Povežite se s nama

Međimurje

Ovo je Super Hrvoje: dobri duh preloške Knjižnice

Objavljeno:

- dana

Za Volontera godine

Međimurje ima svog kandidata za volontera godine. To je Hrvoje Sokač, kojega je kandidirala Knjižnica i čitaonica Grada Preloga. Hrvoje Sokač je pomoćni cvjećar, koji je lani počeo volontirati u Knjižnici i do danas sakupio velika 722,5 volonterska sata.

 Preložani ga prepoznaju kao izuzetno vrijednog i dobrog mladića, koji je pokazao da intelektualne poteškoće nisu prepreka za biti produktivan član društva. 
On se u Knjižnici toliko udomaćio među osobljem i članovima da je danas neizostavni dio knjižničarskog tima. U Knjižnici kažu da je i Hrvoje odigrao veliku ulogu u proglašenju preloške Knjižnice za Knjižnicu godine 2017. od strane Hrvatskog knjižničarskog društva.

– Uz sve navedeno, on je uzor ostalim mladim ljudima, koji nemaju slične poteškoće i onima koji imaju, da svatko može volontirati i kroz volontiranje razvijati svoje potencijale, a pritom pomagati drugima – kaže Maja Lesinger, ravnateljica Knjižnice. 

On se, kažu, svojom dobrotom promovirao u zaštitno lice svih humanitarnih akcija koje se provode u knjižnici, a nagrađen je za najvolontera knjižnice pod nazivom SUPERJUNAK knjižnice 2017. godine.

Uspješna filozofija

Za razliku od brojnih volonterskih programa udruga u ustanova koje traže volontere za rad s invalidima i osobama s intelektualnim teškoćama, program Knjižnice i čitaonice Grada Preloga ističe se obrnutom filozofijom koja se pokazala izrazito uspješnom. Omogućena je potpuna integracija volontera s intelektualnim teškoćama u svakodnevni život i rad. 

– Hrvoje je pionir u tom pogledu, u našoj zajednici ali i Županiji, te se nadamo da će i drugi slijediti njegov i naš primjer – veli ravnateljica. 

 Sve nabrojeno je Knjižnicu ponukalo da nominira svog Super Hrvoja za dodjelu Državne nagrade za volontiranje u 2017. godini koju dodjeljuje Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prijam za Jakova Vuka iz Macinca: osvojio je Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinski načelnik Nikola Novak u prostorijama je Općinske uprave Općine Nedelišće priredio prijam za Jakova Vuka iz Macinca, studenta Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta koji je osvojio Rektorovu nagradu Sveučilišta u Zagrebu.

Jakov je primio Rektorovu nagradu za znanstveni rad u području biomedicine i zdravstva pod nazivom „Sinteza i karakterizacija novih hibrida harmina i primakina s potencijalnim citostatskim djelovanjem“, koji je izradio u akademskoj 2020./2021. godini u okviru istraživačkog projekta „Derivati harmina kao potencijalni antimalarici“ Hrvatske zaklade za znanost.

Rektorova nagrada dodjeljuje se za najbolje studentske radove znanstvenog sadržaja, odnosno, umjetnička ostvarenja radi poticanja znanstveno-istraživačkog i umjetničkog rada te promicanja studentskog stvaralaštva.

Općinski načelnik Nikola Novak poželio mu je sreću u daljnjem školovanju i u profesionalnoj karijeri, a za poticaj mu je dodijeljena i financijska nagrada.

Nastavite čitati

Međimurje

U Pribislavcu danas zbor mještana, Općina poziva da se uključi što više zainteresiranih

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

S ciljem transparentnosti i uključivanja mještana u rad Općine Pribislavec, pozivaju se svi zainteresirani na informativni zbor mještana i prezentaciju projekata i dosadašnjeg rada Općine.

Zbor mještana održat će se danas, u ponedjeljak, 4. srpnja, u 19 sati u dvorani društvenog doma. Predviđene točke i teme za raspravu uključivat će kaštel, komunalne naknade, skorašnje radovi na ulici Antuna Mihanovića, izvještaj o radu Općine u protekloj godini, planove i projekte za sljedeću godinu te razno.

– Molimo mještane da se odazovu u što većem broju – poručuju iz Općine Pribislavec.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje