Povežite se s nama

Međimurje

Tenisačica Antonia Ružić i gimnastičar Filip Ude najbolji sportaši!

Objavljeno:

- dana

U organizaciji Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije održano je proglašenje najboljih sportaša Međimurja u 2018. godini te su dodijeljena najviša županijska sportska priznanja „Franjo Punčec“.

U Hotelu Park okupili su se brojni uzvanici, sportaši, treneri, sportski djelatnici, predstavnici sportskih organizacija i odbora, ljubitelji i podupiratelji sporta. Uz predsjednika Zajednice sportskih udruga i saveza Međimurske županije Matu Kljajića, na svečanosti su bili župan Međimurske županije Matija Posavec, gradonačelnik Grada Čakovca Stjepan Kovač, privremena pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Međimurske županije Blaženka Novak, član Etičkog povjerenstva HOO Josip Freiler, predsjednik Hrvatskoga zbora sportskih novinara Jura Ozmec, predsjednik Zajednice sportskih udruga Čakovca Bojan Ružić te predsjednik Zajednice sportskih udruga Preloga Dejan Naranđa.

Svečani trenutak

Da je ovo najsvečaniji trenutak međimurskog sporta, naglasio je župan Matija Posavec.
– Za vas dobitnike to je kruna vašega truda i ulaganja u sebe, no značajan je trenutak i za sve nas koji pratimo i podržavamo vaš rad. Posebno smo ponosni na vas, ali i zajednicu koju predstavljate.

Ako nešto jednu regiju može predstaviti u pozitivnome svjetlu izvan njezinih granica – to je sport! I u protekloj godini rezultate ste ostvarivali od srca, testirali svoje granice i predano odrađivali treninge, na čemu vam treba čestitati. Mnogi su sportski uspjesi ostvareni u našoj županiji, a svaki pojedinac koji postigne određeni rezultat na natjecanju je vrijedan i treba mu stisnuti ruku – rekao je Posavec.

Predsjednik krovne organizacije međimurskoga sporta Mato Kljajić naglasio je da je protekla godina, zahvaljujući Vatrenima i teniskoj reprezentaciji, bila najuspješnija godina u povijesti hrvatskog sporta, no, kako kaže, uspješni su bili i međimurski sportaši.

Seniorska momčad Odbojkaškoga kluba Međimurje Centrometal proglašena je najboljom momčadi, a ženska seniorska ekipa ŽRK-a Zrinski najboljom ekipom

– Posebno smo ponosni na sve vas koji ste svojim rezultatima predstavljali naše gradove, općine i županiju. Čestitam NK-u Međimurje na ulasku u 2. ligu HNL-a te mladim nogometašima, kadetima i pionirima na plasmanu u 1. ligu HNL-a. Ostvareni su i mnogi drugi izvrsni rezultati te vam ovom prilikom želim svima čestitati – dodao je Kljajić.

Najsportašicom je proglašena tenisačica Antonia Ružić, umjesto koje je nagradu primio trener Tomislav Hublin, dok je najsportaš u 2018. godini gimnastičar Filp Ude. Seniorska momčad Odbojkaškoga kluba Međimurje Centrometal proglašena je najboljom momčadi, a ženska seniorska ekipa ŽRK-a Zrinski najboljom ekipom.

Godišnja priznanja “Franjo Punčec” primili su Krešimir Barić, Darinka Pavleković, Milan Stojko, Damir Fotak i Marija Prekupec

Na svečanosti dodijeljeno je i priznanje „Franjo Punčec“ za životno djelo. Nagrađeni je Ivan Špicar, član Stolnoteniskoga kluba Kos – Kotoriba koji se stolnim tenisom bavi više od 50 godina, a trenutno je član Izvršnog odbora Međimurskog stolnoteniskog saveza u kojemu se posebno posvetio radu s mladima. Nagradu je u njegovo ime primio brat Josip. Godišnja priznanja „Franjo Punčec“ primili su Krešimir Barić, Darinka Pavleković, Milan Stojko, Damir Fotak i Marija Prekupec.

Priznanja

Ana Dobša, Mladen Ignac. Borna Lesjak, Petar Slukić, Josip Slukić, Jan Novak, Ivo Maček, Luka Pozderec, Ivan Pozderec, Filip Jengić, Niko Vidović, Ema Medved, Ivan Grubić, Dino Blažić i Karlo Bogdan perspektivni su mladi sportaši kojima su priznanja uručili župan Matija Posavec i predsjednik Zajednice sportskih udruga Međimurske županije Mato Kljajić.

Marko Horvat iz ŠRD-a „Som“ Kotoriba dobitnik je posebnog priznanja za iznimne rezultate, a Indiri Kozar iz Kluba „Mura“ uručeno je priznanje za sportske uspjehe u kategoriji osoba s invaliditetom. Nagrada za „fair play“ potez dodijeljena je Malonogometnomu sastavu Vinarije Novak, a priznanje za medijsku promociju sporta primio je Zlatko Premuš. U glazbenome dijelu programa nastupili su učenici Umjetničke škole „Miroslav Magdalenić“ iz Čakovca.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje