Povežite se s nama

Međimurje

Tamburaši u Čakovcu pokidali žice za MURID-ove mališane

Objavljeno:

- dana

DOBROTVORNI KONCERT

Roditelji djece koja koriste podršku Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu udružili su u srijedu snage s glazbenicima velikog srca i razveselili publiku na cjelovečernjem humanitarnom koncertu koji je održan u Centru za kulturu Čakovec.

U prepunom gledalištu organizatorima su svoju podršku dali međimurski župan Matija posavec i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Kupnjom ulaznica za dobrotvorni koncert ”Roditelji, djeca i zajednica za MURID“ posjetitelji su nesebično pomogli rad spomenute udruge koja trenutno u tretmanu ima 70-tak djece s razvojnim i socijalnim rizicima, dok se kroz godinu na savjetovanje javi više od 200 obitelji. Inače, u MURID-u su trenutno najviše okupirani opremanjem prve senzorne dvorane, koja će biti od velike koristi u senzornoj integraciji korisnika. Među glazbenicima koji su ih podržali na prošlotjednom humanitarnom koncertu bio je legendarni Željko Bebek. Publiku je zapalio pjesmom “Ja po kafanama“, a pratnju su mu i ovog puta osigurali tamburaši Centra tradicijske kulture iz Varaždina. Veliki pljesak zaradili su i miljenici nedavno održanog MEF-a, članovi Tarapana banda, izvedbom svojeg hita “Vidim te u bijelom“. Poseban štih koncertu osigurali su bednjanski Kavaliri i tamburaški sastav Elita iz susjednog Varaždina, čiji članovi se uvijek odazovu na akcije MURID-a. Posljednja je održana u petak, kad su se djeca mogla do mile volje družiti i fotografirati s Djedom Mrazom te njegovim pomoćnicima i pomoćnicama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Grad Čakovec donirao Odjelu otorinolaringologije Županijske bolnice Čakovec

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Županijska bolnica Čakovec, točnije Odjel otorinolaringologije, zahvaljujući donaciji Grada Čakovca bogatiji je za tri televizora.

Oni su kupljeni sredstvima programa Grada Čakovca – prijatelja djece, a Koordinacijski odbor odlučio je da se ove godine donira pacijentima odjela za uho, grlo i nos.

Prilikom predaje donacije, gradonačelnica Grada Čakovca Ljerka Cividini rekla je da iako Grad nema zakonske obveze financirati zdravstveni sustav, ovakvim akcijama nastoji poboljšati ne samo kvaliteta usluge, već i olakšati boravak na bolničkim odjelima, posebno onim najmlađima. Naša bolnica među najboljima je u Hrvatskoj, a želimo da, djeci koja se moraju bolnički liječiti, boravak bude što ugodniji.

Na donaciji su se zahvalili ravnatelj Županijske bolnice dr. med. Igor Šegović te voditelj Odjela otorinolaringologije dr. med. Danko Blažeka.

UNICEF i Svjetska zdravstvena organizacija 1989. godine pokrenuli su inicijativu Bolnice – prijatelji djece, a Grad Čakovec od 2002. godine u sklopu programa Grad – prijatelj djece financira nabavu određene opreme u skladu s potrebama naše Županijske bolnice, Doma zdravlja i Zavoda za javno zdravstvo. Tako se 2021. godine pomoglo u opremanju Odjela abdominalne i dječje kirurgije, a lani su na istom odjelu oslikani zidovi te kupljene majice.

U Republici Hrvatskoj provodi se program pod nazivom “Za osmijeh djeteta u bolnici” koji ima za cilj humanizaciju bolničkog liječenja djece stvaranjem najviših standarda kako bi mališani što lakše prebrodili boravak u bolnici. Ovo je samo jedan mali korak prema tome.

Nastavite čitati

Međimurje

Sveti Nikola iznenadio vrtićarce s područaja Murskog Središća

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na snježno jutro 6. prosinca jasličke skupine dječjih vrtića s područja grada Mursko Središće Maslačak i Pahuljica iznenadio je dolazak svetog Nikole.

I dok su oni najmanji bojažljivo primali slatke paketiće, oni nešto stariji klinci čekali su dolazak u Centru za kulturu „Rudar“. Da bi njihova nestrpljivost bila manja pobrinuli su se članovi Dječjeg gradskog kazališta iz Čakovca s predstavom „Luckasti klaunovi“. Smijeha i veselja nije nedostajalo. Tijekom same predstave u prepunoj dvorani Centra za kulturu, oko 150 mališana bodrilo je svoje klaunove, a neki sretnici od njih zajedno s klaunovima sudjelovalo su u predstavi. Na samom kraju predstave klaunovi su završili i poručili djeci da mogu natrag u vrtiće.

No djeca se nisu dala smesti, te su glasno dozivala svetog Nikolu koji je došao na pozornicu i darivao ih sa slatkim paketićima.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje