Povežite se s nama

Međimurje

Sve popularniji nogomet na umjetnoj travi u Međimurju

Objavljeno:

- dana

MALI NOGOMET

Dvorana NGC Aton ovih je dana bila puna mladih nogometaša. 

Kao uvod u Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele, a u želji da i oni najmlađi nogometaši iskuse čari velikoga dvoranskog nogometa na umjetnoj travi, održan je 1. Aton limač kup za djecu u kategorijama U6, U8, U10 i U17. 
Nastupila je 31 ekipa, a turnir je otvorila kategorija U8.

Poredak

Prvog dana natjecanja Aton limač kupa nastupila je kategorija U8 s ukupno 10 ekipa podijeljenih u dvije skupine. 
Nakon odigranih svih kola po skupinama, polufinala su izborili Sloga Čakovec i Međimurec/Sloboda te Polet Sv. Martin i Petica.
Prvi polufinalni susret je završio uvjerljivom pobjedom Sloge s rezultatom 8:1, dok je u drugom polufinalu pobijedila Petica rezultatom 5:1 i plasirala se u finale.
U kategoriji U8 pobjedu je odnijela Sloga Čakovec, koja je bila bolja od Petice i pobijedila 3:1. Treća je bila ekipa nogometne škole Međimurec/Sloboda.

Pobjednik natjecanja u kategoriji U6 je ŠN Sloga, koja je u finalu pobijedila ŠN Međimurje rezultatom 9:0, dok je u utakmici za treće mjesto ŠN Međimurec/Sloboda pobijedila na penale ŠN Polet 10:9 (5:5).

U kategoriji U10 nastupilo je 12 ekipa podijeljenih u tri skupine. U kategoriji U10 pobjedu je odnijela ekipa NŠ Međimurje, koja je u finalu pobijedila ŠN Polet 6:2, a treći je bio ŠN Rudar, koji je bio bolji od ŠN Dubravka Turčin 3:1.
U finalnoj utamici kategorije U17, 1. Aton limač kup osvojila je ekipa ŠN Nedelišća pobijedivši NK Pušćine rezultatom 9:5.

Raspored

Nakon ceremonije proglašenja, u prostorijama Atona održano je javno izvlačenje za 2. Klupsko prvenstvo Međimurja na mantinele.
Raspored odigravanja utakmica 2. Klupskog prvenstva Međimurja na mantinele:

Srijeda, 28. prosinca: 15.35 NK Omladinac (NSR) – NK Sloga Čakovec (pioniri), 16.00 NŠ Međimurec-Sloboda (S) – NK Pušćine (pioniri), 16.25 NK Šenkovec – ŠN Sv. Martin (pioniri), 16.50 NK ČSK Čehovec – NK Hajduk Brezje (seniori), 17.25 NK Mladost Komet Prelog – NK Pobjeda Gornji Hrašćan (seniori), 18.00 NK Jedinstvo Novo Selo na Dravi – NK Parag (seniori), 18.35 NK Sloboda Slakovec – NK Radnički Gardinovec (seniori), 19.10 NK Naprijed Cirkovljan – NK Budućnost Podbrest (seniori), 19.45 NK Rudar Mursko Središće – NK Strahoninec (seniori), 20.20 NK Centrometal Macinec – NK Zasadbreg 77 (seniori), 20.55 NK Međimurec Dunjkovec/Pretetinec – NK Dinamo Domašinec (seniori).

Četvrtak, 29. prosinca: 15.35 ŠN Rudar Mursko Središće – NŠ Međimurje Čakovec 05 (pioniri), 16.00 NŠ Međimurje Čakovec 04 – ŠN Rudar II Mursko Središće (pioniri), 16.25 NK Omladinac Novo Selo Rok – NŠ Međimurje Čakovec 02 (pioniri), 16.50 NK Omladinac Mačkovec – NK BSK Belica (seniori), 17.25 NK Pušćine – NK Polet Pribislavec (seniori), 18.00 NK Dinamo Palovec – NK Podturen (seniori), 18.35 NK Sloga Čakovec – NK Jadran Štefanec (seniori), 19.10 NK Nedelišće – NK Venera PMP Sveti Juraj na Bregu (seniori), 19.45 NK Borac Donji Hrašćan – NK Mladost Palinovec (seniori), 20.20 NK Sloboda Mihovljan – NK Trnovec (seniori).

Petak, 30. prosinca: 15.35 ŠN Sloga Čakovec – ŠN Strahoninec (pioniri), 16.00 NK Mladost Komet Prelog – NK Nedelišće (pioniri), 16.25 ŠN Zelenko-Dinamo Domašinec – ŠN Strahoninec II (pioniri), 16.50 NK Trnovec – NK Polet Sveti Martin na Muri (seniori), 17.25 NK Pobjeda Gornji Hrašćan – NK ČSK Čehovec (seniori), 18.00 NK Hajduk Brezje – NK Mladost Komet Prelog (seniori), 18.35 NK Radnički Gardinovec – NK Jedinstvo Novo Selo na Dravi (seniori), 19.10 NK Parag – NK Sloboda Slakovec (seniori), 19.45 NK Strahoninec – NK Naprijed Cirkovljan (seniori), 20.20 NK Budućnost Podbrest – NK Rudar Mursko Središće (seniori), 20.55 NK Nedelišće – NK Trnava Goričan (veterani). Raspored parova za ostale dane bit će objavljen na internetskim stranicama.

Izvlačenje za 2. Klupsko prvenstvo Međimurja održano je nakon finala 1. Aton limač kupa

Izvor:
Foto:

Međimurje

Povodom Dana policije nagrađeni interventni policajci PU međimurske jer su na Pagu na ramenima nosili brodolomce

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: MUP/PU međimurska

U novoj konferencijskoj dvorani sjedišta Ministarstva unutarnjih poslova, uz moto “Zajedno gradimo siguran svijet”, svečano je 29. rujna obilježen Dan hrvatske policije i blagdan njenog zaštitnika sv. Mihovila.

Domaćini svečanosti bili su izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova dr. sc. Davor Božinović te glavni ravnatelj policije Nikola Milina.

Tijekom današnjesvečane akademije, pojedincima i skupinama koji su se u proteklih godinu dana ostvarili iznimne radne rezultate uručene su nagrade, priznanja i zahvalnice Ministarstva unutarnjih poslova.

Ove godine iz redova međimurskih policajaca zahvalnice su primili policijski službenici Interventne jedinice policije. Zahvalnica se dodjeljuje policijskim službenicima Ministarstva koji su nesebično pomažući ostvarenju prava građana te na sličan način djelujući u njihovu korist, doprinijeli ugledu policije ili na drugi način dali dodatni doprinos policijskom djelovanju u zajednici.

– Krajem lipnja ove godine četvorica policijskih službenika iz Interventne jedinice policije sudjelovali su u spašavanju trojice brodolomaca tijekom pružanja ispomoći kolegama iz Policijske postaje Novalja na otoku Pagu. Radilo se iznimno zahtjevnom pothvatu, pošto su temperature bile vrlo visoke, a teren iznimno nepristupačan. Njemački državljani nakon brodoloma bili su fizički i emocionalno iscrpljeni te se bosi nisu mogli kretati po oštrim stijenama i škarpama. Ujedno, za jednim od brodolomaca morali su dodatno tragati jer se odvojio od ostale dvojice. Kako bi im pomogli i time spasili živote, požrtvovni interventnih policajci nosili su ih, čak i na ramenima, te ih uspješno prenijeli na sigurno – objavila je PU međimurska.

Zahvalnice su iz ruku ministra unutarnjih poslova i glavnog ravnatelja policije primili Nenad Veselko (zapovjednik tima interventne policije), Dalibor Turk (vođa grupe interventne policije), Dragutin Horvat (policijski službenik interventne policije) i Marko Jagić (policijski službenik interventne policije).

Motoristi

Policijaci PU međimurske iskazali su se na još jednom mjestu.
U srijedu, 27. rujna u Puli je održano 13. po redu natjecanje policijskih motorista, koje od 2015. godine nosi naziv Memorijal Šime Buzov. Natjecanje nosi naziv po policijskom službeniku PU splitsko-dalmatinske Šimi Buzovu koji je 26. rujna 2014. godine smrtno stradao u prometnoj nesreći kod Starigrada, putujući službenim motociklom na natjecanje u Pulu.

Natjecanje su organizirali Uprava za javni red i sigurnost, Služba prometne policije i Policijska akademija, uz organizacijsku podršku Policijske uprave istarske, a svoje vještine pokazalo je četrdesetak najboljih policijskih motociklista, po dva iz svake policijske uprave i dva iz Mobilne jedinice prometne policije.

Natjecanje se odvijalo pojedinačno i ekipno, a u konkurenciji pojedinačno, prvo mjesto osvojio je Ivan Ljubas iz PU osječko-baranjske. Drugo mjesto pripalo je Slavku Lijiću, također iz PU osječko-baranjske, dok je treći bio Tomislav Soldo iz PU istarske. U konkurenciji ekipno, najbolja je bila ekipa iz PU osječko-baranjske (Ivan Ljubas i Slavko Lijić). Drugo mjesto osvojila je ekipa PU istarske (Tomislav Soldo i Zvonimir Mijačević), dok su treća mjesto osvojili policijski službenici PU međimurske, Neven Celinger i Branimir Leko iz Postaje prometne policije Čakovec.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO U Čakovcu obilježen Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Povjerenstvo za ravnopravnost spolova Grada Čakovca, u suradnji s Hrvatskim zavodom za socijalni rad – Područni ured Čakovec, Obiteljskim centrom – Područna služba međimurska, Policijskom upravom međimurskom, Domom za žrtve obiteljskog nasilja „Sigurna kuća“ Čakovec i Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Međimurske županije u Čakovcu, obilježilo je 22. rujna, Nacionalni dan borbe protiv nasilja nad ženama.

Uz slogan i nit vodilju obilježavanja „Reci ‘ne nasilju’“, na čakovečkom Trgu republike poslali su poruku nulte stope tolerancije na nasilje, uz simboliku 13 pari cipela za 13 preminulih žena u 2022.

U akciju su se uključili i učenici Srednje škole Čakovec i Gospodarske škole Čakovec koji su na prigodnom štandu učili o važnosti prevencije i edukacije te poslali i osobnu poruku osude nasilja.

Ispred Povjerenstava za ravnopravnost spolova Grada Čakovca i Međimurske županije predsjednica gradskog povjerenstva Franciska Ćetković, ujedno predsjednica Udruge umirovljenika Grada Čakovca, pritom je naglasila da je upravo prevencija najvažnija i da je ključno educirati djecu i mlade kako bi bili socijalno odgovorne osobe.

Kako je pritom napomenuto, rodno uvjetovano nasilje nije privatna stvar pojedinca, već se radi o općem društvenom problemu.

Stoga organizatori obilježavanja ovakvih tipa traže odlučnije postupanje institucija društva u zaštiti žrtava, suzbijanju nasilja u obitelji, kao i bilo kojeg oblika nasilja.

Prema riječima predsjednice povjerenstva, Hrvatska je 3. zemlja u Europi prema broju ubijenih žena, a u posljednjih 20 godina u našoj zemlji život je izgubili gotovo 400 žena.

Niz zakonskih promjena

Pomaka u prevenciji ovakvih nemilih događaja, u smanjenju crne brojke, ali i većim kaznama za prekršitelje ima, pa je tako najavljen niz zakonskih promjena u ingerenciji Vlade RH.

Kako kažu, upravo je to odrađeno dijelom i na inicijativu nevladinih udruga civilnih društva, čemu su doprinijele i akcije ovakvog tipa koje osvješćuju javnost o ovom problemu.

– Vlada RH prije nepunih mjesec dana donijela je niz zakonskih promjena koje se odnose na kazneni i obiteljski zakon, Zakon o sprečavanju nasilja u obitelji te što je posebno važno uvodi se kazneno djelo femicida, to je ubojstvo žena na posebno okrutan način. Očekuje se da se s novim promjenama ide u javnu raspravu, nakon toga u saborsku proceduru, a uvođenje se očekuje od 1. siječnja 2024. godine. U novom setu zakona, osim uvođenja kaznenog dijela femicida, spolno zlostavljanje iz prekršajnog prelazi u kazneno djelo, a nizom zakonskih obveza intencija je zaštititi žrtvu – objasnila je Ćetković i dodala da se osniva fond pri resornom ministarstvu koji će zaštititi roditelja kojem se za djecu ne plaća alimentacija, što je ujedno jedan vid zlostavljanja i zanemarivanja.

Novina je i mjera približavanja koja će iznositi najmanje 50 metara, a ako se mjera prekrši, zamjenjuje se kaznom istražnog zatvora.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje