Povežite se s nama

Međimurje

Super rođendani i zabava u Zemlji sreće!

Objavljeno:

- dana

ZEMLJA SREĆE

Novootvorena dječja igraonica Zemlja sreće u Zagrebačkoj 47 u Varaždinu pravo je mjesto za nezaboravnu proslavu rođendana koja će oduševiti i slavljenike i njihove goste.

Svako dijete je posebno, pa je u Zemlji sreće takva i proslava rođendana pri čemu organizatori poštuju svako dijete, njegove sklonosti i potrebe.Proslave rođendana u ovoj varaždinskoj igraonici osmišljavaju se i tematski prilagođavaju svakom djetetu. Igraonica je prilagođena dječjem svijetu iz mašte te su na raspolaganju razne zabavne igre, pažljivo osmišljeni sadržaji i stručni animatori.

Svako dijete je posebno, pa je u Zemlji sreće takva i proslava rođendana pri čemu organizatori poštuju svako dijete, njegove sklonosti i potrebe

U Zemlji sreće dječji rođendani su drugačiji jer uz kvalitetnu uslugu imaju i uređen i prilagođen rođendanski prostor veličine 300 četvornih metara gdje djeca mogu pjevati, glumiti, igrati se, a tu je i učionica gdje se mogu igrati različite igre i kvizovi. Ako je pak dijete sportski tip, postoji mogućnost organiziranja rođendana u sportskoj dvorani.

No, uz organizaciju dječjih rođendana, Zemlja sreće nudi čuvanu igraonicu za djecu od 3 do 5 godina. Roditelji mogu djecu ostaviti sat i pol gdje će za njih biti organiziran edukativno-kreativni sadržaj sa stručnim osobljem u jutarnjem ili popodnevnom terminu.

Sport, ritmika…

Također, u Zemlji sreće djeca mogu sudjelovati u mjesečnom, kvartalnom ili godišnjem programu prilagodbe za vrtić. Uz organizacije rođendana i čuvanu igraonicu, djeca se mogu uključiti u sportsku rekraciju te plesnu ritmiku koja obuhvaća balet, ritmiku, gimnastiku i druge plesne tehnike.
Više informacija potražite na broju telefona 099/2606-390 ili na internetskim stranicama www.zemljasrece.hr.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U čast Gospe Karmelske u Štrukovcu održano proštenje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U čast Majke Božje Škapularske ili Gospe Karmelske u nedjelju, 21. srpnja, u Štrukovcu je održano tradicionalno proštenje.

Misu je služio generalni vikar biskupije Varaždinske Antun Perčić, a uz domaćeg župnika Maria Križanca misnom slavlju nazočio je i nekadašnji župnik župe Selnica, kamo pripada Štrukovec, Josip Horvat.

Crkveni zbor župe Selnica pod vodstvom Julijane Kočila prekrasno je pjevao. Uz mnoštvo vjernika svetoj misi prisustvovao je i gradonačelnik Grada Mursko Središće Dražen Srpak, kao i članovi Mjesnog odbora Štrukovec.

Štrukovec je u sastavu Župe svetog Marka u Selnici, s kojom Grad Mursko Središće, baš kao i s ostalim okolnim župama dobro surađuje i svake godine kroz kapitalne donacije pomaže održavanje sakralnih prostora.

Nastavite čitati

Međimurje

Proglašena prirodna nepogoda tuče za tri međimurske općine – šteta na nekim kulturama 80 %

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Župan Međimurske županije Matija Posavec proglasio je prirodnu nepogodu za područje općina Vratišinec, Gornji Mihaljevec i Domašinec, zbog tuče koja u subotu, 13. srpnja 2024. godine uzrokovala oštećenje i umanjenje ovogodišnjeg uroda na poljoprivrednim površinama, odnosno na povrtlarskim i ratarskim kulturama, voćnjacima i štetama na građevinama.

Na temelju prvih procijenjenih šteta od strane općinskih Povjerenstava za procjenu šteta od prirodnih nepogoda, utvrđeno je da je na području općine Domašinec procjena umanjenja priroda u odnosu na prosječni prirod od 75 %, pri čemu su najviše stradali kukuruz, suncokret, soja, buča, povrće, jabuke i orasi, dok postoje i izravne štete na građevinama.

Na području općine Gornji Mihaljevec najviše su stradale bundeve, borovnice i jabuke i to u rasponu od 35-80 %, dok su na području općine Vratišinec zabilježene štete na poljoprivrednim površinama od 35 % kukuruza, 35 % bundeve, soje i suncokreta, te 40 % povrtlarskih kultura i 35 % štete na voćnjacima.

Nakon odluke o proglašenju prirodne nepogode, zadužuju se općinska povjerenstva za procjenu štete od prirodnih nepogoda, da konačno procijenjenu štetu prijave županijskom Povjerenstvu putem Registra šteta, koje će izraditi zbirno izvješće o šteti na području Međimurske županije.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje