Povežite se s nama

Međimurje

Svoj dan Čakovec dočekuje pretvoren u mirisnu i cvjetnu bajku

Objavljeno:

- dana

Festival cvijeća, jagoda

Festival cvijeća, jagoda i rukotvorina je manifestacija koja mirisima i okusima međimurskoga kraja najavljuje dolazak ljeta.

Priredba se i ove godine u Turističkoj zajednici Grada Čakovca vrijedno priprema, uz mnoga iznenađenja, kako bi svoja vrata Festival službeno otvorio povodom obilježavanja Dana Grada Čakovca. Marljivi članovi brojnih međimurskih OPG-ova i kućnih radinosti te gosti iz ostalih krajeva Lijepe Naše od 26. do 29. svibnja izlagat će sve ono na čemu svakodnevno rade njihove vrijedne ruke, dok će centar Čakovca ispuniti mirisi jagoda, šarenilo brojnih cvjetnih vrsta koje ostavljaju bez daha i bogata ponuda rukotvorina iz kućne radinosti.

– Ljubavlju i entuzijazmom koju dijelimo za naš grad, centar Čakovca pretvoriti ćemo u vizualnu i osjetnu umjetnost. Užurbanost i aktualnu predizbornu kampanju krajem svibnja zamijenit ćemo hodom po mirisnom cvjetnom tepihu, uvjereni da ćemo u razdoblju koje je pred nama ovakvih projekata imati još i više. Jer kad doista voliš ono što radiš, kad osjećaš polet u srcu i energiju koja nema granica, znaš da si na pravom putu i da uspjeh ne može izostati. Upravo takve buduće dane želim svim našim Međimurcima te koristim ovu priliku da ih pozovem da zakorače u našu čakovečku cvjetnu bajku – ističe Boška Ban Vlahek, voditeljica TZ-e Grada Čakovca.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Prirodna nepogoda: suša na sjeveru Hrvatske uzrokovala štetu u ratarstvu i povrtlarstvu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Ilustracija

Zbog visokih temperatura i izostanka potrebnih količina padavina tijekom lipnja i srpnja, zbog čega su na ratarskim i povrtlarskim kulturama nastale štete, u srijedu, 22. rujna, zamjenik župana Međimurske županije Josip Grivec donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode suše u Međimurskoj županiji.

Prirodna nepogoda proglašena je za više jedinica lokalne samouprave, također i za područje Grada Čakovca.

– Pozivamo poljoprivredne proizvođače s područja Grada Čakovca da prijave štetu – ističu iz Grada Čakovca.

Šteta se prijavljuje na obrascu objavljenom na web stranici grada, a ispunjeni obrazac dostavlja se na adresu [email protected] ili osobnom dostavom u Grad Čakovec, soba 205. Rok za dostavu prijave je ponedjeljak, 4. listopada.

Nastavite čitati

Međimurje

Veselo u PO Maslačak: predstava “Ogledalce” za doček jeseni

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Stigla je kalendarska jesen, godišnje doba najbogatije plodovima njiva, šuma, voćnjaka i povrtnjaka.

Ljudi i životinje spremaju se za hladnu zimu i pune svoje smočnice i podrume, brloge i duplje. Što se dogodilo tijekom te pripreme šumskim životinjama kada su u šumi pronašle ogledalo, uprizorile se u dramatizaciji slikovnice “Ogledalce” Grigora Viteza odgojiteljice Područnog odjela Maslačak Dječjeg vrtića Cvrčak u Čakovcu.

– Povodom prvog dana jeseni za djecu su pripremile predstavu, djeca su sama izrađivala jesenske ukrase za glave te u suradnji s roditeljima organizirale čašćenje voćem. Glumice odgojiteljice su na kraju predstave zaslužile ogroman pljesak malih ručica. To im je bila najdraža nagrada za njihov trud. Sunčano vrijeme je bilo idealno za nastavak druženja uz ples na vrtićkom igralištu – objašnjavaju iz Vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje