Na velikom parkiralištu na Trgu Matije Gupca u Vinici od utorka, 2. lipnja, radi štand na kojem se prodaju svi povrtlarski proizvodi OPG Fajfar.

Kao članica OPG-a, Mirjana Tot izrazila je želju da upravo u Vinici prodaje svoje proizvode iz vlastite proizvodnje.

OPG Fajfar ima vlastitih pet najmodernijih plastenika u kojima se proizvodi gotovo sve povrtlarske kulture. Tako su na svojem štandu ponudili salatu, celer, krastavce, korabicu, peršin, mrkvu, blitvu, tikvice, a uskoro će u ponudi biti vlastiti paradajz.

– Ovo je dobro, iako živimo u ruralnom prostoru gdje gotovo svaka domaćinstvo ima svoj vrt, ali nemaju svi uvjete proizvoditi najranije, sezonske proizvode bez plasteničke proizvodnje. Moja želja je već duže vrijeme da se na tom parkiralištu postavi mala tržnica i tako na jednom mjestu omogući svim OPG-ovima, kako domaćim tako i ostalima, prodaja. Prodaja će izuzev današnjeg dana biti svaki drugi dan u tjednu (ponedjeljak, srijeda i petak) – rekao je načelnik Marijan Kostanjevac koji je bio prisutan postavljanju štanda koji je u tom trenutku imao i svog prvog kupca.

Mirjana Tot dan jwe iskoristila za donaciju vlastitih proizvoda OŠ Vinica i dječjem vrtiću. Prilikom predaje donacije gospođi Tot zahvalile su ravnateljica OŠ Mirjana Jambriško i ravnateljica dječjeg vrtića Kristina Posavi, gdje je bio prisutan načelnik Općine Marijan Kostanjevac.

Komentari

Komentara