Povežite se s nama

Sport

Svi oni koji imalo pokušavaju opravdati huligane, neka se srame. Za to nema opravdanja!

Objavljeno:

- dana

Naš komentator Samir Toplak

Vrlo je teško analizirati ovu utakmicu jer je na kraju sama igra nažalost pala u drugi plan. Huligani, primitivci pa da ne upotrijebim i težu riječi, a zaslužili su, uzeli su sebi slavu umjesto da pričamo o vrlo dobroj igri naše repke.

Zato ću utakmicu podijeliti u dva čak i tri dijela. Prvo poluvrijeme odlično odrađeno. Totalna dominacija naših. Česi uplašeni, stisnuti na svoju polovicu i bez neke ideje da uopće ugroze nas gol. Naši razigrani, opasni u pravo vrijeme i strpljivi te smo zasluženo otišli na odmor s vodstvom i totalnom dominacijom. Češka me razočarala s totalnom defenzivom i destrukcijom te šteta da nismo zabili još koji gol. Međutim, brzo smo u drugom poluvremenu zabili i drugi i naravno da smo svi u tom trenutku vidjeli 3 boda u džepu, ali nogomet je igra koja nudi preokrete i u zadnjih pola sata smo svašta vidjeli.

Bez Modrića

Prvo se dogodi veliki hendikep kad je motor naše momčadi Modrić zbog ozljede izašao iz igre. Tu staje naša ideja, dominacija i Česi kad su namirisali “krv” počel su biti sve hrabriji i vrhunskim pogotkom smanjili rezultat. Tad već počinje polako nervoza i panika, mada smo imali opet prilike za povećanjem vodstva, no nažalost nismo uspjeli pogoditi. I tada po meni se događa ključan trenutak utakmice i na scenu stupaju huligani, idioti, razbojnici zbog kojih se sad svi normalni Hrvati srame pred Europom. Svi oni koji imalo pokušavaju opravdati ovakav čin neka se srame još više jer za ovakvo divljanje nema opravdavanja. Pa ovdje su životi bili u opasnosti i to treba tako shvatiti. Ovaj eksces je odraz stanja u društvu i očekujem od institucija da konačno počnu funkcionirati te da se ovakvi glupani maknu u najgore zatvore koje imamo. Dobio sam puno poruka od mojih prijatelja iz Njemačke i oni jednostavno ne mogu vjerovati što se dogodilo. Takvim razbojstvima naša nacija bit će označena u Europi i normalnim ljudima bit će teško živjeti s tom stigmom. Nažalost, neki to ne shvaćaju jer kad god će neki Hrvat doći u inozemstvo bit će gledan drugačijim očima. Ali ovo ne može riješiti nama ni Europa ni nitko drugi nego samo mi sami.

Remi na kraju

I na kraju zadnji dio utakmice kada su Česi izjednačili i kad smo osjetili da možemo i izgubiti utakmicu normalno je da smo samo čekali čim prije kraj utakmice. Ali u tom trenutku nitko od igrača vise nije nio koncentriran na teren već na stanje na tribinama, a Česi su to iskoristili te ni krivi ni dužni uzeli bod vjerojatno još ni danas nisu svjesni kako. Čujem puno polemika oko izmjena i reći ću svoje mišljenje. Mislim da u trenutku izlaska Modrića bilo je logičnije na tu poziciju staviti defenzivnijeg igrača od Kovačića jer se moglo očekivati da će Česi vise riskirati i da nam treba takav igrač. Logičnije je bilo da se vrati Brozović, a naprijed stavi hitriji igrač (Pjaca ili Kramarić) te da otvoreniju igru Čeha kažnjavamo brzim kontranapadima. Kovačić je u defenzivno bio nevidljiv, a u ofenzivi igrao alibi igru, najviše prema nazad. Ali da nije bilo prekida uvjeren sam da nikad, ali nikad ne bi primili gol jer smo kontrolirali sve. Nadam se da će stožer sad navi način kako psihološki dignuti igrače te da ponove opet takve igre kao dosad i protiv Španjolske.

Izvor:
Foto: HNS

Sport

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit će u Turskoj

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Varaždinski gimnastičar Mateo Žugec nastupit u Svjetskom Challenge kupu u Antalyji.

Mateo Žugec osvojio je zlatnu medalju na Mediteranskim igrama prije dvije godine u alžirskom Oranu. Ovaj 22-godišnji član varaždinske Vindije u prošlosti je koristio ukazane prilike u Svjetskom kupu. Pobijedio je u Koperu te bio drugi u Varni.

– Nakon što sam prošli tjedan izborio Europsko prvenstvo, uspio sam izboriti i nastup na Svjetskom kupu u Bugarskoj. To je još jedan plus i pokazatelj forme koja raste za nastup u Antalyji. Cilj mi je finale, a naravno u finalu je sve moguće. Zdravstveno stanje je puno bolje nego što je bilo na početku sezone. Imao sam velikih problema s rukom, imao sam kroničnu upalu zgloba desne šake. Uz pomoć terapije to smo riješili, ne mogu se bolje osjećati, spreman sam – rekao je Žugec za HGS.

Nastavite čitati

Sport

Rukometašice Koke ispale u četvrtfinalu Hrvatskog kupa

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Rukometašice Koke u srijedu, 27. ožujka u varaždinskoj Areni u četvrtfinalu Hrvatskog kupa ugostile su Dugo Selo ’55, a slavile su gošće s 29:24.

Bolje su u susret ušle gošće u 10. minuti vodile su 5:3, no do 15. minute Kokice su napravile seriju 4:0 i povele 7:5. U 23. minuti Varaždinke su posustale i do odlaska na odmor nisu postigle ni pogotka. Gošće su serijom 5:0 okrenule i na odmor otišle se prednošću od 13:10.

U drugom dijelu rukometašice Vladimira Canjuge uspjele su stići samo na minus jedan, ali snage za preokret nisu imale. Rukometašice iz Dugog Sela slavile su na kraju s plus pet.

Kod Varaždinki najraspoloženija je bila Lucija Jandrašić s 12 golova.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje