U nedjelju, 13. listopada, apostolski administrator Varaždinske biskupije mons. Josip Mrzljak predslavio je svetu misu u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Ludbregu i krstio Miriam Filipašić, šesto dijete Ivana i Jelene r. Đurinek, nakon Marte, Katje, Doris, Graciele i Ivana.

Kumovi kod krštenja bili su Igor i Ines Bobetić.

Na početku misnog slavlja okupljenoj zajednici obratio se mons. Josip Đurkan, župnik i upravitelj ludbreškog svetišta i izrazio radost zbog biskupove nazočnosti u tome slavlju.

Istaknuo je tri razloga zajedničkog slavlja toga dana – spomen posljednjeg ukazanja Blažene Djevice Marije u Fatimi 1917. godine, Nedjelja zahvale za Božja dobročinstva i plodove rada ljudskih ruku te krštenje 6. djeteta u obitelji Filipašić. Između ostalog, naglasio je kako je obitelj ozračje gdje se prenosi baština vjere, nade i ljubavi koju djeca upijaju od svojih roditelja, a spomenuo je i važnost kumova čija je zadaća duhovno pomoći roditeljima u rastu njihove djece.

U slavlju svete mise sudjelovali su i župljani župe Novi Travnik sa svojim župnikom vlč. Markom Majstorovićem koji su toga dana hodočastili u Ludbreg.

U uvodnim riječima biskup Mrzljak izrazio je radost svog dolaska u ovu župu zbog krštenja male Miriam i pozvao je okupljene vjernike na prisjećanje vlastitog krštenja, na posvješćivanja toga da smo svi kršteni, da smo kršćani te naglasio kako je ovo slavlje krštenja prilika za obnovu svoje vjere u kojoj smo kršteni. Uslijedio je obred primanja, a potom služba riječi.

U svojoj homiliji biskup Mrzljak je podsjetio kako slavimo Dan zahvalnosti za Božja dobročinstva.

Komentari

Komentara