Povežite se s nama

Crna kronika

“Tata je Ptičeku na parkiralištu u kuverti dao novac”

Objavljeno:

- dana

SVJEDOČENJE IZ DJETINJSTVA SINA PREMINULOG PERE KOCIJANA

U slučaju protiv bivšeg direktora Parkova Miljenka Ptičeka ispitani su svi svjedoci optužbe. Među njima i sin preminulog krunskog svjedoka Pere Kocijana, Ivan Kocijan.

– Jedno večer moj tata i ja išli smo na parkiralište Branke. Stali smo na sredinu parkirališta i u jednom trenutku je u auto ušao Miljenko Ptiček. Sjećam se da su moj otac i on kratko razgovarali, ali ne znam o čemu. Moj otac je Ptičeku dao kuvertu u kojem su bile novčanice, a obojica su brojila taj novac. Radilo se o 10 do 15 tisuća kuna – svjedočio je danas na varaždinskom Županijskom sudu Ivan Kocijan. On je sin preminulog Pere Kocijana vlasnika tvrtke Ekofrut kojega je, prema optužnici, Ptiček u više navrata poticao da Parkovima izdaje fiktivne račune za poslove koje Ekofrut nije obavio. Na taj način Parkove je oštetio za više stotina tisuća kuna.

Ptičekovi odvjetnici tvrde da je Kocijan nagovoren da lažno svjedoči

To je samo jedan od dijelova optužnice protiv bivšeg direktora Parkova Ptičeka kojeg se tereti za više zloupotreba položaja i ovlasti u gospodarskom poslovanju i poticanju na krivotvorenje službene isprave kojim je navodno oštetio poduzeće za više od milijun kuna. Kako se Kocijan danas nije mogao sjetiti kada je bio taj događaj, niti da li je tada imao 9,10 ili 11 godina obrana je njegov iskaz odbacila uz dodatno obrazloženje da “je nagovoren da lažno svjedoči”.

Kocijan je uz suprugu bivšeg voditelja zelenih površina Stjepana Pehardu Božića, Valentinu, bio zadnji svjedok optužbe. Peharda Božić sudu je iskazala kako je za vrijeme kada je bila u braku sa suprugom on gotovov svaki dan kroz 10 godina u njihovo dvorište i garažu dovozio gnojivo, mehanizaciju, sadnice, šljunak, a to sve utovarivali su radnici Parkova. – Zbog toga smo se sukobljavali sa susjedima s kojima dijelimo dvorište. Moj bivši suprug nije mi pričao kome se to vozi, a u prolazu sam čula da se to vozi Ptičeku, Vitezu i gospodinu iz Porezne – rekla je Peharda Božić.

Svjedočit će Ivan Čehok i njegova supruga, Zlatko Horvat i Dražen Vitez

Nakon što su ispitani svi svjedoci optužbe u postupku protiv Miljenka Ptičeka na red u sudskom preocesu dolaze svjedoci obrane, njih oko 30. Među njima su i bivši varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok i njegova supruga Anamarija, bivši dogradonačelnik Zlatko Horvat, bivši načelnik Policijske uprave varaždinske Dražen Vitez. Njihova imena su se u postupku spominjala kroz svjetlo “onih kojima su Parkovi bez naplate uređivali okućnice”.

Izvor:
Foto: Arhiva RT

Crna kronika

Tko je tijekom noći provaljivao u ugostiteljske objekte u Gornjem Kućanu i Kućan Marofu?

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Ilustracija

Policija je javila o više krađi i provala.

Mi smo izdvojili neke.

Tijekom noći, 15/16. travnja, u Gornjem Kućanu, nepoznati je počinitelj provalio u ugostiteljski objekt i otuđio novac. Materijalna šteta utvrdit će se naknadno.

Iste noći u Kućan Marofu, nepoznati je počinitelj pokušao provaliti u jedan ugostiteljski objekt te je odustao od daljnje namjere. Visina materijalne štete nastale provalom procjenjuje se na više stotina eura.

Policijski službenici nastavljaju rad na pronalasku počinitelja ovih kaznenih djela.

Nastavite čitati

Crna kronika

U Varaždinu biciklisticu (80) na zebri udarilo teretno vozilo

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U prometnoj nesreći koja se dogodila u utorak, 16. travnja, oko 9.20 sati, u Ulici parka Ivana Pavla II. u Varaždinu, ozlijeđena je 80-godišnjakinja, javila je PU varaždinska.

Ona je upravljala biciklom pješačko-biciklističkom stazom. Dolaskom do pješačkog prijelaza, nastavila se biciklom kretati ravno te se uključila u promet sa nogostupa na kolnik, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Tom prilikom je na zadnji dio njezinog bicikla sa prednjim lijevi djelom naletio teretni automobil kojim je upravljao 55-godišnjak.

Od udarca 80-godišnjakinja je pala na kolnik i zadobila ozlijede. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici u Varaždinu, a njezine ozlijede će se okvalificirati naknadno.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje