Povežite se s nama

Međimurje

Svečana sjednica Općinskoga vijeća Općine Donji Vidovec na Vidovo održana u Hotelu Golf

Objavljeno:

- dana

Općina Donji Vidovec prošlog je tjedna, od 15. do 17. lipnja, obilježila Dane Općine, prvi put u formalnom obliku višednevne manifestacije.

U subotu prijepodne održano je ribičko natjecanje, dok su tijekom ranog poslijepodneva Vidovčani i susjedi iz Slovenije, Austrije i Mađarske odmjerili snage na nogometnom terenu. Vjerojatno najznačajniji dio manifestacije je Festival folklora i tradicije, u organizaciji Kulturno-umjetničkog društva Donji Vidovec, na kojem su svake godine nastupala kulturno-umjetnička društva i udruge uključeni u projekt “Europa za građane”. U nedjelju, 17. lipnja, održano je tradicionalno Vidovsko proščenje.

Svečana sjednica

Prvi dio manifestacije organiziran je u petak, 15. lipnja, na blagdan sv. Vida – Vidovo. Tada je u Hotelu Golf u Donjem Vidovcu održana svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Donji Vidovec.

Na sjednici su obilježeni Dan Općine i četvrt stoljeća Općine Donji Vidovec. Okupljenima su se obratili predsjednik Općinskog vijeća Josip Jambrešić, načelnik Općine Josip Matulin, zamjenik župana Međimurske županije i bivši načelnik Općine Donji Vidovec u šest mandata Josip Grivec te načelnik Općine Donja Dubrava Marijan Varga.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Zbor umirovljenika Donji Vidovec koji je izveo hrvatsku himnu i “Međimurje, kak si lepo zeleno”, te poznati vidovčanski umjetnik Martin Srpak

Jambrešić se osvrnuo na povijest Općine i govorio o ranim danima te jedinice lokalne samouprave. Načelnik Matulin govorio je o aktualnim projektima i njihovu značaju za jednu od najmanjih međimurskih općina. Kao najvažnije projekte izdvojio je preseljenje Područnog odjela Donji Vidovec Dječjeg vrtića „Klinčec“ Donja Dubrava te rekonstrukciju i dogradnju Zlatarskog doma.

Djeca i zlatari

– Za novu lokaciju vrtića odabrana je napuštena obiteljska kuća u Ulici Rade Končara. Građevina je u nešto lošijem stanju, ali kad adaptacija prostora završi, djeca će imati prostrano dvorište za igru, a roditelji parkirni prilaz. Zgrada je velika površinom, pa će se na gornjem katu napraviti dva dodatna stana. Vrijednost investicije je oko 1,6 milijuna kuna. Što se tiče Zlatarskog doma, uređenje interijera i priključaka je pri kraju, uskoro će početi i radovi na fasadi. Do kraja mjeseca bi trebali završiti i vanjski radovi. Trenutno smo u procesu pripreme natječaja javne nabave za opremanje Doma – kaže Matulin.

Zamjenik župana Josip Grivec rekao je da će Međimurska županija nastojati i dalje podupirati sve međimurske općine, osobito dobre ideje i projekte koji se u njima budu odvijali.

U kulturno-umjetničkom dijelu programa nastupili su Zbor umirovljenika Donji Vidovec (u „pojačanom“ izdanju), koji je izveo hrvatsku himnu i „Međimurje, kak si lepo zeleno“, te poznati vidovčanski umjetnik Martin Srpak.

Međimurje

FOTO Željeznička postaja u Buzovcu do kraja idućeg mjeseca zablistat će u novom sjaju

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Objekt uz željezničku postaju Buzovec u Čakovcu već godinama nije u obliku i funkciji kakav Čakovec zaslužuje.

Stoga je Međimurska županija ishodila suglasnost HŽ-Infrastrukture i odlučila organizirati obnovu vanjskog pročelja objekta čekaonice na ovoj željezničkoj postaji.

U ponedjeljak, 20. ožujka, krenuli su pripremni radovi koje će u okviru nastavnog plana i programa odraditi učenici Graditeljske škole, dok će fasadu s muralima ukrasiti učenici Gospodarske škole te će do kraja idućeg mjeseca željeznička postaja u Buzovcu zablistati u novom sjaju, rekli su iz Županije.

Nastavite čitati

Međimurje

Za zeleni Čakovec: diljem grada zasađeno 139 novih sadnica drveća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Uz stvaranje zelenih oaza diljem grada, planiranja novih parkova i površina za provođenje slobodnog vremena, na zelenim površinama Čakovca ukupno je posađeno 139 sadnica različitih vrsta drveća.

Tako će se uskoro zazeleniti tri nove lokacije u gradu čime Čakovec još jednom pokazuje brigu o okolišu, kao nastavak na uspješan primjer nacionalne kampanje sadnje stabala pod nazivom „Zasadi stablo, ne budi panj“.

Uz južnu obilaznicu posađeno je 87 novih sadnica i to 24 komada hrasta lužnjaka, 13 brekinja, 6 japanskih sofora, 10 šećernog javora, sedam žestilja, 23 običnog graba i četiri divlje trešnje. U Sajmišnoj ulici posađeno je 28 sadnica, 16 šećernog javora i 12 žestilja, dok je u Ulici Jurja IV. Zrinskog odrađena sadnja drvoreda. Pritom su sadnice brekinje posađene i na dječjem igralištu u Ulici dr. Rudolfa Horvata, sveukupno njih 24.

Svako stablo učvršćeno je pomoću kolca te je zaštićeno plastičnim štitnikom, a oko svake sadnice formirana je sadna zdjelica ispunjena malčem. Radove je odradila tvrtka Cedrus Forest, koja je ujedno o svom trošku i zamijenila posušena stabla.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje