Ako ste kad čuli za terapiju ribicama, koje vam grickaju i liječe kožu, i mislili kako je to baš super stvar, dobra vijest za vas!

U Varaždinu je nedavno otvoren SG salon za terapiju ribicama, ali u njemu se radi i medicinska pedikura, obrada kurjih oči, brušenje oboljelih noktiju (s mogućim testom na gljivična oboljenja), parafinska kupka za estetske i medicinske svrhe, podoskopska analiza stopala (s mogućnošću izrade ortopedskih uložaka po mjeri) i još mnogo toga.

Bez brige, ne radi se o piranama, već o ribicama Garra rufa iz porodice Cyprinidiae, koje utječu na zdravu i oboljelu kožu. Nemaju zube i njihovi dodiri su iznimno ugodni, a ribicama ljudska koža služi kao nadomjestak bjelančevina.

Kožu čiste blagim pokretima usta, a pritom luče enzim ditranol. Koliko god da držite noge ili ruke u akvariju, one će ih „ljubiti“ – te se tako nakon više tretmana možete riješiti zadebljanja, ožiljaka, ekcema, psorijaze i još mnogočega, i u svakom slučaju dobro se opustiti.

Za škakljive osobe prvi doticaj s njima može biti lagani problem, ali kad se čovjek navikne, postane čak i ugodno, poput malih električnih vibracija.

Neobičan osjećaj u stopalima dolazi od činjenice da su ribice Garra rufa vrlo uspješne u pronalaženju nervnih završetaka, što pomaže u uspostavljanju balansa živčanog sustava i relaksaciji cijelog tijela te daje osjećaj opće blagodati.

U Varaždin je terapiju ribicama donijela Varaždinka Smiljana Geček, koje je 22 godine to radila u Engleskoj, gdje se specijalizirala u terapijama za nokte, urasline, zadebljanja, natiske, zanoktice, gljivice, ekceme, ukratko, sve vezano za stopala. U Engleskoj se njezino zanimanje zove podiatrist, a Smiljana je školovana za to.

– Radi se u prvom redu o terapijama koje ne rade ni pediker ni kirurg, naše zanimanje je negdje između ova dva, pokrivamo sve one rubne stvari koje mogu itekako smetati ili biti bolne, stvarati velike probleme. Velik broj ljudi ima probleme s tim, ali ne zna kako to riješiti – ističe Smiljana Geček.

Svoje znanje odlučila je prezentirati i doma, u Varaždinu, pa je otvorila salon na gradskim bazenima, gdje će pružati sve te usluge.

– Prvenstveno se radi o terapeutskom tretmanu te se ne može garantirati potpuno odstranjivanje suhe i mrtve kože. Zato se preporuča i naknadni tretman medicinske pedikure – ističe Smiljana Geček.

Osim terapije Garra rufa ribicama i medicinske pedikure, tu je i terapija parafinskim voskom, koji ima vrlo umirujući terapeutski efekt za kožu, a također se koristi za opuštanje mišića i mišićne boli.

Parafin pojačava mikrocirkulaciju u koži i hidratizira kožu tako da na njezinu površinu izvlači vlagu iz donjih slojeva kože te tvori masku bez pristupa zraka i vlage koja stvara idealno okruženje za bolji prodor nanesenog proizvoda, što rezultira hidratiziranom i nahranjenom kožom.

U Salonu se obavljaju i testiranja za gljivična oboljenja te mehanički testovi stopala podoskopom, sve s najmodernijim tehnologijama u svijetu.

Svi koji žele provjeriti ovu terapiju ili se naručiti mogu to učiniti putem telefona 091 603 9066 ili Facebook stranice https://www.facebook.com/SG-Salon-105856490827094/.

Radno vrijeme Salona je utorkom, srijedom i četvrtkom popodne, a petkom i subotom ujutro.  Ponedjeljak je dan koji je namijenjen za kućne posjete starijima te svima kojima je takva usluga potrebna, kao i staračkim domovima te sportskim klubovima.

Salon je otvoren u listopadu 2019. godine, a dobra vijest za sve zainteresirane je da tijekom veljače 2020. vrijedi i poseban popust. Nudi se čak 25 % popusta na usluge Garra rufa s pedikurom, Garra rufa s parafinskim voskom, upotrebu parafinske kade te na analizu stopala, stoga požurite i rezervirajte svoj termin.

Cjenik možete pogledati OVDJE.

Također je u ponudi i prodaja poklon-bonova za vaše najdraže.

Komentari

Komentara