Povežite se s nama

Međimurje

Svjetska federacija turističkih novinara Međimurskoj županiji dodijelila zlatnu nagradu

Objavljeno:

- dana

VELIKO PRIZNANJE

Nakon osvajanja dvostruke titule EDEN – Europske destinacije izvrsnosti – koju dodjeljuje Europska komisija, ali i najviše nagrade za kvalitetu turističkih institucija Švicarske, međimurskom turizmu pripalo je još jedno prestižno priznanje.

Međimurski župan Matija Posavec u Solinu je primio „Zlatni INTERSTAS 2017.“, nagradu koju dodjeljuje Svjetska federacija turističkih novinara. Nagrada je dodijeljena u sklopu 24. Međunarodne smotre turizma, filma i krajobraza INTERSTAS.

– Svaka nagrada dodijeljena od strane međunarodnih organizacija, turističkih djelatnika, gostiju ili novinara uistinu ima svoju težinu. Ova je nagrada došla u ruke svim vrijednim građankama i građanima Međimurja koji se bave turizmom, koji svaki dan stvaraju dodanu vrijednost ne samo Međimurju već i Hrvatskoj. Rezultat toga je 20 posto veći broj dolazaka turista i noćenja iz godine u godinu, uz kontinuirano ulaganje javnog sektora i turističke zajednice, povećanje smještajnih kapaciteta i uvođenje novih turističkih sadržaja – istaknuo je pritom župan Posavec.

Ovo nije prvo priznanje od strane INTERSTAS-a koje dolazi u Međimursku županiju. Međimurje je laureate imalo i na prijašnjim dodjelama. Tako je Rudi Grula, voditelj Ureda Turističke zajednice Međimurske županije, proglašen najturističkim djelatnikom, dok je Općina Sveti Martin na Muri bila dobitnik Međunarodnoga zlatnog cvijeta.

Posebnu nagradu „Dr. Lucija Čikeš“ dobio je Centar za odgoj i obrazovanje Čakovec za izvrsnost u rehabilitaciji, odgoju i obrazovanju učenika s posebnim potrebama i intelektualnim teškoćama, koju je primila ravnateljica Centra Dragica Benčik. Ova posebna međunarodna nagrada utemeljena je 2003. godine u Hrvatskoj, a dodjeljuje se europskim centrima, institucijama, ustanovama i pojedincima za njihovu izvrsnost u odgoju, razvoju i rehabilitaciji djece i odraslih s posebnim potrebama.

Izvor: Međimurska županija
Foto:

Međimurje

U Međimurju četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, preminule su dvije osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata od 31 testiranog uzorka nema evidentiranih pozitivnih slučajeva na COVID-19, priopćio je 1. ožujka županijski Stožer civilne zaštite.

Brzim antigenskim testovima registrirana su 2 pozitivna slučaja, a na temelju kliničke slike epidemiolozi su dijagnosticirali također 2 nova slučajeva pozitivna na COVID-19.

U protekla 24 sata oporavilo se 8 osoba. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 114. Do danas su u mikrobiološkom laboratoriju Zavoda za javno zdravstvo uzeta 41.874 uzorka.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 47 pacijenata pozitivnih na COVID-19, od toga je 5 pacijenata hospitalizirano unutar 24 sata, a na invazivnoj respiraciji nema pacijenata.

U protekla 24 sata preminule su dvije osobe, muške osobe stare 82 i 79 godina.

Nastavite čitati

Međimurje

U Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu građani predali automatske puške, spremnike, streljivo…

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

I nadalje je u radu Policijske uprave međimurske jedan od najvažnijih prioriteta suzbijanje nezakonitog posjedovanja oružja, streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava.

Upravo s ciljem da se građani potaknu i odluče na dragovoljnu predaju ilegalnog oružja, vrlo često na području Policijske uprave međimurske provode se preventivne akcije u sklopu nacionalne kampanje “Manje oružja, manje tragedija”.

Tako su prošloga petka i subote (26. i 27. veljače 2021.) policijski službenici Policijskih postaja Prelog i Čakovec uspostavili informativne punktove u Piškorovcu, Domašincu, Kotoribi i Kuršancu, kako bi se mještanima tih naselja omogućila dragovoljna predaja oružja, streljiva i dr. minsko-eksplozivna sredstva.

Brojni građani prihvatili su poziv preloških i čakovečkih policajaca te su dragovoljno predali ukupno 291 komad streljiva različitih kalibara, dvije automatske puške (Crvena Zastava, model M-70, tzv. “kalašnjikov”), tri spremnika za automatsku pušku, pištolj (Walther 9 mm) i zračnu pušku.

Predano oružja pohranjeno je u skladištu Policijske uprave međimurske.

Zahvaljujemo građanima na odazivu preventivnim akcijama dragovoljne predaje oružja, streljiva i minsko-eksplozivnim sredstava, a sve one koji se još uvijek nisu odlučili na dragovoljnu predaju, pozivamo da bez ikakve bojazni od sankcija, dragovoljno predaju sva ubojita sredstva.

Nastavite čitati