Povežite se s nama

Međimurje

Teta Goga učenicima otkrila zašto je upravo jabuka – kraljica voća

Objavljeno:

- dana

ZANIMLJIVO

U Područnoj školi Krištanovec I. OŠ Čakovec obilježen je Međunarodni dan jabuka. U blizini te škole nalazi se veliki voćnjak, čija je vlasnica Gordana Strnad došla u goste. 

Osim što je donijela puno slasnih i zdravih jabuka učenicima, objasnila im je proces dobivanja ovog, često podcijenjenog, voća. Tako su učenici imali priliku naučiti da priča o ovoj kraljlici voća započinje u sjemenci, a završava u krošnji te da je u svijetu poznato preko 500 vrsta jabuka, a učenici su naučili razlikovati njih šest.

– Teta Goga nam je objasnila što se i kako sve može dobiti od jabuka te da se ni jedan dio jabuke ne baca, a sve ono što ostaje od proizvodnje soka stavlja se u kompost, koji je ujedno i biljno gnojivo za voćke na proljeće – naučili su učenici koji su doznali zašto je važno očuvati tradicionalne vrste sjemenja. Ipak, najdraži dio je bila priprema pogače od jabuka uz pomoć kuharice Marije. Inače, ovu aktivnost provela je učiteljica Veronika Kapelari Horvat kao dio projekta Erasmus+ ELIT.

Izvor:
Foto:

Međimurje

Nedelišće: „Međimurje u pokretu” na Tratama uz prezentaciju sportova i zajedničko vježbanje

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

Na prostoru Sportsko-rekreacijskog centra Trate u Nedelišću u subotu, 26. lipnja, bit će održano prvo od pet velikih masovnih sportskih okupljanja pod nazivom „Međimurje u pokretu”.

Riječ je o svojevrsnom festivalu sporta na kojem će se u vremenu od 9 do 12 sati predstaviti sportski klubovi i udruge s područja Općine Nedelišće. Područje nogometnog igrališta bit će podijeljeno prema sportovima u sektore u kojima će biti održane demonstracije, a i sami posjetitelji imat će mogućnost okušati se u nekima od njih.

U 10.15 je predviđena kratka pauza tijekom koje će se posjetitelji moći priključiti zajedničkom vježbanju koje će predvoditi proslavljeni hrvatski olimpijac i najbolji hrvatski atletičar Branko Zorko, kao i sportaš iznenađenja.

Nastavite čitati

Međimurje

Noćas iz nezaključane garaže ukraden električni romobil

Objavljeno:

- dana

Objavio/la:

romobil

Noću s 23. na 24. lipnja u Murskom Središću, Ulici Brezje, nepoznati počinitelj je iz nezaključane garaže ukrao električni romobil.

Materijalna šteta procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna.

Protiv počinitelja kaznenog djela podnijet će se kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javlja PU međimurska.

Nastavite čitati

Promo

Varaždinsko online izdanje

Međimursko online izdanje

Error, no Ad ID set! Check your syntax!