FOTOilustracija

U Čakovcu u Preloškoj ulici u četvrtak oko 12 sati u blizini raskrižja s kolnikom Ulice dr. Vlatka Mačeka dogodila se prometna nesreća u kojoj je teško ozlijeđen 54-godišnji motociklist.

Nesreće se dogodila u trenutku kada se 77-godišnji vozač Renault Lagune, čakovečkih registarskih oznaka, s kolnog ulaza ispred obiteljske kuće, uključivao u promet na kolnik Preloške ulice.

– Pritom nije propustio sva vozila koja se kreću tom prometnicom zbog čega je prednjim dijelom automobila udario u bočni dio motocikla, njemačke nacionalne oznake, a kojim je kolnikom Preloške ulice upravljao 54-godišnji vozač, koji u tom trenutku obilazio zaustavljena vozila u namjeri da skrene ulijevo prema kolniku Ulice  dr. Vlatka Mačeka – ističe PU međimurska.

Nakon udara došlo je do prevrtanja motocikla i pada vozača na kolnik, dok je motocikl u nastavku kretanja (klizanju) udario u zid obližnje obiteljske kuće.

Motociklist je vozilom hitne medicinske pomoći prevezen u čakovečku bolnicu. Prema zaprimljenoj obavijesti Odjela intenzivne njege, 54-godišnji motociklist zbog zadobivenih ozljeda opasnih po život prevezen je u Kliničku bolnicu Dubrava u Zagrebu na daljnje liječenje.

Zbog izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu protiv 77-godišnjeg vozača osobnog automobila podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

Komentari

Komentara