Povežite se s nama

U fokusu

Sutra hitna sjednica Gradskog vijeća Varaždina, pred vijećnike stiže treći prijedlog proračuna

Objavljeno:

- dana

GLAVNA TEMA – NOVI VRTIĆI

Za sutra je sazvana hitna sjednica Gradskog vijeća Varaždina. Na njoj bi se trebalo raspravljati o davanju suglasnosti Gradu Varaždinu i Dječjem vrtiću Varaždin za prijavu projekata izgradnje novih vrtića u Donjem Kučanu i Hrašćici na mjeru 7.4.1. iz Programa ruralnog razvoja.

Međutim, gradonačelnik Goran Habuš je predložio da se na dnevni red uvrsti i prijedlog proračuna za 2017. godinu, što će biti već treći pokušaj donošenja temeljnog financijskog dokumenta.

Puno nejasnoća…

Sutra je zadnji dan za donošenje proračuna prije lokalnih izbora u svibnju budući da 31. ožujka završava privremeno financiranje.

– Da će projekti izgradnje vrtića proći za sufinanciranje iz EU fondova, jamči samo donošenje proračuna za 2017. godinu. Dobili smo mišljenje Ministarstva poljoprivrede, iz kojeg proizlazi da se projekti mogu prijaviti, ali će prijava najvjerojatnije biti odbačena, jer nemamo sredstva osigurana u proračunu. Isto tako, pitanje je može povjerenik, kojeg će imenovati Vlada, uopće prijaviti projekt na natječaj nakon 18. travnja. Samo donošenje proračuna jamči da će projekti proći, a time bismo i novom gradonačelniku omogućili da dođe na jasnu situaciju – rekao je Habuš na konferenciji za novinare.

Za izgradnju vrtića u Hrašćici Grad bi osigurao 1,2 milijuna kuna, a 6,3 milijuna kuna osiguralo bi se iz EU fondova i državnog proračuna. Za vrtić u Donjem Kučanu iz gradskog proračuna bi bilo izdvojeno 1,65 milijuna kuna, a 5,3 milijuna iz EU i državnog proračuna.

Gradonačelnik Habuš će pred vijećnike s prijedlogom proračuna izaći treći put, pri čemu je ovaj prijedlog identičan onome iz veljače, uz razliku od svega oko 100.000 kuna.

Habijan: Prijedlog proračuna opet “5 do 12”

Odmah nakon konferencije za novinare u Gradskoj vijećnici, konferenciju je sazvao i Damir Habijan, predsjednik varaždinskog HDZ-a.

– Neozbiljno je da gradska vlast ponovno predlaže proračun „5 do 12“. Sjednica je sutra, a mi opet ne znamo što se sve proračunom predlaže – reagirao je.

Naveo je da će o odluku o tome, ali i o suglasnostima za gradnju vrtića večeras donijeti Gradski odbor stranke.

– Odluku ću prepustiti njima, ali moram ponoviti ono na što sam prvi put upozorio još prije godinu i pol dana. Dječji vrtić Varaždin je, sukladno zakonu, potrebno podijeliti na dvije ustanove, jer skrbi o prevelikom broju djece. Točno je da će jedan projekt sad prijaviti Grad Varaždin, a drugi Dječji vrtić. Međutim, Grad će, sukladno Pravilniku o mjeri 7.4.1., projekt prenijeti na Vrtić. Bojim se da prijedlog za sufinanciranje izgradnje vrtića neće proći, jer Dječji vrtić već sad brine o prevelikom broju djece. Nažalost, na to nitko od gradskih vijećnika nije reagirao prije godinu i pol kad sam prvi put na to upozorio – rekao je Habijan.  

Izvor:
Foto: Ivan Agnezović

U fokusu

FOTO Iznimno jako nevrijeme poharalo dio Varaždinske županije, štete ogromne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uslijed olujnog vjetra, nalik pijavici koji je jučer u popodnevnim satima poharao dio naselja Hrženica u Općini Sveti Đurđ došlo je do velikih oštećenja na obiteljskim kućama, gospodarskim zgradama i garažama, a oštećeni su i osobni automobili, javlja Varaždinska županija.

Također su oštećeni i nadzemni vodovi priključaka električne energije, a po dojavi na teren je izašlo više timova lokalnih DVD-ova iz Svetog Đurđa, Hrženice, Komarnice i Karlovca Ludbreškog, pa je tako na terenu bilo  50-tak vatrogasaca koji su priskočili u pomoć.

Obilasku terena priključili su se i načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec te Josip Jany, načelnik Općine Sveti Đurđ kao i član stožera civilne zaštite Općine Sveti Đurđ Zoran Happ, a na mjestu događaja bili su i djelatnici Policijske postaje Ludbreg.

Važno je istaknuti kako su i djelatnici općine pomogli u raščišćavanju terena, a načelnica županijskog stožera civilne zaštite, ujedno i zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako je najbitnije da nema ljudskih žrtava dok će se u sanaciju štete svakako uključiti i Varaždinska županija.

– Najvažnije je da nema ozlijeđenih, odnosno nastradalih mještana, a nakon popisa materijalne štete uključiti ćemo se te pomoći u suradnji s Općinom  u sanaciji objekata. Ljudi su pretrpjeli strah i stres i važno im je bilo dati podršku kako bi vidjeli da smo uz njih – rekla je Silvija Zagorec.

Nastavite čitati

U fokusu

Donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iskoristite vaš potencijal i pronađite posao po vašoj mjeri! U suradnji s portalom posao.hr donosimo izdvojenu ponudu najboljih poslova ovaj tjedan. Prijavite se i sretno!

Variosystems d.o.o. zapošljava zaposlenika u odjelu nabave (m/ž) u Ludbregu (m/ž). Rok prijave je 9.8. Posao obuhvaća praćenje rokova i količine isporuka materijala prema specifikacijama sustava, pregovaranje oko cijena materijala te izrade narudžbi za određene grupe materijala, izradu i ažuriranje potrvdi narudžbi i slično. Od kandidata se očekuju završeno komercijalno, ekonomsko ili tehničko obrazovanje, dodatno školovanje ili tečajevi povezani s nabavom ili gospodarskim poslovanjem, tečno znanje njemačkog jezika u govoru i pismu, a prednost je dodatno znanje engleskog jezika. Prijavite se.

Autoprijevoznik Tomislav Balažinec traži vozača u međunarodnom prometu (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 5.8. Uvjeti su posjedovanje B+E ili C+E kategorije vozila te minimalno poznavanje jednog stranog jezika. Aplicirajte.

KTC d.d. zapošljava na pozicijama konobar (m/ž) u Jalžabetu i Čakovcu te pomoćni kuhar (m/ž) u Čakovcu. Potrebna je srednja stručna sprema ugostiteljskog smjera i vozačka dozvola B kategorije. Prijavite se.

Cloud d.o.o. zapošljava menadžera prodaje (m/ž) u Varaždinu. Rok prijave je 27.8. Uvjeti su osnovno znanje engleskog jezika, iskustvo u prodaji namještaja od dvije godine, komunikativnost i snalažljivost. Poslodavac osigurava smještaj i prijevoz prilikom rada u udaljenijim županijama. Provjerite više ovdje.

Massive Flooring d.o.o. zapošljava administratora na odjelu računovodstva (m/ž). Mjesto rada je Veliki Bukovec, a prijave su otvorene do 20.8. Potrebna je srednja stručna sprema ekonomskog smjera, poznavanje engleskog jezika i posjedovanje vozačke dozvole B kategorije. Traže se dvije godine radnog iskustva i računalna pismenost. Očekuje se fleksibilna i komunikativna osoba. Detalje provjerite putem linka.

Gradax d.o.o. zapošljava rukovatelja samohodnim građevinskim strojevima (m/ž) za područje Varaždinske županije. Rok prijave je 19.8. Potrebna je srednja stručna sprema i radno iskustvo od godinu dana. Posao obuhvaća rad na bagerima, valjcima i finišeru. Provjerite detalje ovdje.

MDV Plus d.o.o. traži skladišnog manipulanta (m/ž). Mjesto rada je Varaždin, a prijave su otvorene do 6.8. Očekuje se minimalno završena osnovna škola, a radno iskustvo nije važno. Poslodavac nudi mogućnost rada na neodređeno. Više na linku.

ACG Europe d.o.o. zapošljava operatera stroja (m/ž) u Ludbregu. Rok prijave je 11.8. Potrebna je srednja stručna sprema tehničara za mehatroniku, strojarskog tehničara, elektrotehničara, osnovno znanje engleskog jezika u govoru i pismu, poznavanje MS Office paketa, poznavanje rada u SAP-u. Posao obuhvaća kontinuirani rad stroja za proizvodnju kapsula, smjenske aktivnosti na stroju za proizvodnju kapsula, praćenje i održavanje parametara procesa u skladu sa zadanim vrijednostima. Provjerite više ovdje.

Limarske usluge Sakač zapošljavaju građevinskog limara (m/ž) u Ljubešćici. Prijave su otvorene do 18.8. Posao podrazumijeva izradu i montažu elemenata od lima, montažu raznih limenih pokrova te izradu limenih fasada. Poželjno je radno iskustvo na navedenim poslovima, minimalno završena osnovna škola te zdravstvena sposobnost za rad na visini. Više na linku.

Podrum Štrigova d.o.o. zapošljava voditelja vinograda (m/ž). Mjesto rada je Štrigova, a prijave se zaprimaju do 15.8. Potrebno je obrazovanje za poljoprivrednog tehničara/ku, a poželjno je radno iskustvo na istim ili sličnim poslovima. Posao obuhvaća obavljanje poslova planiranja organizacije svih radova u vinogradu, organizaciju rada sa ljudima na parcelama, vođenje evidencije radnika i sezonaca. Provjerite detalje ovdje.

Sretno kandidatima!

Za dodatne poslove iz Međimurske i Varaždinske županije kliknite nalink i pretražite poslove koji su trenutno raspoloživi za prijavu. Sretno u pronalaženju posla. 

Vaš posao.hr. 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje