Povežite se s nama

Život i društvo

Sveti Florijan ne poznaje granice: vatrogasci iz Petrijanca i Desenca zajedno proslavili dan vatrogasaca

Objavljeno:

- dana

SVIBANJ, MJESEC ZAŠTITE OD POŽARA

Članovi Vatrogasne zajednice općine Petrijanec tradicionalno su obilježili blagdan svetog Florijana i dan vatrogasaca.

Svetu misu koja se ove godine održala u kapelici u Majerju predvodio je velečasni Ivan Sakač.

Uz vatrogasce iz pet domaćih vatrogasnih društava proslavi su prisustvovali načelnik općine Petrijanec Vladimir Kurečić te vatrogasci PGD Desenci iz susjedne Slovenije zajedno sa županom općine Desternik Vladimirom Vindišem.

Nakon svete mise zapovjednik VZO Petrijanec David Lukaček izvršio je postrojavanje vatrogasaca a prisutnima se uz načelnika općine obratila i predsjednica VZO Petrijanec  Nataša Šincek.

Izvor:
Foto: Izvor: Općina Petrijanec

Život i društvo

Parkovi intenzivirali obnovu klupa u varaždinskoj gradskoj jezgri

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Iako im vremenske prilike ne idu na ruku, varaždinska gradska komunalna tvrtka Parkovi intenzivirala je obnovu klupa u užem centru grada.

Započeli su s klupama na Trgu slobode, a do kraja godine obnovit će se klupe  u Pavlinskoj i Habdelićevoj ulici te na Trgu bana Jelačića.

Dodajmo da zaposlenici spomenute tvrtke marljivo rade i na uređivanju gredica u centru grada te na rotoru kod Bauhausa.

– Sadimo maćuhice, potočnice i tratinčice, te lukovice narcisa i tulipane koji će procvjetati na proljeće – ističu vrijedni vrtlari.

Nastavite čitati

Život i društvo

Grad Lepoglava mladim obiteljima sufinancira izgradnju kuća ili kupnju stana

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nastavljajući s provođenjem demografskih mjera Grad Lepoglava će i ove godine pružiti potporu mladim obiteljima koje žele riješiti svoje stambeno pitanje.

Za tu je namjenu u tekućoj 2023. godini u proračunu osigurao 26.540,00 eura koje će, do kraja tekuće godine, zainteresiranim mladim obiteljima Grad Lepoglava podijeliti u okviru raspisanog Javnog poziva za dodjelu potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja.

Mlade će obitelji moći, u okviru navedenog Javnog poziva, ostvariti potporu u iznosu do 50 % prihvatljivih troškova, a najviše 5.308,91 eura za sufinanciranje izgradnje obiteljske kuće odnosno za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće ili stana na području Grada Lepoglave.

Rok za podnošenje zahtjeva za sufinanciranje traje do zatvaranja Javnog poziva koji je dostupan na službenoj internet stranici Grada Lepoglave (www.lepoglava.hr).

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje