Varaždinski Termoplin obilježio je u četvrtak, 29. listopada, jubilarnih 50 godina postojanja. Ovaj značajan i velik jubilej obilježen je u skladu s epidemiološkim mjerama s obzirom na trenutnu situaciju u kojoj se nalaze žitelji i gospodarstvo Varaždinske županije.

Dan tvrtke je obilježen dostojanstveno i simbolično, u radnom okruženju, a kupci koji su tog dana posjetili blagajničko mjesto Termoplina darivani su prigodnim poklonima.

Znanje i sposobnost

Termoplin d.d. Varaždin u proteklih pola stoljeća iz malog pogona stasao je u respektabilnu tvrtku – danas dioničko društvo – te postao regionalni distributer i opskrbljivač plinom.

Danas se Termoplin d.d. Varaždin brine o 1800 kilometara plinskog sustava i više od 38.000 mjernih mjesta, a godišnje distribuira oko 100 milijuna m³ plina. Nositelj je prvih akvizicija u Republici Hrvatskoj, čime je u svojstvu distributera svoje poslovanje proširio i na područje Krapinsko-zagorske županije.

Termoplin d.d. ima stabilnu aktivu, visoku likvidnost, racionalno poslovanje te poslovni kapacitet za daljnje širenje, a kvalitetan i stručan tim zaposlenika predstavlja jamstvo dobroga poslovnog razvoja i u budućnosti.

Termoplin je dioničko društvo koje svoje poslovanje obavlja u sinergiji s lokalnom zajednicom štiteći prije svega poslovni interes vlasnika, ali i njegujući društvenu odgovornost prema široj zajednici. Od samih početaka dominirala je snažna vizija plinske djelatnosti i plina kao energenta budućnosti.

U ovom trenutku Termoplin d.d. plinskim sustavom pokriva najveći dio Varaždinske županije, gdje postoji visoka razina pokrivenosti plinskom mrežom.

Prvih trideset godina Termoplina d.d. obilježilo je razdoblje intenzivne izgradnje plinske mreže, dok u drugih dvadeset dominiraju rekonstrukcija postojeće mreže, uvođenje nadzora i kontrole s udaljenih mjesta, uvođenje novih ultrazvučnih plinomjera te nove tehnologije koja osigurava podatak o dnevnoj potrošnji plina s udaljenih mjesta.

Varioci Termoplina su na 10. susretu građevinskih radnika Hrvatske u Poreču 1979. godine osvojili sjajno treće mjesto. Na fotografiji (slijeva): Ivan Topolnjak, Tomo Kefelja, Vilim Malović, Josip Trančar i Franjo Svetec.

Razvojem plinskog sustava od 1970. do 2020. godine Termoplin d.d. stvorio je energetsku infrastrukturu koja je temelj svakoga modernoga gospodarstva, a u razdoblju nakon 2000. godine do danas potvrđuje se kako Termoplin d.d. ima znanje i sposobnost da širi, modernizira i rekonstruira postojeći plinski sustav na način kojim može odgovoriti zahtjevima gospodarstva i kućanstava za daljnjom plinofikacijom te sigurnom i stabilnom opskrbom plinom po konkurentnim cijenama.

Radi dugoročne sigurnosti distribucije plina, Termoplin d.d. u sve svoje planove, bez iznimaka, uključuje investicije na modernizaciji plinskog sustava. Ostvarenje ovog cilja postavljeno je na strateški najvišu razinu Termoplina d.d. Varaždin.

Danas je prirodni plin kao ekološki prihvatljiv energent dostupan svakom kućanstvu i svakom poduzetniku na distributivnom području Termoplina, dok cijenu opskrbe, kao tržišnu kategoriju, pregovaraju i ugovaraju sami korisnici.

Iako nam slijede novi izazovi, vjerujemo da možemo osigurati kontinuitet poslovne djelatnosti.

Naša najveća snaga bili su i ostali naši djelatnici i naši potrošači.

Stoga, koristimo ovu priliku da zahvalimo svim djelatnicima Termoplina d.d., bivšim i sadašnjim, koji su svojim znanjem, radom, motiviranošću i predanošću doprinijeli razvoju društva, a krajnjim potrošačima zahvaljujemo na 50 godina vjernosti Termoplinu d.d. Varaždin.

Termoplin d.d. i dalje će biti na usluzi svim svojim potrošačima nudeći Vam sigurnu opskrbu plinom. Obratite nam se s povjerenjem!

Termoplin d.d.

Komentari

Komentara