Povežite se s nama

Međimurje

Tehnološko-inovacijski centar Međimurja u novom EU projektu

Objavljeno:

- dana

DIGITRANS

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje sudjelovao je kao partner u prijavi projekta DIGITRANS – Digitalna transformacija Dunavske regije.

Riječ je o projektu odabranom za sufinanciranje u sklopu prvog poziva Transnacionalnog programa “Interreg Danube 2014.-2020.”, ukupne vrijednosti 2.106.825 eura. Glavni cilj projekta je razvoj regionalnih edukacijskih programa za mala i srednja poduzeća, kroz koje će im se pružiti znanja potrebna za aktivnu digitalnu transformaciju poslovanja. Udio TICM-a iznosi 93.534 eura uz intenzitet sufinanciranja od 85 posto. Projekt će se provoditi od siječnja 2017. godine do lipnja 2019. godine, a projektni konzorcij čini 15 partnera iz Njemačke, Hrvatske, Austrije, Slovenije, Bugarske, Mađarske i Rumunjske. Osim TICM-a, partner iz Hrvatske je Fakultet organizacije i informatike Varaždin, dok je vodeći partner inovacijska agencija MFG – Medien und Film Gesellschaft Baden-Württemberg mbH iz Njemačke.

Izvor:
Foto:

Međimurje

U subotu ponovno dobrotvorna akcija “Radio gorice za Katružu”

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Novo izdanje dobrotvorne akcije “Radio gorice za Katružu” održat će se u subotu, 23. rujna, diljem gornjeg Međimurja gdje će organizatori iz Humanitarne zaklade solidarnosti Katruža Međimurske županije i Radija 1 s prijateljima, donatorima i gostima obilaziti gorice te prikupljati grožđe, mošt i ostale oblike donacije za nove cikluse pomoći međimurske Zaklade građanima.

Polazak je ispred Gradskih bazena Marija Ružić u Čakovcu, odakle se u 8 sati kreće prema Svetom Urbanu, a na brojnim postajama diljem bregovitog dijela našega kraja povorku će pratiti glazba za koju će se pobrinuti provjereni međimurski glazbenici – članovi Skandal benda, Josip Sanjković Mitrica te DJ Radija 1.

U Humanitarnoj zakladi Katruža Međimurske županije ističu da je cjelokupni prihod akcije isključivo namijenjen pomaganju bolesnim osobama s ovog područja, te pozivaju građane da se uključe donacijom u grožđu, moštu, novčanim prilozima ili nekim drugim oblikom doprinosa postanu sudionici ove lijepe priče koja dugi niz godina širi svjetlost nade ljudima u potrebi.

Nastavite čitati

Međimurje

FOTO Radna akcija u vrtiću „Maslačak“: roditelji izradili nova igrala, a djeca ih obojala

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U vrtiću „Maslačak“, područnom odjelu Dječjeg vrtića „Cvrčak“, održana je radna akcija uređenja vrtićkog dvorišta.

Roditelji su nabavili materijale te od njih izradili stolove, klupice, kuhinju i glazbeni kutak. U vrtić su došli kao pravi majstori s alatom i od drveta napravili „ čuda“.

Sve je obojano zajedno s djecom koja su aktivno sudjelovala, što daje posebnu vrijednost svemu napravljenom.

Obojana su i sva postojeća igrala, a na klackalice i njihaljke stavljene su nove sjedalice.

– Vrtićko dvorište područnog odjela „Maslačak“, Dječjeg vrtića „Cvrčak“, dobilo je novi sjaj. Djeca će uživati u igri na igralima koja su napravili njihovi roditelji, a oni sami obojali po želji. Veliko hvala roditeljima, djeci i odgojiteljima na hvalevrijednoj akciji – poručili su iz vrtića.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje