Povežite se s nama

Crna kronika

Sutkinja odredila mjesec dana istražnog zatvora za Smiljanu Srnec

Smiljana Srnec

Objavljeno:

- dana

Sutkinja Županijskog suda u Varaždinu je odredila mjesec dana istražnog zatvora za Smiljanu Srnec, od dana lišenja slobode, odnosno 16. veljače.

Podsjetimo, ona se sumnjiči da je ubila sestru Jasminu Dominić, vjerojatno prije 19 godina, i otada držala njezino tijelo u zamrzivaču u kući u Palovcu.

>> FOTO Smiljana Srnec, koja se sumnjiči da je ubila i strpala sestru u zamrzivač, stigla u Varaždin!

– Sutkinja je utvrdila da postoji osnovana sumnja da je Smiljana Srnec počinila kazneno djelo ubojstva na štetu svoje sestre. Također, utvrdila je da bi mogla ometati istragu na način na bi utjecala na svjedoke, kao i opasnost da bi mogla ponoviti kazneno djelo. U daljnjem postupku ispitat će se niz svjedoka koji mogu biti važan izvor informacija.

Pretežito su to rođaci s kojima osumnjičena živi u domaćinstvu, ili ljudima koje poznaje. Smiljani Srnec se već pravomoćno sudilo 2016. godine na Općinskom sudu u Čakovcu za kazneno djelo lažnog prijavljivanja. Prijavila je da ju je netko napao i ukrao novac, a to se nije dogodilo.

Sve ove okolnosti upućuju na to da bi Srnec moga ponoviti djelo i zato je određen istražni zatvor od mjesec dana – objasnio je Igor Pavlic, glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu.

Crna kronika

Trostrukom ubojici odobren otpust iz Lepoglave, ŽDO podnijelo žalbu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je podnijelo žalbu protiv rješenja Županijskog suda u Varaždinu kojim je odobren uvjetni otpust osuđeniku koji izdržava kaznu zatvora u trajanju od dvadeset godina zbog tri kaznena djela ubojstva i jednog pokušaja ubojstva, počinjenih u srpnju 1991. godine u Osijeku

Riječ je, piše Večernji list, o Antunu Gudelju koji je 2008. u Osijeku osuđen na jedinstvenu kaznu od 20 godina za ubojstvo načelnika osječke policije Josipa Reihl-Kira i dvojice predstavnika lokalne vlasti Milana Kneževića i Gorana Zobundžije, te za pokušaj ubojstva Mirka Tubića.

Gudelj izdržava kaznu u Kaznionici Lepoglava i još nije pušten na slobodu. To će biti tek ako se odbije žalba državnog odvjetnika.

– Žalba je podnesena jer Državno odvjetništvo smatra da osuđeniku nije smio biti odobren uvjetni otpust jer ima za izdržati još više od dvije godine dosuđene kazne zatvora, te da takvo značajno skraćivanje kazne zatvora nije opravdano s obzirom na težinu i brojnost kaznenih djela zbog kojih osuđenik izdržava zatvorsku kaznu – stoji na DORH-u.

Nastavite čitati

Crna kronika

Pijani mladić (21) autom sletio u jarak kod Lepoglave

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

policija

U prometnoj nesreći koja se dogodila u četvrtak, 26. siječnja oko 22.30 sati u Žarovnici, ozlijeđen je 21-godišnjak.

On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0,87 promila županijskom cestom.

– Dolaskom u nepregledni lijevi zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, atmosferskim prilikama, stanju vozila te gustoći prometa, izgubio je nadzor nad upravljačem i sletio vozilom u desno van kolnika u cestovni jarak – ističe PU varaždinska.

Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje