kod tamošnje hidrocentrale, u napuštenom objektu šumari su uredili privremenu alatnicu radi uređivanja obližnjih šumaraka. Jednog dana čuli su kako bruji pila i pošli pogledati o čemu je riječ.

– Zatečen je dvojac Roma kako obara stabla i morali smo im oduzeti pilu dok ne plate štetu koju je lugar procijenio na 400 kuna. Rekli su da će se vratiti i platiti, ali na naše iznenađenje, za pola sata oni stižu s policijskim službenicima! Potonji su jedva suzdržavali smijeh. Naime, znali su o čemu je tu riječ jer im je dojavljeno da su „šumari ukrali pilu“ – govori Krašek.

Sve je, kao i uvijek u sličnim situacijama, bilo provjerljivo na mjestu gdje su stradala drva. Drvosječama je ponovljeno kako moraju platiti račun Šumariji i prestali su se izmotavati.

– Stvar je postala zanimljiva i policajcima, pa su pričekali spomenuti dvojac koji je stvarno donio novac. Ali samo 200 kuna, jer su skrušeno pojasnili da preostali iznos „moraju platiti seoskom kamataru“. Čuvši to, vratili smo im i pilu i posuđene novce – zaključio je Ivan Krašek.

<<Hoće li građani uskoro morati svoje šume štititi uz pomoć dronova?>>

Komentari

Komentara