Povežite se s nama

Međimurje

Sveti Juraj na Bregu: dogradnjom škole osigurali bi se uvjeti za jednosmjensku nastavu

Objavljeno:

- dana

Osnovna škola Ivana Gorana Kovačića Sveti Juraj na Bregu odnedavno je opremljena novim garderobnim ormarićima, pa je svaki od 386 osnovnoškolaca dobio svoj prostor u koji će moći odložiti školski pribor i ostale stvari.

– Naša osnovna škola jedna je od onih u kojoj se kontinuirano povećava broj učenika. Uz pomoć Međimurske županije i Općine Sveti Juraj na Bregu ulaže se u školu kako bismo učenicima osigurali odgovarajući standard. Općina je izdvojila novac za sanaciju klizišta na zemljištu na kojem su izgrađena sportska igrališta uz školsku dvoranu.

Za postavljanje ormarića Međimurska županija je osigurala gotovo 95.000 kuna

Trenutno je 13 odjela u jutarnjoj smjeni i četiri u popodnevnoj, što ukazuje na potrebu proširenja kako bi se organizirala jednosmjenska nastava. Svi učenici, ali i djelatnici, su se razveselili novim ormarićima, koji su školi dali novo, šareno ruho – istaknuo je ravnatelj Mladen Beuk, koji je zajedno s općinskim načelnikom Anđelkom Nagrajsalovićem ugostio župana Međimurske županije Matiju Posavca i pročelnika Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Branka Sušeca.

Oslobođena prostorija, koja je dosad služila kao garderoba, uređena je u učionicu, što je samo mali korak do konačnog cilja proširenja škole, kojim će se omogućiti potpuna jednosmjenska nastava.

Svetojurska škola jedan je od rijetkih u Međimurju koja kontinuirano bilježi rast učenika

– Za investiciju postavljanja ormarića Međimurska županija izdvojila je ukupno gotovo 95.000 kuna, a nedavno su znatna sredstva uložena u novu kuhinju, čime je u velikoj mjeri poboljšan pedagoški standard škole. Ovo je dobar primjer suradnje Općine, na čijem se području škola nalazi, i Županije kao osnivača škole, a rezultat koje je nova oprema, kuhinja, moderniji prostori za produženi boravak i sve ono što je takvoj ustanovi potrebno. Iduće godine razmišljamo o projektu dogradnje škole kako bismo stvorili uvjete za jednosmjensku nastavu – istaknuo je prilikom obilaska župan Posavec.

Zadovoljan suradnjom je i načelnik Nagrajsalović.

– Važno je imati moderno uređenu školu i što kvalitetnije uvjete jer oni podrazumijevaju veću razinu kvalitete života. Iako je Međimurska županija osnivač škole, nastojimo kao općina sudjelovati u projektima poboljšanja uvjeta u obrazovanju, a tako će biti i u budućnosti – naglasio je Nagrajsalović.

Međimurje

Prvi od boraca za poziciju međimurskog župana najavio objavu kandidature

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Poznat je prvi službeni kandidat za župana Međimurske županije.

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Čakovca Darko Zver iz stranke Fokus uputio je, naime, poziv na predstavljanje svoje kandidature u ponedjeljak, 18. listopada, u 10 sati ispred Doma sindikata u Čakovcu.

Konferenciji će prisustvovati predsjednik stranke Fokus Davor Nađi, gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec, gradonačelnica Samobora Petra Škrobot, gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec, gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian i načelnik Općine Križ Marko Magdić.

Nastavite čitati

Međimurje

Danas u Međimurju 36 novozaraženih koronom, oporavile su se 24 osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata obrađeno je 180 uzoraka, od čega je evidentirano 36 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2, što je 20% od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavile su se 24 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 197. Do danas je u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeto 71.679 uzoraka, ne računajući testiranja naših građana u drugim ustanovama unutar i izvan Međimurske županije.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirana su 23 pacijenta pozitivna na SARS-CoV-2 virus. U protekla 24 sata nema hospitaliziranih pacijenta, nema otpuštenih pacijenata, nema pacijenata na invazivnoj respiraciji te nema preminulih osoba.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje