SPORTSKI KAMPOVI

Iako vremenske prilike nisu bile sklone mladim sportašima, uz to što je još i glavna sezoniagodišnjih odmora te održavanje Porcijunkulova, interes za serijal ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” ne opada.

Održan je 15. od 22 planirana ovogodišnja ljetna sportska kampa.
Na teniskim terenima u čakovečkom središtu, u organizaciji Teniskog kluba Franjo Punčec održan je kamp iz tenisa.
Zbog ljetnih vrućina koje ovih dana dosežu maksimum, kamp se održavao od 8 do 10 sati. Voditelj kampa Bojan Ružić zbog velikog interesa školaraca namjeravao ih je podijeliti u dvije grupe, ali temperature zraka to nisu dozvoljavale. – Imamo puno sudionika i naših osam trenera rade maksimalno opterećeni. Nakon odaziva 100-tinjak djece željeli smo ih podijeliti u dvije grupe, s time da bi mlađi dolazili od 8 do 10, a stariji od 10 do 12, ali vrućine su prevelike. Zbog dobrobiti djece stavili smo ih sve u jednu grupu, i to što ranije, a osigurali smo i dovoljne količine osvježavajućeg pića – izjavio je Ružić.

Govoreći o teniskom kampu, rekao je i kako je tjedan dana dovoljno da se nauče osnove. – Naučit će osnovne udarce u tenisu; servis, forhand, backhand i volej. Sve to odradit će kroz interakciju s trenerima i vršnjacima. Naši treneri pripremili su i različite igre kako bi im još dodatno približili bijeli sport – naglasio je Ružić. Pohvalio je ideju sportskih kampova, jer u Klubu primjećuju porast interesa i novih članova nakon njih. – Riječ je o sportu koji ima dugu tradiciju u Čakovcu, naš klub je jedan od najbolje organiziranih u zemlji, a zbog novih članova ne treba sumnjati u budućnost – poručio je direktor TK Franjo Punčec.

Organizatori ljetnih sportskih kampova “Svaki tjedan sport jedan” su Grad Čakovec i Zajednica sportskih udruga Čakovca.
Kampove djeca s čakovečkog područja plaćaju 80 kuna, a iz drugih dijelova Međimurja 150. Za to dobivaju mogućnost neograničenog broja dolazaka na sportske kampove, osvježenje i majicu. Prijave se obavljaju na recepciji čakovečkih Gradskih bazena, a traju tijekom cijelog ljeta.

Izvor:
Foto: privatna arhiva

Komentari

Komentara