Povežite se s nama

Događanja

Tedi Spalato se družio s Varaždincima, večeras pjeva u HNK

Objavljeno:

- dana

PREDAVANJA O LEUKEMIJI I LIMFOMIMA, A POTOM KONCERT

Što je leukemija, a što su limfomi, koje su nuspojave kemoterapije, kako psihički izdržati liječenje, samo su dio pitanja na koje su prijepodne na Franjevačkom trgu u Varaždinu odgovarali članovi Hrvatske udruge leukemija i limfomi predvođeni predsjednikom Dubravkom Hoićem, poznatim gospodarstvenikom koji se i sam borio protiv zloćudne bolesti krvotvornog sustava.

No pridružio im se i poznati kantautor Tedi Spalato, koji je također član Udruge, a večeras u 19 sati će s grupom Marinero u varaždinskom HNK održati humanitarni koncert.

– Moj prijatelj je obolio od hematoloških bolesti, a u Udrugu me pozvala moja prijateljica Mira. Prvi humanitarni koncert smo organizirali u Osijeku, a večeras, evo, nastupam ovdje u Varaždinu. Odaziv je izuzetno dobar, ali danas je u prvom planu program Udruge “Znanjem do zdravlja”. Prije koncerta će biti puno predavanja o leukemiji i limfomima, što je važno za ljude, da dobiju kvalitetne informacije o ovim bolestima i njihovom liječenju – rekao nam je Tedi Spalato.

Upravo je to i cilj programa “Znanjem do zdravlja”: Udruga leukemija i limfomi želi građanima što dostupnijima učiniti informacije o ovim bolestima, koje su sve učestalije. Iznimka nije ni Varaždinska županija. Na Odsjeku za hematologiju varaždinske bolnice prošle su godine primili čak 70 novoobljelih osoba od leukemije i limfoma.

Predavanja u Županijskoj palači

Predavanjem o nuspojavama kemoterapijskog liječenja program u Županijskoj palači otvorila je varaždinska liječnica dr. Renata Babok-Flegarić, internist – hematolog, a nakon nje predavanja održava još petero liječnika iz Zagreba i Osijeka.

U 16.30 sati biti će prikazan dokumentarno-autobiografski film “Klasa optimist” Lane Šarić, nakon čega je predviđen razgovor s autoricom filma i članicom Udruge.

Koncert Tedija Spalata počinje u 19 sati, a na blagajni HNK Varaždin karte po cijeni od 100 ili 50 kuna možete kupiti dva sata prije koncerta.

Kupnjom karte dajete podršku oboljelima od zloćudnih bolesti krvotvornog sustava i radu Udruge.

Izvor:
Foto: ezadar

Događanja

Zlatne Gorice: Loza je “potkupljena” darovima i pjesmom, fino se jelo i pilo i nova godina u vinogradu počinje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Zlatne Gorice na Varaždin Bregu bile su danas nezaobilazan domaćin za sve koji vole Vincekovo.

Udruga vinogradara i voćara „Varaždinbreg“, u suradnji sa Turističkom zajednicom Općine Gornji Kneginec, organizirala je ovo tradicionalno obilježavanje „Svetog Vinka“, zaštitnika vinogradara i vinograda.

Ceremonija obilježavanja početka još jedne marljive godine rada u vinogradu popraćena je glazbom tamburaša, finom hranom i jasno, najukusnijim kaljicama.

Da bi se umilili trsovima za najbolje grožđe, gosti su svi zajedno, praćeni tamburašima, otpjevali pučku „Trsek moj zbudi se”. Na trsje su povješani darovi, svećenik je blagoslovio lozu i nova vinogradarska godina službeno je započela.

Nastavite čitati

Događanja

Topličanci uživaju u svojoj Božićnoj priči, a mališani s nestrpljenjem čekaju sutrašnji dolazak Motomrazova

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

“Toplička Božićna priča” jutros se nastavila u najljepšoj mogućoj vizuri u ovo doba godine – snježni pokrivač prekrio je grad.

Prava je to atmosfera za brojna događanja Božićne priče.Tijekom trodnevne priredbe Toplićanci i njihovi gosti mogu razgledavati Mali sajam eko proizvoda i rukotvorinama kao stvorenima za originalne božićne poklone.
U predahu šetnje u kućici restorana “Bernarda” nudi se kuhano vino, bezalkoholni i onaj jači, alkoholni punč, Križevačko craft pivo, domaća pita, hrana s roštilja i vrući, šarf gulaš.
Sinoć su posjetitelje zabavljali Neven i Leo, a večeras je na redu iznova jedan duo, Mirta i Emerik.
Poslijepodne će klinci, ali i svi koji se tako osjećaju sjesti u toplo kino i pogledati predstavu “Patuljci pojma nemaju pa se Djedici hitro spremaju”.
Nedjelja je rezervirana za svima one najdraže na Topličkom Božićnom sajmu – u 15  sati stižu Motomrazovi, čija je uzajamna ljubav s djecom velika.
Kakvi bi to Motomrazovi bili bez darova, pa će iz svojih vreća na motorima slatkim poklonima darivati mališane.
Paljenjem treće adventske svijeće u 16 sati završava se službeni dio ovogodišnje “Topličke Božićne priče”.

 

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje