Povežite se s nama

Međimurje

Sve više prijevara na kućnom pragu

Objavljeno:

- dana

OPREZ

Sve češće su drske krađe i prijevare na kućnom pragu u Međimurju.

Samo u jednom vikendu zabilježeno je deset krađa, od čega čak četiri teške. Policija izdvaja krađu koja se dogodila u Nedelišću, kada se nepoznata počiniteljica lažno predstavila 84-ogodišnjakinji kao medicinska djelatnica te pritom ponudila besplatnu masažu uz prodaju raznih lijekova, a sve s namjerom kako bi ušla u njezinu kuću. Nakon toga, iskoristivši odlazak vlasnice u drugu prostoriju, ukrala je nekoliko tisuća kuna.

Ovaj oblik prijevara na kućnom pragu vrlo je čest. Počinitelji ovakvih prijevara iskorištavaju dob svojih žrtava te njihovu dobronamjernost i nepažnju. Iz policije stoga savjetuju osobama koje se brinu o starijima da ih upute u učestalost prijevara na kućnom pragu te ih upozore da ne puštaju u dom nepoznate osobe koje se lažno predstavljaju kao službene osobe i pritom nude razne usluge.

Izvor:
Foto: Ilustracija

Međimurje

FOTO Dani otvorenih vrata Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Umjetnička škola Miroslav Magdalenić Čakovec održala je u subotu, 27. svibnja Dane otvorenih vrata.

Sama manifestacije je održana u prijepodnevnim satima, gdje je škola predstavila svoje aktivnosti, a na Trgu Republike održan je koncert Puhačkog orkestra Umjetničke škole.

Nastavite čitati

Međimurje

Srebro i bronca za Mažoretkinje Male Subotice na Državnom prvenstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Juniorski sastav Mažoretkinja Male Subotice sudjelovao je na Državnom prvenstvu mažoretkinja u Puntu na otoku Krku. U tri dana prvenstva djevojke su se natjecale s ukupno četiri koreografije i to u kategorijama štap, pompon i solo juniorke.

Ekipa u plavom je ove godine postigla najveći uspjeh do sada popevši se dva puta na postolje. U kategoriji juniorke pompon osvojile su 3. mjesto i brončanu medalju, a Ana Višnjić je u kategoriji juniorke solo osvojila izvrsno 2. mjesto i srebrnu medalju. U kategoriji juniorke štap cure su osvojile visoko 5. mjesto. Trenerica juniorki i voditeljica sekcije mažoretkinja koja djeluje u okviru KUU Zvon je Ivana Hajdinjak.

Ovo je bilo treće državno prvenstvo za Mažoretkinje Male Subotice, a sa svakog su se do sada vratile s medaljama oko vrata. Zahvaljujući svojim uspjesima i predanom radu tijekom pet godina djelovanja došle su u sam vrh mažoret plesa u Hrvatskoj, a dokaz toga je i broj članica Udruge koji kontinuirano raste. Mažoretkinje Male Subotice su tako postale pravi simbol i promotor Općine Mala Subotica.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje