Povežite se s nama

Zabava & Stil

Superjunaci, Atomsko sklonište, David Bowie, Depeche Mode… Sve to i još puno više na Trashu

Objavljeno:

- dana

12. Trash film festival

Ovogodišnji, 12. Trash film festival – koji će se održati od 6. do 9. rujna posvećen je superjunacima.

Organizatori – Udruga Trash – bili su iznenađeni velikim brojem prijavljenih filmova: stiglo je njih čak 119 iz cijelog svijeta, iz 29 zemalja. – Sve više filmova dolazi iz dalekih zemalja, Južne Koreje, Argentine i Čilea. Od Europljana su tu Španjolska, Francuska, Portugal i Njemačka, a stigli su i američki filmovi – rečeno je novinarima na predstavljanju festivala jutros u varaždinskom baru Elephant.

U službenu konkurenciju uvršteno je 30-ak filmova, podijeljenih u četiri kategorije, koji će se prikazivati u kinu Gaj.

Besplatne projekcije su u četvrtak i petak, od 17 do 22 sata i u subotu od 17 do 19 sati.

Kamo su nestali hrvatski trasheri?

Organizatorima je žao što se prijavljuje sve manje hrvatskih autora. Ne znaju kako to objasniti, a nema niti donedavno najzastupljenijeg žanra – borilačkog filma.

Dobitnike festivalske nagrade, Zlatne motorke, izabrati će stručni sud u sastavu Boris Prole, voditelj Vanime Hrvoje Selec i frontman Atomskog skloništa Bruno Langer. Jednu motorku će dodijeliti publika.

Zanimljiv je i ovogodišnji off program: premijerno će biti prikazana prva varaždinska sapunica „Consuelo“  i filmski ep beogradskih akademaca, crna komedija „Život po Moskriju“.

Ovogodišnji blockbuster Udruge Trash, posvećen superjunacima – što je i tema Festivala – prikazati će se u sklopu svečanog zatvaranja.  

Festival će pratiti niz glazbenih koncerata – NO’E, David Bowie Tribute bend Gift iz Novog Sada, AC/DC tribute band iz Zagreba, The fakin lajsne i Depeche mode tribute band, Devastation i veliko Atomsko sklonište.

P  O  Z  I  V    D  J  E  C  I 

Udruga Trash je zamolila novinare da posebnu pozivnicu za otvorenje Festivala upute najmanjim Varaždincima. Naime, na otvaranje će stići superjunaci Thor i Flok iz Osvetnika, Sister Repentia iz Warhammer 4000, Wonder woman, Winter Soldier  sa štitom od Captain America i Starlord iz Guardians of the galaxy.Iz Trasha poručuju da će to biti zanimljivo događanje za klince jer riječ je o vrlo posvećenim ljubiteljima iz Zagreba, koji puno ulažu u  to kako bi što vjerodostojnije „skinulo“ svoj lik.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Varaždinci se podsjetili na prošla vremena kada su kočije bile glavno prometalo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO : IVAN AGNEZOVIC

Gradonačelnik Grada Varaždina dr. sc. Neven Bosilj u subotu je pozdravio sudionike manifestacije Dan kočija u Varaždinu koja se u organizaciji Udruge Varaždin – dan kočija, a pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Varaždinske županije, održala na prostoru Starog grada.

Gradonačelnik je naglasio kako mu je drago da se i ove godine već tradicionalno održava manifestacija koja nas vraća u neka davna vremena kada su kočije bile glavno prijevozno sredstvo, nije se živjelo ovako ubrzanim tempom kao danas, a suživot s konjima, plemenitim životinjama, bio je uobičajen.

– Danas djeca nemaju baš prilike da vide i promatraju uživo ove lijepe životinje, a pogotovo da isprobaju vožnju kočijom gradskim ulicama. Zato mi je drago što održavate ovu tradiciju – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj te izrazio dobrodošlicu u Varaždin svim sudionicima.

Uz mimohod zaprega i jahača kroz grad, djeca od 6 do 16 godina mogla su sudjelovati u likovnoj koloniji, a održalo se i revijalno natjecanje kočija te natjecanje jahača u zabavnim igrama:

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Elvis Real Tribute Show, Vigor i još 50 programa na ovogodišnjim Danima Ivanca

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Počinju ovogodišnji Dana grada Ivanca koji traju od 10. lipnja do 22. srpnja.

U sklopu bogatog programa je 50 zabavnih, dječjih, kulturnih, sportskih, javnozdravstvenih i raznih drugih manifestacija koje organizira Grad u suradnji s brojnim gradskim udrugama i ustanovama, a koje će trajati idućih mjesec i pol dana.

Od glazbenog programa valja izdvojiti koncert vokalista “A strane” na glavnom ivanečkom trgu 17. lipnja od 22 sata. U utorak, 20. lipnja, u 20:30 na Kinotrgu nastupa Ante Gelo band i Alen Đuras.

U subotu, 24. lipnja, kuha se popularni Ivanečki kotlić, a u večernjim satima na Špici nastupaju Dario Mijatović i Čarobnjaci, a nakon njih Elvis Real Tribute Show. Na pozornici na trgu 1. srpnja zabavljat će popularni Vigor.

Kompletan program nađite OVDJE.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje