Povežite se s nama

Crna kronika

Teško je ozlijeđen 60-godišnjak koji se autom sudario s pijanim traktoristom

FOTO: DVD Goričan

Objavljeno:

- dana

Iz zaprimljene prijave ozljeda Županijske bolnice Čakovec proizlazi kako je 60-godišnji vozač osobnog automobila, austrijskih nacionalnih oznaka, u prometnoj nesreći koja se dogodila u nedjelju, 13. studenoga oko 19:20 sati na kolniku županijske ceste između graničnog prijelaza Goričan i naselja Goričan, teško ozlijeđen.

Spomenutu nesreću pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,69 g/kg, skrivio je 40-godišnji vozač traktora, čakovečkih registarskih oznaka, s pridodanim priključkom za sjetvu.

Neposredno prije nesreće vozač traktora nije se kretao sredinom obilježene prometne trake već je u zavoju djelomično traktorskim priključkom prešao na prometnu traku namijenjenu za kretanje prometa vozila iz suprotnog smjera. Uslijed opisane situacije u bočni dio traktorskog priključka prednjim bočnim dijelom udario je osobni automobil, austrijskih nacionalnih oznaka, kojim  je iz suprotnog smjera upravljao 60-godišnji vozač.

Ozlijeđeni vozač osobnog automobila vozilom hitne medicinske pomoći prevezen je u čakovečku bolnicu, gdje je zadržan na liječenju te je utvrđeno da je teško ozlijeđen. U izvlačenju ozlijeđenog vozača iz osobnog automobila sudjelovali su pripadnici JVP-a Čakovec i DVD-a Goričan.  

Protiv 40-godišnjeg vozača traktora zbog počinjenja kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Crna kronika

Ispitan je 23-godišnjak koji je prijetio da će nauditi djelatnicama zavoda za socijalni rad

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Čakovcu je 26. siječnja 2023. godine provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (2000.) zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo prijetnje.

– Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 23-godišnjak 25. siječnja 2023. na ulici u mjestu kraj Čakovca prišao zaustavljenom osobnom automobilu u kojem su bile četiri zaposlenice zavoda za socijalni rad i zaprijetio im da će im nauditi – navodi DORH.

Državno odvjetništvo podnijelo je prijedlog da se protiv osumnjičenika odredi istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela i počinjenja kaznenih djela kojima prijeti, kojeg je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila i odredila osumnjičeniku istražni zatvor.

Nastavite čitati

Crna kronika

Podignuta optužnica: mladi direktor prevario prodavatelja i platio Audi 20.000 umjesto 166.000 kuna

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv hrvatskog državljanina (1990.) i trgovačkog društva zbog počinjenog kaznenog djela prijevare u gospodarskom poslovanju.

– Okrivljenog 33-godišnjaka se tereti da je u prosincu 2020. godine u jednom mjestu kraj Varaždina kao direktor okrivljenog trgovačkog društva ishodio od direktora oštećenog društva da njegovom društvu isporuči osobni automobil marke Audi, neistinito predočivši da će uredno platiti vozilo po dogovorenoj cijeni od 166.000 kuna te mu predao lažnu potvrdu da na računu ima više od 400.000 eura koje nije imao – piše DORH.

Iz DORH-a dodaju da ga se tereti da je kao osiguranje predao dvije zadužnice iako nije imao namjeru platiti vozilo te znajući da se zbog blokade računa društva izdane zadužnice neće moći iskoristiti za naplatu.

Okrivljenika se tereti da je nakon toga prodao isporučeno vozilo, a oštećenom društvu je platio samo 20.000 kuna.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje