Povežite se s nama

Međimurje

Tamburaši u Čakovcu pokidali žice za MURID-ove mališane

Objavljeno:

- dana

DOBROTVORNI KONCERT

Roditelji djece koja koriste podršku Međimurske udruge za ranu intervenciju u djetinjstvu udružili su u srijedu snage s glazbenicima velikog srca i razveselili publiku na cjelovečernjem humanitarnom koncertu koji je održan u Centru za kulturu Čakovec.

U prepunom gledalištu organizatorima su svoju podršku dali međimurski župan Matija posavec i čakovečki gradonačelnik Stjepan Kovač. Kupnjom ulaznica za dobrotvorni koncert ”Roditelji, djeca i zajednica za MURID“ posjetitelji su nesebično pomogli rad spomenute udruge koja trenutno u tretmanu ima 70-tak djece s razvojnim i socijalnim rizicima, dok se kroz godinu na savjetovanje javi više od 200 obitelji. Inače, u MURID-u su trenutno najviše okupirani opremanjem prve senzorne dvorane, koja će biti od velike koristi u senzornoj integraciji korisnika. Među glazbenicima koji su ih podržali na prošlotjednom humanitarnom koncertu bio je legendarni Željko Bebek. Publiku je zapalio pjesmom “Ja po kafanama“, a pratnju su mu i ovog puta osigurali tamburaši Centra tradicijske kulture iz Varaždina. Veliki pljesak zaradili su i miljenici nedavno održanog MEF-a, članovi Tarapana banda, izvedbom svojeg hita “Vidim te u bijelom“. Poseban štih koncertu osigurali su bednjanski Kavaliri i tamburaški sastav Elita iz susjednog Varaždina, čiji članovi se uvijek odazovu na akcije MURID-a. Posljednja je održana u petak, kad su se djeca mogla do mile volje družiti i fotografirati s Djedom Mrazom te njegovim pomoćnicima i pomoćnicama.

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO „Srce je ispunjeno radošću i veseljem jer je duh Vincekova pohoda uspješno održan!“

Objavljeno:

- dana

Facebook/23. Vincekov (virtualni) pohod

Od 15. do 24. siječnja uspješno je održan 23. Vincekov pohod, ovoga puta u virtualnom izdanju.

Uključili su se brojni ljubitelji rekreacije i prirode, zainteresirani pojedinci, udruge, klubovi i društva iz Međimurja i drugih županija, ali i iz drugih država, a pješačke rute sudionici su mogli birati sami te pritom zabilježiti GPS trag, fotografirati svoj pohod te podijeliti fotografiju u Facebook grupi Vincekova pohoda.

Naravno, pripremljena je bila i standardna staza Vincekova pohoda.

„Hvala svima!“

Zadovoljstvo zbog velike zainteresiranosti za neobično izdanje ovog pohoda izrazili su i organizatori iz Planinarskoga društva „Bundek“ na svojim internetskim stranicama.

– Dragi prijatelji, srce je veliko kao kuća, ispunjeno radošću i veseljem, jer je naša želja da održimo duh Vincekova pohoda uspjela u najvećoj mogućoj mjeri. Potaknuli smo stotine i stotine ljudi, trkača, šetača, hodača, sportaša, biciklista, veseljaka i drugih da nam se pridruže u vašim i našim Vincekovim pohodima te da se družimo, razmjenjujemo fotografije i pozitivne vibracije i zato vam od svega srca hvala! Hvala svima koji su se odazvali na hodanje, svima koji su slali fotografije, lijepe riječi podrške i dobre vibracije… – stoji u objavi PD-a „Bundek“, uz nadu da će idući, 24. Vincekov pohod 2022. godine zablistati u punom sjaju te da će biti najbolji, najmasovniji i najveseliji dosad.

– Do onda nemojte stati: hodajte, šetajte, planinarite, trčite, biciklirajte i dalje, čuvajte sebe i druge i šaljite dobre vibracije svuda oko sebe! – poručuju iz „Bundeka“.

Naime, na jedinstveni događaj službeno se prijavilo 400-tinjak sudionika.

Bilo je onih koji su se svojim fotografijama uključili u FB grupu, ali i onih koji se nisu prijavili, ali su hodali.

Vincekova staza bila je posjećena svakim danom te je njome prolazilo puno entuzijastičnih grupa, naravno, držeći se epidemioloških mjera, rekla je Sonja Vršić, predsjednica PD-a „Bundek“.

Dodajmo da će autori najzanimljivijih i najkreativnijih fotografija s temom 23. Vincekova pohoda biti nagrađeni.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Međimurski obrtnici poslali građevinski materijal u potresom razrušeno područje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Grad Prelog/Studio VIPRO

Članovi Udruženja obrtnika Međimurske županije i Ceha graditeljstva uključili su se u akciju pomoći potresom pogođenih područja: osigurali su 48 paleta građevinskog materijala – cigli i crijepova, koji će uvelike pomoći u obnovi oštećenih kuća.

Građevinski materijal namijenjen je području grada Petrinje, kamo je otpremljen u dva šlepera. Prijevoz jednim kamionom osiguran je besplatno zahvaljujući „Kol-transportu“, a drugi je plaćen.

Međimurski obrtnici, a među njima i brojni obrtnici iz Preloga, udružili su tako snage i pokazali solidarnost s područjima koja su pretrpjela ogromnu štetu nakon potresa 28. i 29. prosinca 2020. godine.

– Zahvaljujemo svim obrtnicima koji su sudjelovali u donaciji materijala – poručuju u Udruženju obrtnika Međimurske županije.  

Nastavite čitati