Povežite se s nama

Međimurje

Svjetski dan mira obilježen Malim školskim višebojem

Objavljeno:

- dana

Mala Subotica

Povodom Svjetskog dana mira i Europskog tjedna kretanja, u Područnoj školi Držimurec – Strelec održan je Mali školski višeboj.

U četiri rekreativne igre nastupilo je čak 116 učenika od 1. do 4. razreda. Medalje su u činkanju osvojili Leonardo Ignac, Teo Oršoš, Mihajel Oršoš, Manuel Kalanjoš, Nedeljka Oršoš i Manujela Balog. U kolutima su najbolji bili Josipa Oršoš, Mauricija Oršuš, Leon Oršoš, Benjamin Oršoš, Antonio Oršuš i Romeo Horvat.

U golf igri slavili su Antonijo Oršoš, Melani Amft, Ivana Oršoš, Larisa Oršuš, Aleksandar Oršoš i Ivana Zeko, dok su u pogađanju koša najbolji bili Dajana Oršoš, Nataša Bogdan, Viktorija Oršuš, Santino Levačić, Ivana Oršuš i Ivana Zeko. Ove nedjelje od 13.30 sati na rasporedu je 15. Sobočki špancer, pješačenje okolicom Male Subotice.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO Posjetitelje u Čakovcu oduševila atraktivna izložba gljiva

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Gljivarsko društvo „Smrčak“ Čakovec i ove je godine organiziralo dvodnevnu edukativnu izložbu gljiva, pod pokroviteljstvom Grada Čakovca, Međimurske županije, Turističke zajednice Grada Čakovca i pivnice Angry Moose.

Na novoj lokaciji u centru grada, u Ulici kralja Tomislava 2, članovi „Smrčka“ su 24. i 25. rujna na najbolji mogući način upotpunili manifestaciju „Jesen u gradu Zrinskih“ izložbom, edukacijama i predstavljanjem jela od gljiva.

Eksponatima bogatu izložbu već je prvog dana razgledao velik broj posjetitelja, a posjetila ju je i gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini. 

Zajedno s brojnim zaljubljenicima u gljive, gradonačelnica se upoznala s raznim vrstama – jestivima, nejestivima, otrovnima i smrtno otrovnima, koje su članovi Društva izložili na iznimno atraktivan način.

Osim toga, zainteresirani posjetitelji mogli su i kušati razne delicije, poput kolača i namaza od gljiva.

Odaziv je bio odličan i u nedjelju, što dokazuje da se sve više ljudi okreće prirodi i pokazuje interes za gljive.

Nastavite čitati

Međimurje

Mažoretkinje Kotoribe četvrte na Europskom prvenstvu u Zadru

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Nakon što su na Državnom prvenstvu u Klinča Selu izborile prolaz na Europsko prvenstvo, juniorke Mažoretkinja Kotoribe ljeto su provele trenirajući za Europsko prvenstvo mažoretkinja u Zadru.

U Zadru su provele nekoliko dana, a kući su se vratile s vrlo dobrim uspjehom – osvojile su četvrto mjesto. Juniorke je vodila trenerica Marta Vojvoda.

Na Europskom prvenstvu sudjelovalo je više od 2000 mažoretkinja i više od 70 sastava. U njihovoj kategoriji sudjelovalo je ukupno 10 ekipa.

– U takvoj konkurenciji osvojile su četvrto mjesto, što je sjajan uspjeh za nas. Vrlo sam ponosna na naše cure – rekla je predsjednica Kristina Čižmešija, a čestitku na sjajnom rezultatu uputio im je i načelnik Dario Friščić.

– Čestitam Mažoretkinjama Kotoribe na još jednom lijepom uspjehu i promociji naše Kotoribe diljem Hrvatske i šire – rekao je Friščić.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje