Povežite se s nama

Život i društvo

Svaka čast: 17 učenika pozvano na državni LiDraNo, učenici OŠ Petrijanec u čak tri kategorije!

Objavljeno:

- dana

PJESNICI, NOVINARI I GLUMCI

Na državnu Smotru literarnog, dramsko-scenskog i novinarskog stvaralaštva LidraNo, koja će od 20. do 24. ožujka biti održana u Primoštenu, pozvano je 17 učenika iz Varaždinske županije.

U kategoriji literarnih radova na državni LiDraNo pozvano je troje učenika: Kristina Pagon iz I. OŠ Varaždin s radom „Na klupi za rezervne igrače (mentorica Ana Ilić), Inka Eldan iz II. OŠ Varaždin s radom „Djevojčica sa slike“ (mentorica Mirjana Halusek) i Zoran Jambrek iz OŠ Petrijanec s radom „Brat“ (mentorica Željka Rabuzin).

„U potrazi za idealnom težinom“ je pak naziv novinarskog rada Darije Gazdek iz OŠ Novi Marof (mentorica Sunčica Križan-Kadi), koji će jedini predstavljati Varaždinsku županiju u kategoriji novinarskih radova učenika osnovnih škola.

Na državni LiDraNo pozvana je i jedna radijska emisija, a riječ je o „Ranama“, čiji su autori Edi Kelemenić i Elena Čokor iz OŠ Petrijanec (mentorica Željka Rabuzin).

Scenski nastupi

U kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa u Primošten su pozvani Edita Baneković iz OŠ Visoko koja se iskazala recitirajući pjesmu „Hajda“ (mentor Tibor Martan), te Simon Vincek iz OŠ Šemovec (mentorica Maja Vitković) koji je kazivao pjesmu „Put na Mesec“.

Konačno, u kategoriji skupnih dramsko-scenskih nastupa na državnu smotru pozvani su učenici OŠ Petrijanec Jakov Frkač, Antonio Kokot, Edi Kelemenić, Lucija Bogdan, Laura Vukešin, Doroteja Bedenik, Lea Novoselec i Lorena Hrnčić (mentorica Željka Rabuzin) i njihova „Hižica, ftičica, ziemlica“.

Srednje škole

U kategoriji srednjih škola Varaždinsku županiju će na državnoj smotri predstavljati Ana Leona Lončar, učenica Glazbene škole u Varaždinu, i to u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa s kazivanjem poezije „Ješkovo“ (mentorica Patricija Harjač).

Izvor:
Foto: OŠ PETRIJANEC

Život i društvo

Varaždinski i međimurski policajci u subotu provode akciju „Alkohol“

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U subotu, 16. siječnja, od 16 do 24 sata policijski službenici svih policijskih postaja na području Policijske uprave međimurske provest će aktivnosti iz akcije „Alkohol“.

Najavljena akcija održat će se u suradnji s Policijskom upravom varaždinskom.

I ovog vikenda, na svim dionicama cesta na području Policijske uprave varaždinske, policijski će službenici pojačano nadzirati promet svih sudionika u prometu.

Aktivnosti iz akcije prvenstveno će se usmjeriti na suzbijanje prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i/ili droga, ali i ostalih prekršaja koji su u uzročno posljedičnoj vezi s nastankom prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

Ujedno, tijekom akcije posebna pozornost posvetit će se utvrđivanju prekršaja vozača koji upravljaju vozilima prije stjecanja prava na upravljanje, za vrijeme dok im je vozačka dozvola oduzeta i onim kategorijama vozila koje nisu upisane u vozačkim dozvolama te utvrđivanju prekršaja „mladih vozača“.

Nastavite čitati

Međimurje

Povećanje sigurnosti: na području Općine Nedelišće još tri prometne kamere

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Prema preporuci struke i Policijske uprave međimurske te Ministarstva unutarnjih poslova Republike Hrvatske, Općini Nedelišće odobreno je postavljanje još tri nove kamere koje bi trebale usporiti i regulirati opterećen promet kroz općinu Nedelišće, kaže nedelišćanski načelnik Darko Dania.

Navodi da će kućišta za kamere biti postavljena na trima novim lokacijama. Kućišta, od kakvih se jedno trenutno već nalazi u Varaždinskoj ulici u Nedelišću, bit će postavljena u Gornjem Hrašćanu (iz smjera Trnovca), Nedelišću (ulica Vladimira Nazora, prema Dunjkovcu) te u Pušćinama (Čakovečka ulica, u smjeru Varaždina).

Kamere će se postaviti u narednih mjesec dana, navodi Dania.

– Razlozi postavljanja kamera uključuju gustoću prometa, nepoštivanje brzine koje su zadane kroz naselje, ali i česte prometne nesreće. Kamere će služiti i za praćenje ostalih kaznenih djela na području Nedelišća – ističe načelnik.

Nastavite čitati