POU

U LifeClass Termama Sveti Martin je u subotu, 2. ožujka, održan drugi Bio Gi Forum, koji je okupio neka od najznačajnijih imena iz svijeta poljoprivrede.

Forumom je obilježen rođendan doktora Rudolfa Steinera, utemeljitelja biodinamike i antropozofije, te početak radova na prvome biodinamičkom vrtu ovakve vrste na svijetu.
Sve okupljene putem videopoziva je pozdravio Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu, koji je naglasio važnost uključivanja cijele zajednice da bi se uspjelo u promociji biodinamičke poljoprivrede.

Na prvoj panel diskusiji pod nazivom „Biopotencijal hrvatskih regija“ sudjelovali su dr. sc. Josip Križanić, potpredsjednik saborskog odbora za poljoprivredu, Krešimir Ivančić, pomoćnik Ministra poljoprivrede, župan istarske županije Valter Flego te međimurski župan Matija Posavec.

Supernova

Uskoro će gosti moći sami ubirati zdrave namirnice, ali i naučiti ponešto o biodinamičkoj poljoprivredi

„Bio u sektoru Hrane i turizma“ bila je tema druge panel diskusije, na kojoj su riječ imali Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore, prof. dr.sc. Zoran Grgić s Agronomskog fakulteta Zagreb, Rudi Grula iz turističke zajednice Međimurske županije te Branka Mrakužić iz Grada Zagreba.

Događaju je prisustvovao i Helmy Abouleish, predsjednik Demeter Internationala, koji je sve prisutne pozvao u Egipat na jednu od najvećih biodinamičkih farmi na svijetu da i sami vide kako se iz pustinjskog pijeska, kada ima volje, može napraviti predivna poljoprivredna oaza.

Važnost događaja

Budući da Terme brinu o zdravlju gostiju, želja za uvođenjem što zdravijih i kvalitetnijih namirnica rezultirala je pronalaskom lokalnih proizvođača hrane koji su prihvatili nimalo jednostavnu, ali itekako zdravu biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju. Namirnice biodinamičkog porijekla svakom će gostu Termi Sveti Martin jamčiti ukusne i nutrijentima bogate zalogaje.

Igor Nekić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin, naglasio je da je otvorenje radova na biodinamičkom vrtu izvrsna prilika za pozicioniranje Termi na turističkom tržištu kao jedne prave Healthness destinacije koja u punom smislu riječi brine o kvaliteti svoje usluge. Healthness koncept u Termama Sveti Martin osmišljen je ne samo da gosti za vrijeme boravka jedu domaće i zdravo, već da i sami postanu osviješteni, promijene svoj stil života, te da i po povratku kući nakon odmora primijene neke od naučenih stvari i u praksi.

Budući da je zdrava prehrana važan dio filozofije Termi, na projektu izrade vlastitog biodinamičkog vrta radi se intenzivno već više od šest mjeseci, a projektni partneri su Terme Sveti Martin, Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca te Agronomski fakultet u Zagrebu. Događaj su podržali i Mreža za ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo turizma.

Tako će odsad svoje namirnice moći ubirati i sami gosti, a osim što će imati pristup najzdravijim namirnicama, moći će i naučiti ponešto o biodinamičkoj poljoprivredi.

Komentari

Komentara