Hrvatska udruga medicinskih sestara (HUMS) tradicionalno obilježava Svjetski dan bolesnika svake godine, 11. veljače.

Povodom ovogodišnjeg Svjetskog dana bolesnika Opća bolnica Varaždin se pridružuje obilježavanju toga dana, kojeg je utemeljio Papa Ivan Pavao II 1992. godine.

– Želimo potaknuti članove Udruge kao i sve zainteresirane medicinske sestre i tehničare, a i naše učenike Medicinske škole iz Varaždina i iz Maruševca na dobrovoljno darivanje krvi. Na taj način doprinosimo u ostvarivanju brzog, kvalitetnog i sigurnog liječenja bolesnika. U suradnji s Odjelom za transfuzijsku medicinu i voditeljicom odjela Gordanom Jaklin dr.med., spec.transfuziolog, Hrvatska udruga medicinskih sestara podružnica Opće bolnice Varaždin organizira akciju Medicinske sestre i tehničari – darujmo krv našim bolesnicima – kaže Anica Sekovanić, mag.med.techn, pomoćnica ravnatelja za sestrinstvo.

Na Svjetski dan bolesnika, danas, medicinske sestre i tehničari moći će darovati krv na odjelu transfuzije u 9 sati. Učenici medicinskih škola će mjeriti krvni tlak i šećer u krvi.

Svjetski Dan bolesnika je prilika za podsjećanje na prava koja svatko od nas ima kad se nalazi u ulozi bolesnika, a ujedno se i zahvaliti svima koji se skrbe o bolesnicima.

U Službi za produženo liječenje i palijativnu skrb u Novom Marofu 11. veljače u 13 sati bit će se zajednička misa koju će služiti pater Nikola Šantek u bolničkoj kapelici, za bolesnike koje će pratiti medicinske sestre.

U Službi za plućne bolesti i TBC Klenovnik 17. veljače u 15:30 sati doći će varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak koji će posjetiti bolesnike zajedno s osobljem i tradicionalno služiti svetu misu u bolničkoj kapelici.

Komentari

Komentara