Povežite se s nama

Međimurje

Svečana sjednica OV-a Gornji Mihaljevec: komunalni projekti visoko na listi prioriteta

Objavljeno:

- dana

Blagdan svete Katarine, koji se slavi 25. studenoga, ujedno je i Dan Općine Gornji Mihaljevec, te je tim povodom održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

– Prošle godine proslavili smo 20. obljetnicu postojanja Općine. U međuvremenu su na sjednicama Općinskog vijeća donesene brojne odluke kao temelj za daljnji razvoj Gornjeg Mihaljevca i svih 12 pripadajućih naselja. Naša najvažnija investicija je izgradnja školske sportske dvorane i modernizacija cesta. Zahvaljujem svima na idejama i sudjelovanju u radu – rekao je predsjednik Općinskog vijeća Robert Kos.

Nezadovoljstvo

Načelnik Općine Goran Lovrec u svom je govoru dodao da nije zadovoljan brzinom investicija u prometnu i komunalnu infrastrukturu, dogradnju škole te modernizaciju javne rasvjete LED tehnologijom:

– Vjerujem da ćemo tijekom iduće godine realizirati niz projekata. Bit će nam izdana građevinska dozvola za izgradnju kanalizacijskog sustava u Bogdanovcu. Preostali dio Općine, osim naselja Martinuševec i Tupkovec, vezan je za Aglomeraciju Čakovec.

Zahvalnice Općine Gornji Mihaljevec primili su Željko Tomašić, DVD Gornja Dubrava, Davor Banek, Mario Zadravec, Vladimir Novak i August Košak

U tijeku je projekt uvođenja širokopojasnog interneta. Iduće godine naselje Tupkovec će biti u potpunosti asfaltirano zahvaljujući sredstvima EU fondova, a prijavili smo i nadogradnju Dječjeg vrtića te revitalizaciju Parka Mladosti. Prijavili smo i projekt sportskog doma u Dragoslavec Bregu.

Model financiranja

Župan Matija Posavec čestitao je Dan Općine svim mještanima i naglasio da će Županija pomoći u najvećem projektu Općine, izgradnji školske dvorane, uz koju će se investirati u dogradnju četiriju novih učionica za jednosmjensku nastavu te modernizaciju školske kuhinje i blagovaonice:

– Taj projekt zaslužuje 140 učenika, 17 udruga i svi mještani koji obogaćuju društveni život Općine. Čestitam na sjajnoj učeničkoj zadruzi u Osnovnoj školi i kulturnom amaterizmu koji njegujete u KUU „Lipa“. U potpunosti ćemo preuzeti financiranje projektne dokumentacije za novu dvoranu i zajedno pronaći model financiranja!

Zahvalnice Općine Gornji Mihaljevec za izuzetan doprinos razvoju Općine primili su Željko Tomašić, DVD Gornja Dubrava, Davor Banek, Mario Zadravec, Vladimir Novak i August Košak. U glazbenom dijelu programa nastupila je mlada Valentina Zadravec iz Preseke, koja je otpjevala međimursku popevku „Dej mi, Bože, joči sokolove“. Svečanoj sjednici prisustvovali su i zamjenica načelnika Jasenka Novak, načelnik Općine Selnica Ervin Vičević, zamjenik načelnika Općine Nedelišće Nikola Novak, ravnateljica Osnovne škole Gornji Mihaljevec Karmen Sklepić i drugi. Program obilježavanja Dana Općine nastavljen je u subotu, 24. studenoga, kada je izvedena predstava KUU „Seljačka sloga“ iz Nedelišća „Zabranjeno voće“.

Međimurje

Darko Zver (Fokus) prvi najavio kandidaturu za župana Međimurske županije

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Darko Zver, poduzetnik i predsjednik Gradskog vijeća Čakovca, danas je objavio službenu kandidaturu za izbore za novog župana Međimurske županije.

– Ne ovisim o politici, nitko iz moje obitelji nije politički zaposlen ili ima bilo kakve koristi od politike i ja sam kompletno čist i neovisan. Meni je cilj efikasna, transparentna i moderna Međimurska županija koja će raditi za poštene i marljive Međimurce – istaknuo je Zver prilikom objave kandidature i upozorio kako se iza političke zavjese odigravaju puno veće igre u kojima je čast Međimurja na kocki.

Kaže da je velika opasnost HDZ, koji računa na malu izlaznost i interne probleme drugih stranaka pa su svoje pandže već bacili na Međimurje.

– Zbog toga se nemojte iznenaditi ako uskoro vidite Plenkovića i svu silinu ministara koji će hodočastiti u Međimurje i obećavati med i mlijeko. Ali nemojte im vjerovati – ističe Zver i navodi kako od najavljenih 15 milijardi kuna gotovo ništa neće doći u Međimurje, već će se podijeliti Plenkovićevim koalicijskim partnerima u Bjelovaru i Varaždinskoj županiji. Slična je stvar bila s planom opravka za Slavoniju za kojeg se ispostavilo da su novce iz tih programa razgrabili pojedinci bliski HDZ-u, a mladi ljudi i dalje iseljavaju.

– Međimurje muče mnogi problemi no ako bih morao izdvojiti tri teme to bi svakako bile niske plaće, transparentnost i integracija romske manjine. Prvo što ću napraviti kao novi župan bit će javna objava svih računa i svih ugovora Međimurske županije i županijskih poduzeća – naglasio je Zver te podsjetio kako u Čakovcu u samo par mjeseci provodi transparentnost u grad i gradske tvrtke, baš kako je obećao u kampanji.

Registar transparentnosti znači veću efikasnost u upravljanju proračunom, što automatski znači više novaca, veća ulaganja u škole, domove zdravlja, bolje prometnice, podršku sportskim klubovima, kulturnim i drugim udrugama. I najvažnije, ističe, poticat će se gospodarstvo koje će pratiti razvoj poduzetništva i podizanje plaća. Sve to zajedno znači bolju kvalitetu života i razvoj Međimurja.

Promjene, transparentnost i efikasnost u javnoj upravi su moguće. Zver je kao najbolje primjere u tome istaknuo kolege iz stranke Fokus koji su u Međimurje došli podržati njegovu kandidaturu. To su svi redom uspješni gradonačelnici koji su zatekli loše stanje, ali su u vrlo kratkom vremenu uspjeli svoje sredine dovesti u sam vrh najuspješnijih gradova u Hrvatskoj.

Na kraju predstavljanja Zver je ponovio svoju poruku kako će se na ovim izborima vidjeti poznata politička lica i stranke koji se žele domoći Međimurja, jer svi računaju na malu izlaznost te ljude koji će biti revoltirani i ostati doma.

– Promjene se neće dogoditi ukoliko se na vlasti stalno vrte jedne te iste garniture političara. Građani trebaju svoje povjerenje dati novim ljudima koji ne ovise o politici. Ja sam takav i s takvim programom izlazim pred birače – naglasio je Darko Zver odlučan u namjeri da kao novi župan Međimurske županije to pokaže i ostvari.

Nastavite čitati

Međimurje

Početak tjedna u Međimurju uz sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem nema evidentiranih pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 18. listopada županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 399 osoba te je evidentirano 7 pozitivnih nalaza, što je 1,75 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavilo se 19 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 178.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 27 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirana su 4 pacijenta, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje