Povežite se s nama

Međimurje

Svjetski poznata blogerica Ashley Colburn snimila promotivni turistički film o Čakovcu

Objavljeno:

- dana

VELIKA PROMOCIJA

Najljepši dar za kraj godine građanima Čakovca pružila je svjetski poznata blogerica Ashley Colburn, dobitnica prestižne nagrade Emmy za najbolji dokumentarni turistički film.

Colburn je materijale za promotivni video o Čakovcu snimila tijekom atraktivnih ljetnih događanja u gradu.

Na samom početku videa Colburn naglašava da je Čakovec idealno utočište za bijeg od užurbane gradske vreve, mjesto koje obiluje divnim parkovima, stazama za bicikliranje i opuštajućom prirodom. Gledatelji u njezinu promotivnom videu mogu uživati u kadrovima Staroga grada Zrinskih, živopisnim vinarijama i tradicionalnim međimurskim suvenirima. Posebna pozornost posvećena je uspješnoj čakovečkoj manifestaciji Porcijunkulovo, koja je šarenim kišobranima, bogatom gastronomskom i kulturološkom ponudom te brojnim izvođačima ljetos privukla više od 300 tisuća posjetitelja. Ashley Colburn gledatelje vodi i kroz druge gradske festivale, koji zadovoljavaju i najrazličitije ukuse.

– Ukratko, ovo je uistinu najljepši dar svim građanima Čakovca i dokaz da itekako možemo biti ponosni na svoj grad. Činjenica da je svjetski poznata blogerica odabrala upravo Čakovec, kao jedini grad uz Zagreb sa sjevernog područja Hrvatske, puno nam znači. Vjerujem da je ovo dodatan poticaj i Hrvatskoj turističkoj zajednici da prepozna veliki potencijal Grada Čakovca i sjevera Hrvatske – izjavio je gradonačelnik Čakovca Stjepan Kovač.

Za Ashley Colburn Čakovec je grad koji se nikako ne smije propustiti.

– Čakovec je skriveni biser sjevera Hrvatske – zaključuje je Colburn na kraju videa.

Izvor: Privatna arhiva
Foto:

Međimurje

U Međimurju 19 novih slučajeva zaraze koronom, preminule su četiri osobe

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

korona

Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Međimurske županije, u protekla 24 sata PCR testiranjem evidentirano je 8 pozitivnih nalaza na SARS-CoV-2 virus u Međimurskoj županiji, priopćio je 29. studenoga županijski Stožer civilne zaštite.

Iz drugih županija prijavljena su 3 pozitivna slučaja kod osoba s prebivalištem/boravištem u Međimurskoj županiji.

Tijekom vikenda brzim antigenskim testovima testirano je 418 osoba te je evidentirano 8 pozitivnih nalaza, što je 1,91 % od broja testiranih.

U protekla 24 sata oporavljene su 144 osobe. Broj pozitivnih osoba u Međimurskoj županiji na današnji dan je 1180.

U Županijskoj bolnici Čakovec hospitalizirano je 118 pacijenata pozitivnih na SARS-CoV-2 virus.

U protekla 24 sata hospitalizirano je 9 pacijenata, otpuštena su 3 pacijenta, 5 pacijenata je na invazivnoj respiraciji. Preminule su 4 osobe, ženske osobe stare 81 i 85 godina i muške osobe stare 75 i 82 godine.

Nastavite čitati

Međimurje

Cijepljenje u Čakovcu svakim radnim danom, u prosincu se nastavljaju masovna cijepljenja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Građani se na području Međimurske županije mogu cijepiti svakim radnim danom od 9 sati do 13 sati u Zavodu za javno zdravstvo Međimurske županije, a od 13 do 18 sati u trijaži Županijske bolnice Čakovec.

U prosincu će se nastaviti masovna cijepljenja u Međimurskoj županiji. U subotu, 4. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Čakovcu (u trijaži Županijske bolnice Čakovec i uZavodu za Javno zdravstvo Međimurske županije).

U subotu, 11. prosinca 2021. godine, cijepljenje će se provoditi u Prelogu u školskoj sportskoj dvorani, dok će se u subotu, 18. prosinca 2021. godine, cijepljenje provoditi u Murskom Središću.

Za cijepljenje nije potrebna prethodna najava, a cijepit će se s 1., 2., i 3. dozom svim dostupnim cjepivima. 

Svi građani kojima je prošlo šest mjeseci od cijepljenja 2. dozom, mogu se cijepiti 3. dozom.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje