Povežite se s nama

Zabava & Stil

Superjunaci, Atomsko sklonište, David Bowie, Depeche Mode… Sve to i još puno više na Trashu

Objavljeno:

- dana

12. Trash film festival

Ovogodišnji, 12. Trash film festival – koji će se održati od 6. do 9. rujna posvećen je superjunacima.

Organizatori – Udruga Trash – bili su iznenađeni velikim brojem prijavljenih filmova: stiglo je njih čak 119 iz cijelog svijeta, iz 29 zemalja. – Sve više filmova dolazi iz dalekih zemalja, Južne Koreje, Argentine i Čilea. Od Europljana su tu Španjolska, Francuska, Portugal i Njemačka, a stigli su i američki filmovi – rečeno je novinarima na predstavljanju festivala jutros u varaždinskom baru Elephant.

U službenu konkurenciju uvršteno je 30-ak filmova, podijeljenih u četiri kategorije, koji će se prikazivati u kinu Gaj.

Besplatne projekcije su u četvrtak i petak, od 17 do 22 sata i u subotu od 17 do 19 sati.

Kamo su nestali hrvatski trasheri?

Organizatorima je žao što se prijavljuje sve manje hrvatskih autora. Ne znaju kako to objasniti, a nema niti donedavno najzastupljenijeg žanra – borilačkog filma.

Dobitnike festivalske nagrade, Zlatne motorke, izabrati će stručni sud u sastavu Boris Prole, voditelj Vanime Hrvoje Selec i frontman Atomskog skloništa Bruno Langer. Jednu motorku će dodijeliti publika.

Zanimljiv je i ovogodišnji off program: premijerno će biti prikazana prva varaždinska sapunica „Consuelo“  i filmski ep beogradskih akademaca, crna komedija „Život po Moskriju“.

Ovogodišnji blockbuster Udruge Trash, posvećen superjunacima – što je i tema Festivala – prikazati će se u sklopu svečanog zatvaranja.  

Festival će pratiti niz glazbenih koncerata – NO’E, David Bowie Tribute bend Gift iz Novog Sada, AC/DC tribute band iz Zagreba, The fakin lajsne i Depeche mode tribute band, Devastation i veliko Atomsko sklonište.

P  O  Z  I  V    D  J  E  C  I 

Udruga Trash je zamolila novinare da posebnu pozivnicu za otvorenje Festivala upute najmanjim Varaždincima. Naime, na otvaranje će stići superjunaci Thor i Flok iz Osvetnika, Sister Repentia iz Warhammer 4000, Wonder woman, Winter Soldier  sa štitom od Captain America i Starlord iz Guardians of the galaxy.Iz Trasha poručuju da će to biti zanimljivo događanje za klince jer riječ je o vrlo posvećenim ljubiteljima iz Zagreba, koji puno ulažu u  to kako bi što vjerodostojnije „skinulo“ svoj lik.

Izvor:
Foto:

Zabava & Stil

FOTO Oduševili učenike: profesori čakovečke Gimnazije rekreirali kultne scene iz filmova i serija

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO Petar Pavlic/Gimnazija Josipa Slavenskog

Profesori čakovečke Gimnazije Josipa Slavenskog uoči početka novog polugodišta oduševili su učenike, ali i sve ostale svojim fotografskim projektom koji su predstavili na društvenim mrežama.

Naime, prerušili su se u likove iz poznatih filmova i serija kako bi, kako kažu, pokazali da su i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni.

Inicijatori ovog zabavnog foto-projekta su profesorica hrvatskog jezika Zlatka Grahovec Soldat i profesor engleskog jezika Petar Pavlic, koji je ujedno i fotografirao rekreirane scene iz poznatih TV naslova.

– E. T. još uvijek želi kući, plavuša s Harvarda ruši stereotipe, u Paklenom šundu i dalje se izvrsno pleše, Peaky Blindersi šire strah i trepet, banda crvenokapuljaša željna je akcije… Ne, ne bojte se, niste zapeli u prazničnom bingeanju! Vaši profesori, prerušeni u junake iz poznatih filmova i serija, očekuju vaš povratak želeći vam pokazati da su, unatoč svim izazovima koje pred vas stavljaju, i oni samo ljudi, veseli, duhoviti i dobronamjerni. Dobro nam došli u školske klupe u novoj 2022. i neka nam i ona bude ovako vesela! – napisali su na Facebooku iz Gimnazije.

Profesori su za Večernji rekli da već više od 10 godina povodom božićne humanitarne akcije „Sajam dobrote“ u školi na kraju prvog polugodišta na neki način sudjeluju u programu, nastojeći se tako još više približiti učenicima, zabaviti se i pokazati svoje vrline i mane.

– Tako smo organizirali svoje inačice poznatih programa, primjerice, Ples s profesorima, Profesori pjevaju, Tvoje lice zvuči poznato, Profesori glume i slično. Ove smo godine u Organizacijskom odboru za obilježavanje 60. obljetnice osnutka škole, uz poticaj i podrškuravnateljice škole Sandre Breka-Ovčar, odlučili da ćemo ideju o fotografijama konačno realizirati u okviru „Sajma dobrote“ i da ćemo napraviti kalendar. Pozvali smo kolegice i kolege da se uključe i javilo se zaista mnogo njih, više od 40. Razmišljali smo o različitim mogućnostima, npr. o rekreiranju poznatih umjetničkih djela, slika i sličnom, no na kraju su nam filmovi i serije bili najzanimljivije rješenje – objasnili su profesori.

Dodali su da su tražili poznate i popularne scene koje se mogu uvjerljivo ili smiješno iskopirati, napravili izbor scena i ponudili ih kolegama koji su rado prihvatili ideju i odmah shvatili bit.

Pritom su se dobro zabavljali i smijali, pomagali si u nabavljanju rekvizita i odjeće te je cijeli proces bio vrlo spontan i jednostavan.

Profesori su pozitivno iznenađeni odjekom koji je projekt izazvao i brojnim pozitivnim komentarima – objavu na društvenim mrežama vidjelo je više od 100.000 ljudi, a dijeljena je oko 260 puta, što dokazuje da su postigli cilj, a to je međusobno se povezati, razbiti predrasude o nastavnicima, zabaviti se i nasmijati u ovim bremenitim vremenima.

Više o neobičnom i vrlo zabavnom projektu pročitajte ovdje.

Nastavite čitati

Zabava & Stil

Anica i Slavko Plantić iz Cargovca proslavili zlatni pir

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Slavko i Anica Plantić iz Cargovca proslavili su 50. godišnjicu braka u krugu obitelji i prijatelja.

Njihovo vjenčanje održano je 1. siječnja 1972. godine, a zavjete povodom zlatnog pira obnovili su u crkvi svetog Vida u Vidovcu.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje