Povežite se s nama

Međimurje

Terapije koje pomažu i liječe

Objavljeno:

- dana

DOZNAJEMO

Ako imate zdravstvenih problema, a klasična medicina je nemoćna, tu su Slavko Sambolec i Boris Buden. Poznati varaždinski alternativci dosad su pomogli mnogima brojnim metodama koje rade, od bioenergije, hipnoze, akupresure do caping terapije i regresoterapije.

Članovi su Hrvatskog udruženja za prirodnu energetsku i prirodnu medicinu te posjeduju više međunarodnih certifikata priznatih od Ministarstva zdravlja, a ujedno su i članovi National board of hypnosis, američkog saveza za hipnoterapiju i trenutno su jedini vlasnici tog priznanja u sjeverozapadnoj Hrvatskoj. Slavko Sambolec i Boris Buden primaju velike pohvale od svojih pacijenata kojima su dosad pomogli. Da oni uistinu pomažu dosad su posvjedočili mnogi, a među njima je i Jadranka Bahlen, predsjednica Saveza udruga umirovljenika Varaždinske županije iz Bisaga.

– Za Slavka i Borisa doznala sam preko interneta. Moja dijagnoza je bila teški išijas zbog kojeg se više nisam mogla normalno kretati. Svaki pokret meni je značio bol. Zbog svojih tegoba pila sam sedam tableta na dan, no nisu mi pomagale. Pitala sam Slavka može li mi garantirati da će mi nakon njihovih terapija biti bolje. Rekao mi je da ništa ne može garantirati, ali je sigurno da od njih neću otići s takvim bolovima s kakvima sam došla. Odlučila sam probati – ispričala je.

Već nakon prve terapije osjetila je pomake na bolje.

Jadranka Bahlen: “Moja dijagnoza bila je išijas. Već nakon prve terapije, bilo mi je bolje. Slavko i Boris ne obećavaju, ali uistinu pomažu.”

– Ukupno sam prošla osam terapija. Mogu normalno hodati i kretati, a bol sada osjećam jedino kod sjedenja, no nadam se da ću i to daljnjim terapijama riješiti. Oduševljena sam! Moram priznati da sam oduvijek imala predrasude prema bioenergiji, mislila sam da je to nekakvo mlataranje rukama po zraku, ali Slavko i Boris su me razuvjerili. Da njihove terapije uistinu pomažu, uvjerila sam se na vlastitoj koži – ispričala je Jadranka Bahlen kod koje su Slavko i Boris primijenili niz terapija za koje su educirani kako bi joj pomogli: bioenergiju, kiropraktiku, vakuum terapiju, akupresuru i na kraju takozvani hidžam.
– Radi se o ispuštanju krvi s bolnog mjesta, alternativnoj metodi liječenja koja je svojstvena za arapske zemlje – ispričao je Slavko Sambolec, koji ističe kako je za dobre rezultate u liječenju važan i pozitivan stav osobe, kao što je to bio slučaj s Jadrankom Bahlen. Poznati varaždinski alternativci pomogli su i Ivici K. iz okolice Varaždina.

Miran san

Iako njegovi problemi nisu bili fizičke naravi, Ivica je bio bezvoljan, depresivan, anksiozan i često noću imao napade panike.
– Znao sam se probuditi usred noći i mislio sam da ću umrijeti koliko mi je bilo loše. Zbog svojih sam se problema obratio liječnicima i psihijatru, koji mi je propisao terapiju od koje mi nažalost nije bilo puno bolje. Za Slavka i Borisa sam čuo na radiju. Odlučio sam pokušati i nisam požalio. Nestali su svi moji strahovi, bolje sam volje, družim se s prijateljima i mirno spavam – ispričao je Ivica K.

Oni pomažu kod mnogih bolesti

Zahvaljujući sposobnostima koje su im date i dugogodišnjoj edukaciji, Slavko Sambolec i Boris Buden pomažu kod bolesti kralježnice, glavobolje, išijasa, migrene, psihičkih poteškoća, cirkularnih problema, bronhitisa, astme, alkoholizma, pretilosti, mucanja, strahova, depresije, škripanja zubima, grickanja noktiju, pušenja i niza drugih svakodnevnih problema. Međutim, ne mogu pomoći kod epilepsije, šizofrenije, Alzheimerove bolesti, raka, leukemije i paralize. Slavko i Boris provjeravaju i stanje čakri te rade njihovo balansiranje i otvaranje, bioenergetskim tretmanima pomažu kod fizičkih i duhovnih tegoba i problema, rade radiestezijsku dijagnostiku osoba i prostora u kojem se živi i radi te blokiraju životni i radni prostor od geopatogenih i tehničkih zračenja

KAKO DO SLAVKA I BORISA?

Potražite nas na novoj adresi, u Ulici Ive Režeka 1 u Varaždinu i već danas rezervirajte svoj termin.
Nazovite nas na brojeve telefona 099/506-04-09 (Boris) ili 091/723-79-40 (Slavko).

Izvor:
Foto:

Međimurje

FOTO U Dječjem vrtiću „Cvrčak“ maske mudrih sova spremne su za početak fašničkog veselja

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: DV "Cvrčak" Čakovec

Djeca starije vrtićke skupine Fijolice iz Dječjeg vrtića „Cvrčak“ Čakovec sa svojim roditeljima i odgojiteljicama započela su s pripremama za nadolazeći fašnik.

Mališani su odabrali masku s likom sove, a zatim su svi zajedno zavrnuli rukave i u veseloj, kreativnoj i radnoj atmosferi spretno krenuli u realizaciju. Međusobno su ravnopravno raspodijelili poslove pa dok su jedni crtali perje na tkaninu, drugi su rezali oblike da bi na kraju zajedno lijepili. Uz druženje i rad vrijeme je brzo prošlo, a maske mudrih sova spremno čekaju Dječji fašnik u Čakovcu.

Nastavite čitati

Međimurje

Kolegij načelnika i gradonačelnika: svim školama osigurati uvjete za jednosmjensku nastavu

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

U velikoj vijećnici Međimurske županije održana je 6. sjednica Kolegija načelnika i gradonačelnika na kojoj je župan Matija Posavec pozvao je okupljene da prate otvaranje javnih poziva te da se na njih javljaju. Župan Posavec istaknuo je da cjelokupno društvo očekuje dinamična i turbulentni godina pa stoga svaku mogućnost vanjskog (su)financiranja programa i projekata treba iskoristiti.

– Pripremamo se za niz natječaja i nadamo se najboljemu. U cilju efikasnosti, radimo na objedinjavanju projekata naših općina i gradova, a ove godine ćemo pokušati doći do sredstava za obnovu preostalih škola da bismo svima stvorili preduvjete za jednosmjensku nastavu. Nastavljamo i s projektima u zdravstvu, a razvijanjem mreže Ekomuzeja „Međimurje malo“ težimo disperziji turističkih i kulturnih sadržaja diljem našega kraja i to uređenjem objekata poput Feštetićevog dvorca u Pribislavcu i Centra sv. Jeronima u Štrigovi, kao i niza drugih prezentacijskih centara – poručio je Posavec u svojem govori naglasivši da sve jedinice lokalne samouprave i dalje mogu računati na pomoć i podršku MENEA-e i REDEA-e.

Voditeljica Skloništa za životinje „Prijatelji“ Aleksandra Hampamer sudionicima Kolegija ponudila je opcije i alate iskoristive u prevenciji napuštanja životinja te kontrole njihova broja, dok je pročelnica Upravnog odjela za zdravstvo i socijalnu skrb Međimurske županije Sonja Tošić Grlač otvorila temu angažiranosti općina na stjecanju statusa „Općina – prijatelja djece“.

– Međimurska županija već godinama sudjeluje u projektu te smo i dalje spremni pomoći našim jedinicama lokalne samouprave koje su odlučile poći putem priznanja statusa – naglasila je pročelnica Tošić Grlač.

O detaljima koji mogu pomoći u dosezanju statusa „Općina – prijatelj djece“ govorila je liječnica Marija Hegeduš Jungvirth. Pedijatrica Hegeduš Jungvirth smatra da je šteta ne pokazati Hrvatskoj koliko je Međimurje ostvarilo potencijala kada je riječ o brizi za djecu i ostvarenju njihovih prava.

– Naša tri grada te općine Belica, Mala Subotica, Dekanovec i Strahoninec imaju status prijatelja djece, a odluku za ostvarivanje donijeli su u općinama Štrigova, Sveti Martin na Muri, Donja Dubrava, Gornji Mihaljevec, Orehovica i Selnica. I Općinsko vijeće Donjeg Vidovca pozitivno se izjasnilo o prijavi svoje kandidature – istaknula je Hegeduš Jungvirth.

Gradonačelnica Čakovca Ljerka Cividini pozvala je kolege da se u razumnom roku od mjesec dana očituju o potencijalnom prenošenju vlasništva nad zgradom koju koristi Zajednica tehničke kulture na Grad Čakovec. Taj je korak preduvjet da bi Grad Čakovec mogao kandidirati projekt obnove zgrade putem europskih fondova. Vlasništvo nad zgradom u Ulici Aleksandra Schulteissa 2 B dijele Grad Čakovec i 17 općina.

Okupljenima se obratio i načelnik Općine Pribislavec Matija Ladić, ujedno i predsjednik Udruge uzgajivača međimurskog konja „Međimurec“, govoreći pritom o financijskim aspektima i preduvjetima za očuvanje ove autohtone pasmine konja, dok ga je Đurđica Slamek, načelnica Općine Sveta Marija pozvala da program Udruge kandidira svim međimurskim općinama i gradovima te na taj način namakne veći dio potrebne svote za očuvanje pasmine.

U završnom dijelu Kolegija je Miodrag Novosel, pomoćnik pročelnika HGSS-a Stanice Čakovec, prezentirao dokle se došlo s uređenjem objekta Stanice na prostoru bivše vojarne.

– Na korak smo do važnog preduvjeta za rad, vlastitog prostora koji smo uspjeli zatvoriti i sada se u njemu obavljaju elektroinstalaterski radovi. Dosad je uloženo oko 270.000 eura i barem je još toliko potrebno da bi se objekt priveo svrsi. Nadamo se da ćemo to uspjeti do kraja 2024. godine.

Novosel je otkrio da su članovi Stanice lani odradili čak 7085 volonterskih sati i pritom iznio prijedlog budućeg financiranja. Predložio je otprilike 2000 eura sufinanciranja na godišnjoj razini po jedinici lokalne samouprave, uz daljnju podršku Međimurske županije.

– Mi se ne borimo samo s nedostatkom sredstava, borimo se i niskom zainteresiranošću mladih za ovakvu vrstu angažmana jer živimo u vremenu kada je sve manje ljudi spremno tuđi život i sigurnost staviti ispred sebe i vlastitih potreba – dodao je Miodrag Novosel.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje