Povežite se s nama

Međimurje

Tehnološko-inovacijski centar Međimurje organizira seminar o energetskoj učinkovitosti

Objavljeno:

- dana

O zelenoj ekonomiji, održivom razvoju i kružnom gospodarstvu posljednjih se godina puno priča, i to ne bez razloga.

U sljedećem višegodišnjem financijskom okviru Europske unije 2021.-2027., ukupno 373,9 milijardi eura bit će usmjereno na područje prirodnih resursa i okoliša, a glavni ciljevi postavljeni pred članice su zelena i digitalna tranzicija i otporno gospodarstvo.

Što znači zelena ekonomija i zašto je važna? Definicija organizacije United Nations Environment Programme (UNEP) kaže da je to „Ekonomija čiji rezultati dovode do povećanja ljudskog blagostanja i socijalne jednakosti, a ujedno smanjuje rizike za okoliš i oskudica u okolišu.“

Društvena, gospodarska i politička zajednica shvatila je da je koncept zelene ekonomije budućnost.

Želite li svoje poslovanje uskladiti s načelima održivosti ili naučiti više, prijavite se na seminar u organizaciji Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje (TICM) pod nazivom „Elektrane i energetska učinkovitost – praktična rješenja“ koji će se održati u srijedu, 14. travnja, s početkom u 10 sati u multimedijalnoj dvorani Tehnološko-inovacijskog centra Međimurje,na adresi Bana Josipa Jelačića 22/b Čakovec.

Predavači su stručnjaci iz različitih područja povezanih sa zaštitom okoliša i održivim razvojem, a teme o kojima će pričati su povećanja energetske učinkovitosti poslovanja i uvođenju obnovljivih izvora energije u poslovanje, s naglaskom na konkretne primjere.

Nakon završetka službenog dijela predavanja, sudionici će imati priliku postaviti pitanja predavačima i s njima raspraviti o temama koje ih posebno zanimaju.

Više o programu seminara i predavačima pročitajte ovdje.

Međimurje

FOTO Članovi DOSTI-ja i ove godine uživali na ljetovanju u Rijeci

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Društvo osoba s tjelesnim invaliditetom Međimurske županije i ove je godine organiziralo tradicionalno ljetovanje u Rijeci za svoje članove.

Dvanaestero članova i članica na moru je provelo pet dana u razdoblju od 10. do 15 srpnja, odnosno 10 dana u razdoblju od 15. do 24. srpnja, ovisno o terminu koji su odabrali.

Smještaj je bio osiguran u učeničkom domu „Podmurvice“.

Na ljetovanje u Rijeku tradicionalno se odlazi već nekoliko godina zbog prilagođene plaže u uvali Kostanj, na kojoj članovi bezbrižno mogu uživati u kupanju, sunčanju i druženju.

Plaža Kostanj danas je jedna od najopremljenijih plaža za ugodno ljetovanje osoba s invaliditetom.

Prostorno rješenje omogućava osobama s invaliditetom svih uzrasta jednostavno kretanje i funkcionalno korištenje cijelog prostora za kupanje, rehabilitaciju i odmor.

– I ove godine članovi su se vratili puni pozitivnih dojmova, odmoreni i vedri, što dokazuje da more ima pozitivno djelovanje na svakog pojedinca. More mnogima služi kao rehabilitacija, odmor, opuštanje od svakodnevice i prilika za druženje s ostalim članovima Društva, tako da se svakako željno iščekuje odlazak u Rijeku i iduće godine – rekli su iz DOSTI-ja.

Nastavite čitati

Međimurje

Koncerti na Porcijunkulovu uz COVID potvrdu, a možda će vam trebati i maska na otvorenom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: ilustracija

Tradicionalno Porcijunkulovo ove će se godine održati u Čakovcu od 30. srpnja do 2. kolovoza.

Program je bogat, ali odvijat će se uz epidemiološke mjere.

Nina Badrić, Željko Bebek, Opća opasnost i Klapa Iskon nastupaju na Porcijunkulovu

Organizatori su najavili mjere kojih će se morati držati posjetitelji, a mi ih prenosimo:

Sukladno odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, na koncertima manifestacije mogu prisustvovati:

  • osobe s važećom EU digitalnom COVID potvrdom
  • osobe s važećom potvrdom o preboljenju bolesti COVID-19
  • osobe s pisanom potvrdom izdanom od strane ovlaštene zdravstvene ustanove o negativnom PCR-u ili brzom antigenskom testom
  • osobe s važećom potvrdom o provedenom cijepljenju

Prilikom ulaska tako ćemo tražiti da svatko od posjetitelja posjeduje jednu od gore navedenih potvrdi.

Također, bit će obaveza nošenja maski na otvorenom ukoliko se neće moći osigurati minimalni propisani fizički razmak.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!