VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex
VIS_Promotex

I ove godine dnevni list 24 sata, Hrvatska radiotelevizija i Udruga “Ponos Hrvatske” dodjeljuju istoimenu nagradu.

Dobitnicima će nagrade po 15. put biti uručene 25. veljače, a dotad ih možete upoznati putem reportaža u listu 24 sata te emisiji “Dobro jutro, Hrvatska”, piše HRT.

Među ovogodišnjim kandidatima su tete i barbe pričalice, odnosno tete i stričeki pričalice koji svake večeri posjećuju djecu i mlade u bolnicama u Rijeci, Zagrebu, Puli, Splitu i Čakovcu.

Najnježniji volonteri su tete i barbe ili tete i stričeki pričalice na odjelima hrvatskih bolnica. Projekt je prije 10 godina pokrenula riječka Udruga Portić.

– Volontera nam ima jako puno, aktivnih oko 100 s tim da je našom Udrugom u tih 10 godina prošlo nebrojeno mnogo volontera – izjavila je Tamara Milovanović iz Udruge za promicanje dobrobiti djece Portić iz Rijeke.

Program riječkih teta i stričeka pričalica preuzela je i Međimurska udruga za ranu intervenciju u djetinjstvu prije dvije godine u Čakovcu. Mališane na Odjelu pedijatrije Županijske bolnice Čakovec (također sudionice u programu) posjećuju, kao i u drugim gradovima, svake večeri. Sudjeluje i gradska Knjižnica “Nikola Zrinski”, a tijekom dviju godina javilo se 60 volontera.

Jedna od teta pričalica te jedna od onih koja će preuzeti ovogodišnju nagradu je MURID-ova zaposlenica Maja Baksa, mag. prim. educ. Od srca čestitamo svim tetama i stričekima pričalicama u Međimurju i šire!

Zahvaljujući tetama, barbama i stričekima volonterima, djeca i njihovi roditelji, a često i bolničko osoblje, slađe spavaju, a njihovi lijepi snovi i pozitivna očekivanja bolest lakše okreću na put prema dragocjenom zdravlju i sretnijem životu!

Komentari

Komentara

loading...