Povežite se s nama

Crna kronika

Dolijali mladići: 20-godišnjaku zaplijenjene tablete i novac, starijem kolegi hrpa droge

Objavljeno:

- dana

U petak, 7. prosinca u popodnevnim satima u Prelogu, zatečen je 21-godišnjak sa šireg područja grada Preloga u posjedovanju 54,2 grama droge amfetamin.

Temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je kuća koju koristi mladić, gdje je pronađeno i oduzeto 106,2 grama marihuane, 8,2 grama bijelog kristalnog praha nalik na drogu MDMA, tri doze (markice) nalik na LSD i digitalna vaga.

U nastavku kriminalističkog istraživanja u subotu, 8. prosinca, temeljem naloga Županijskog suda u Varaždinu pretražena je kuća na području grada Čakovca, kojom se koristi 20-godišnjak sa šireg područja općine Podturen, gdje je pronađeno i oduzeto šest pizeva (tzv. „suza“) nalik na drogu MDMA, 58 tableta nepoznatog sadržaja, digitalna vaga i više od 100 PVC vrećica te novac u iznosu od nekoliko tisuća kuna.

Protiv obojice osumnjičenih podnijete su kaznene prijave nadležnom državnom odvjetništvu, zbog počinjenih kaznenih djela u svezi s neovlaštenim posjedovanjem i prodajom droge.

Crna kronika

Maloljetnik javio policiji da ozlijeđeni pješak krvari nakon naleta automobila, dojava je bila lažna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Temeljem zaprimljene obavijesti Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije provedeno je kriminalističko istraživanje nad mlađim maloljetnikom s područja Međimurske županije, zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela lažne uzbune.

Naime, osumnjičeni je u utorak, 24. siječnja ove godine u 19:41 sati putem mobilnog telefona obavijestio hitnu medicinsku pomoć da je na cesti kod Gornjeg Hrašćana, u smjeru Paraga, došlo do naleta osobnog automobila na pješaka, koji krvari uslijed zadobivene ozljede noge. Takva dojava iziskivala je žurno djelovanje hitne medicinske pomoći i policije koji su odmah upućeni na mjesto događaja, ali je provedenim postupanjem utvrđeno da se radi o lažnoj  dojavi.

Dovršenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni mlađi maloljetnik počinio opisano kazneno djelo lažne uzbune te će se prama njemu podnijeti kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Nastavite čitati

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje