Povežite se s nama

Međimurje

Terme Sveti Martin domaćin drugog Bio Gi Foruma

Objavljeno:

- dana

U LifeClass Termama Sveti Martin je u subotu, 2. ožujka, održan drugi Bio Gi Forum, koji je okupio neka od najznačajnijih imena iz svijeta poljoprivrede.

Forumom je obilježen rođendan doktora Rudolfa Steinera, utemeljitelja biodinamike i antropozofije, te početak radova na prvome biodinamičkom vrtu ovakve vrste na svijetu.
Sve okupljene putem videopoziva je pozdravio Ivan Jakovčić, zastupnik u Europskom parlamentu, koji je naglasio važnost uključivanja cijele zajednice da bi se uspjelo u promociji biodinamičke poljoprivrede.

Na prvoj panel diskusiji pod nazivom „Biopotencijal hrvatskih regija“ sudjelovali su dr. sc. Josip Križanić, potpredsjednik saborskog odbora za poljoprivredu, Krešimir Ivančić, pomoćnik Ministra poljoprivrede, župan istarske županije Valter Flego te međimurski župan Matija Posavec.

Uskoro će gosti moći sami ubirati zdrave namirnice, ali i naučiti ponešto o biodinamičkoj poljoprivredi

„Bio u sektoru Hrane i turizma“ bila je tema druge panel diskusije, na kojoj su riječ imali Mladen Jakopović iz Hrvatske poljoprivredne komore, prof. dr.sc. Zoran Grgić s Agronomskog fakulteta Zagreb, Rudi Grula iz turističke zajednice Međimurske županije te Branka Mrakužić iz Grada Zagreba.

Događaju je prisustvovao i Helmy Abouleish, predsjednik Demeter Internationala, koji je sve prisutne pozvao u Egipat na jednu od najvećih biodinamičkih farmi na svijetu da i sami vide kako se iz pustinjskog pijeska, kada ima volje, može napraviti predivna poljoprivredna oaza.

Važnost događaja

Budući da Terme brinu o zdravlju gostiju, želja za uvođenjem što zdravijih i kvalitetnijih namirnica rezultirala je pronalaskom lokalnih proizvođača hrane koji su prihvatili nimalo jednostavnu, ali itekako zdravu biodinamičku poljoprivrednu proizvodnju. Namirnice biodinamičkog porijekla svakom će gostu Termi Sveti Martin jamčiti ukusne i nutrijentima bogate zalogaje.

Igor Nekić, generalni direktor LifeClass Termi Sveti Martin, naglasio je da je otvorenje radova na biodinamičkom vrtu izvrsna prilika za pozicioniranje Termi na turističkom tržištu kao jedne prave Healthness destinacije koja u punom smislu riječi brine o kvaliteti svoje usluge. Healthness koncept u Termama Sveti Martin osmišljen je ne samo da gosti za vrijeme boravka jedu domaće i zdravo, već da i sami postanu osviješteni, promijene svoj stil života, te da i po povratku kući nakon odmora primijene neke od naučenih stvari i u praksi.

Budući da je zdrava prehrana važan dio filozofije Termi, na projektu izrade vlastitog biodinamičkog vrta radi se intenzivno već više od šest mjeseci, a projektni partneri su Terme Sveti Martin, Centar dr. Rudolfa Steinera iz Donjeg Kraljevca te Agronomski fakultet u Zagrebu. Događaj su podržali i Mreža za ruralni razvoj, Ministarstvo poljoprivrede te Ministarstvo turizma.

Tako će odsad svoje namirnice moći ubirati i sami gosti, a osim što će imati pristup najzdravijim namirnicama, moći će i naučiti ponešto o biodinamičkoj poljoprivredi.

Međimurje

Postavljen prvi paketomat u Općini Goričan

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Goričan je 8. srpnja dobio svoj prvi paketomat, smješten u sklopu buduće tržnice u Goričanu.

Paketomat građani tako mogu nesmetano koristiti za primanje i slanje paketa.

Paketomat je uređaj koji omogućuje preuzimanje paketa na lokacijama koje vama najviše odgovaraju u vrijeme kada vam najviše odgovara. Paketomat će biti dostupan svaki dan, od 0-24, a korisnici će moći preuzimati i  slati svoje pakete u vrijeme kad njima najviše odgovara te vršiti povrat robe kupljene putem e-trgovina.

U vrijeme kad je internetska prodaja jako razvijena, puno puta se može desiti da paketi dolaze na vašu kućnu adresu, a vas u tom trenutku nema kod kuće, od sad ćete moći vaš paket preusmjeriti u GLS paketomat i pokupiti paket kad Vama odgovara.

Više informacija kako preuzeti paket ili poslati paket možete pronaći na linku: Informacije o paketomatu

Nastavite čitati

Međimurje

U Parku Mladosti u Prelogu otvoren nogometni teren s umjetnom travom

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Foto: Studio Vipro

U Parku Mladosti u Prelogu 2. srpnja otvoren je novi teren s umjetnom travom.

Teren je otvorio predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić, a svečanosti u Parku Mladosti nazočili su i saborski zastupnik i gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek, članovi Izvršnog odbora HNS-a Nenad Horvatić i Mato Kljajić, ujedno i predsjednik Zajednice sportskih udruga te mnogi drugi.

Grad Prelog prijavio je projekt pod nazivom „Rekonstrukcija pomoćnog nogometnog igrališta – FAZA I“, na Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini, kojeg je provodilo Ministarstvo turizma i sporta. Ovaj se projekt odnosio na izvedbu pripremnih radova za postavljanje igrališta s umjetnom travom, na pomoćnom igralištu Nogometnog kluba Mladost Komet, u Parku Mladosti u Prelogu. Izvođač radova je bila tvrtka Pavlic Asfalt Beton. Nakon izvedbe pripremnih radova, igralište sa umjetnom travom, postavljala je tvrtka tvrtka Maxmar Grupa iz Zagreba, dok je kompletno postavljanje travnjaka financirao Hrvatski nogometni savez.

– Zahvalio bih gradonačelniku i ljudima iz Nogometnog kluba Mladost na ostvarenju ovog projekta koji predstavlja sve ono što zagovaramo već godinama, a to je ulaganje u infrastrukturu, sportske terene, što je ujedno zalog za budućnost, za našu djecu, za buduće reprezentativce – istaknuo je prvi čovjek HNS-a Marijan Kustić.

studio VIPRO

– Zahvaljujem se svima koji su podržali ovaj projekt, koji nije bio jednostavan! Ovaj projekt je nastao zajedničkim radom Grada Preloga, Ministarstva turizma i sporta, Hrvatskog nogometnog saveza našoj djeci da se maknu od pošasti interneta, facebooka, igrica i krenu na zrak zaigrati nogomet te nauče ne samo pobjeđivati nego i izgubiti i tako mentalno ojačaju – rekao je gradonačelnik Kolarek.

Simbolično je igralište otvoreno puštanjem u zrak 111 balona u bojama Nogometnog kluba Mladost Komet, u spomen na 111 godina dugu povijest igranja nogometa u Prelogu. Prvi su igralište isprobali predsjednik HNS – a Marijan Kustić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki, a nakon njih mališani iz Nogometne škole Nogometnog kluba Mladost Komet te njihovi gosti, vršnjaci iz Cirkovljana

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje