Povežite se s nama

Međimurje

Tamburaši u Čakovcu pokidali žice za MURID-ove mališane

Objavljeno:

- dana

DOBROTVORNI KONCERT

Roditelji djece koja koriste podršku Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu udružili su u srijedu snage s glazbenicima velikog srca i razveselili publiku na cjelovečernjem humanitarnom koncertu koji je održan u Centru za kulturu Čakovec.

U prepunom gledalištu organizatorima su svoju podršku dali međimurski župan Matija posavec i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Kupnjom ulaznica za dobrotvorni koncert ”Roditelji, djeca i zajednica za MURID“ posjetitelji su nesebično pomogli rad spomenute udruge koja trenutno u tretmanu ima 70-tak djece s razvojnim i socijalnim rizicima, dok se kroz godinu na savjetovanje javi više od 200 obitelji. Inače, u MURID-u su trenutno najviše okupirani opremanjem prve senzorne dvorane, koja će biti od velike koristi u senzornoj integraciji korisnika. Među glazbenicima koji su ih podržali na prošlotjednom humanitarnom koncertu bio je legendarni Željko Bebek. Publiku je zapalio pjesmom “Ja po kafanama“, a pratnju su mu i ovog puta osigurali tamburaši Centra tradicijske kulture iz Varaždina. Veliki pljesak zaradili su i miljenici nedavno održanog MEF-a, članovi Tarapana banda, izvedbom svojeg hita “Vidim te u bijelom“. Poseban štih koncertu osigurali su bednjanski Kavaliri i tamburaški sastav Elita iz susjednog Varaždina, čiji članovi se uvijek odazovu na akcije MURID-a. Posljednja je održana u petak, kad su se djeca mogla do mile volje družiti i fotografirati s Djedom Mrazom te njegovim pomoćnicima i pomoćnicama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U Oporovcu misna slavlja i proštenje povodom blagdana Gospe Snježne

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

FOTO: Studio VIPRO

Svečano je danas u Oporovcu, gdje se slavi blagdan Gospe Snježne uz proštenje.

Misna slavlja na rasporedu su od 10.30 te 15 sati, pri čemu je već održano jedno ujutro u 7.30.

U 19.30 organizira se pak proščenjska zabava uz Mirka Švendu Žigu i Oporovskog teteca.

Nastavite čitati

Međimurje

Dan Kuršanca na blagdan Gospe Snježne obilježen u svečanom tonu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Svetom misom, polaganjem vijenaca, sportskim igrama te zabavom i druženjem obilježen je Dan Kuršanca. Ovo naselje u sastavu Grada Čakovca 5. kolovoza (blagdan Gospe Snježne) obilježava kao svoj dan.

Kao i ranijih godina, položen je vijenac i zapaljene svijeće podno spomenika Branku Kosu. Odavanjem počasti ovom jedinom poginulom hrvatskom branitelju iz Kuršanca, ujedno je i obilježen današnji Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Uime Grada Čakovca i Mjesnog odbora Kuršanec vijenac su položili predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga i predsjednik Mjesnog odbora Siniša Kregar. Uz članove obitelj, počast poginulim Kosu dali su i predstavnici udruga koje djeluju na kuršanečkom području i brojni mještani, a molitvu za njega i sve poginule branitelje predvodio je župnik Župe sv. Nikole biskupa Novo Selo na Dravi, vlč. Ivan Munđar.

Velečasni Munđar predvodio je i misno slavlje u kapeli Gospe Snježne, te molitvu pred svečani ručak. Pozdravljajući okupljene, predsjednik Gradskog vijeća Josip Varga, mještanima je čestitao njihov dan te ih pozvao da svi zajedno radimo kako bi uvjeti života i rada na cijelom gradskom području bili na visokoj razini. Mještanima, posebno onima koji aktivno sudjeluju u društvenom životu preko neke od udruga, zahvalio se na svemu što čine kako bi se naš grad predstavio u što boljem svjetlu.

– Ove godine obnovljeno je pročelje na društvenom domu, postavljena kamera za kontrolu prometa, na nekoliko mjesta uređena oborinska kanalizacija, postavljeno novo dječje igralište, a čim se otvori mogućnost, za sufinanciranje putem europskih fondova, prijavit će se dogradnja školske sportske dvorane – kažu iz Grada Čakovca.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje