Povežite se s nama

Kultura

Sutra počinje Fontana Blues festival, nastupaju Voodoo Ramble, Jeremiah’s, Paulo Mendonca Trio…

Objavljeno:

- dana

Na Kazališnom trgu sutra u 21 sati počinje 16. Fontana blues festival.

Prvi dan Festivala započinje nastupom blues rock sastava Voodoo Ramble, benda koji je već dobro poznat u domaćim blues krugovima – kao pobjednik „5th Croatian Blues Challengea“ u Puli 2013. godine te kao hrvatski predstavnik na najvećem svjetskom blues natjecanju “International Blues Challengeu” u Memphisu, 2014. godine.

Program se nastavlja nastupom benda Boogiebass koji kreću u 22:30 sati. Njihov repertoar uključuje pjesme Ten Milion Slaves, Heaven’s Got the Blues, Checking up on my baby, More Love More Power i mnoge druge.

Dugi dan Festivala, 21. srpnja, s početkom u 21 sati donosi blues izvedbe grupe Jeremiah’s. Ovu skupinu groove entuzijasta od 2011. godina drži isto poslanje: dubok upliv u blues mantru, ukrašenu funkom i ojačanu rockom.

Od početnog instrumentalnog trojca – bubnjara Jeremije Eškinje, basista Luke Ćetkovića i gitarista Roka Vodopije poduplali su se za zadarske snage- usnoharmonikaša Franu Škaru i vokalisticu Mirtu Juran te filipjanca Antu Brzića, vokalista i trubača.

Drugi dan Festivala završava nastupom poznatog tria iz Švedske, Paulo Mendonca Trio.

Zvijezda benda, Paulo Mendonca, započeo je kao bubnjar no ubrzo je shvatio da je gitara njegova ljubav. Svojom glazbom žele izraziti ono u sebi što ih čini umjetnicima – a kako to zvuči provjerite u subotu u 22:30 – navode organizatori.

Kultura

HNK u Varaždinu: četvrti koncert Varaždinskog komornog orkestra na rasporedu je 18. travnja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U nedjelju, 18. travnja, s početkom u 19 sati i 30 minuta Varaždinski komorni orkestar će u velikoj koncertnoj dvorani HNK-a u Varaždinu izvesti svoj četvrti koncert 27. sezone.

U izvedbi će im se kao dirigent pridružiti Carlo Jans, dok će flautu svirati solistica Franka Mavriček. Izvodit će se djela E. Griega, S. Marcadantea i F. Schuberta.

Koncert se održava prema važećim preporukama Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Nastavite čitati

Kultura

VIDEO Zadnji je dan Natjecanja “Rudolf Matz”: danas završni koncert i proglašenje pobjednika!

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na naslovnoj fotografiji: Rudolf Matz

Danas, 9. travnja, posljednji je, četvrti, dan 18. Međunarodnoga gudačkog natjecanja “Rudolf Matz” u Čakovcu, a u njegovu sklopu održat će se završni koncert proglašenje pobjednika.

Koncert će biti moguće pratiti putem livestreama, odnosno internetskoga prijenosa, s obzirom na činjenicu da će ulaz u dvoranu biti dopušten isključivo kandidatu/kandidatkinji, korepetitoru i učitelju/učiteljici samo u vrijeme nastupa.

– Nakon nastupa zadnjega kandidata mole se svi kandidati (isključivo) da uđu u dvoranu (obvezno nošenje zaštitne maske) zbog objave dobitnika glavne nagrade – kažu iz UŠ “Miroslav Magdalenić”.

Proglasit će se apsolutni pobjednik/-ca Natjecanja i dobitnik/-ca Nagrade Grada Čakovca, a potom će uslijediti zajedničko fotografiranje. Koncert počinje u 16 sati.

Nastavite čitati